صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۲۰۳۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
نشریه هایپرالرژیک:
تصاویر موجود در ارشیو ملی ایالات متحده نشان می‌دهد آنفولانزای سال ۱۹۱۸ شباهت‌هایی قابل توجه با بحران امروز (شیوع همه گیری کرونا) دارد. تصاویری که از ماسک تا بیمارستان‌های صحرایی را شامل می‌شوند. در سال ۱۹۱۸، همه گیری آنفولانزا در سراسر جهان شایع شد و یک سوم از جمعیت جهان را آلوده کرد و بیش از ۵۰ میلیون نفر را کشت. این آنفولانزا معروف به آنفولانزای اسپانیایی است که امروز به نام H۱N۱ شناخته می‌شود و بر اساس ژن‌هایی از منشأ پرندگان ایجاد شده است. این بیماری را می‌توان بدترین دوره شیوع آنفلوآنزا در تاریخ دانست چرا که بالاترین میزان مرگ و میر را در افراد سالم ثبت کرده است. این شواهد دقیقاً مانند همه گیری کرونایروس در ماه‌های اخیر است که جهان را درگیر کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تصاویر موجود در ارشیو ملی ایالات متحده نشان می‌دهد آنفولانزای سال ۱۹۱۸ شباهت‌هایی قابل توجه با بحران امروز (شیوع همه گیری کرونا) دارد. تصاویری که از ماسک تا بیمارستان‌های صحرایی را شامل می‌شوند. در سال ۱۹۱۸، همه گیری آنفولانزا در سراسر جهان شایع شد و یک سوم از جمعیت جهان را آلوده کرد و بیش از ۵۰ میلیون نفر را کشت. این آنفولانزا معروف به آنفولانزای اسپانیایی است که امروز به نام H۱N۱ شناخته می‌شود و بر اساس ژن‌هایی از منشأ پرندگان ایجاد شده است. این بیماری را می‌توان بدترین دوره شیوع آنفلوآنزا در تاریخ دانست چرا که بالاترین میزان مرگ و میر را در افراد سالم ثبت کرده است. این شواهد دقیقاً مانند همه گیری کرونایروس در ماه‌های اخیر است که جهان را درگیر کرده است.

به گزارش سرویس خواندنی‌های «انتخاب» به نقل از نشریه آنلاین هایپرالرژیک، این تصاویر زندگی در آن دوران که آنفولانزا، جهان را ویران می‌کرد، نشان می‌دهند. تصاویر جمع آوری شده از ارشیوهای منطقه‌ای در سراسر کشور، شباهت‌های چشمگیری با همه گیری فعلی COVID-۱۹ دارند و در مورد چگونگی مهار آن درس‌های ارزشمندی ارائه می‌دهند.


در ایالات متحده، ویروس برای اولین بار در بهار سال ۱۹۱۸ در پرسنل ارتش شناسایی شد. در آن مرحله اولیه، تعداد کمی مرگ گزارش شد و افراد مبتلا به ویروس پس از چند روز بهبود یافتند. اما بعدا در پاییز، آنفولانزا بازگشت و به سرعت در مقیاس همه گیری قرار گرفت و بیش از ۲۵ ٪ از جمعیت کشور را آلوده کرد و حدود ۶۷۵ هزار نفر را کشت. در یک سال میانگین امید به زندگی در کشور ۱۲ سال کاهش یافت.

تصاویر بایگانی شده نشان می‌دهد، راهکار‌های ایالات متحده در مبارزه با همه گیری فعلی مشابه با همه گیری کرونا است: قرنطینه اجباری. بیمارستان‌های صحرایی، استخدام گسترده کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و غیر نظامیان مجهز به ماسک و کارگران. همچنین به نظر می‌رسد که فشار امروز بر بیمارستان‌ها با آن چه که در سال ۱۹۱۸ بود تفاوت زیادی ندارد. یکی از این تصاویر قدیمی، یک بیمارستان چادری فوریت‌های پزشکی در بروکلین، ماساچوست، را نشان می دهد که قادر به بستری کردن تعداد زیاد بیماران آنفلوانزا نیست، امری که منجر به بستری برخی از بیماران در هوای آزاد شده است. نسخه امروزی این عکس‌ها را می‌توان در بیمارستانی دید که به تازگی در پارک مرکزی در منهتن احداث شده است، آن هم در حالی که برخی از بیمارستان‌های نیویورک نیز با تکمیل ظرفیت رو به رو شده اند.


دقیقاً مانند امروز، ماسک‌ها ابزار محافظتی ابتدایی بودند که طی بیماری آنفولانزا به شدت استفاده می‌شدند، اما با یک تفاوت عمده: ایالات متحده آمریکا استفاده از ماسک را در بسیاری از مناطق کشور اجباری می‌کرد. با کمبود مشابه ماسک‌های جراحی، در آن زمان شهروندان توصیه می‌شدند تا از ماسک‌های ساخته شده در خانه استفاده کنند. کلیسا‌ها، سازمان‌های وابسته به اجتماع و صلیب سرخ با برگزاری جلسات ماسک سازی در این تلاش نقش داشتند.

فاصله گذاری اجتماعی نیز به کار گرفته شد و شهر‌هایی مانند مینیاپولیس و لس آنجلس ممنوعیت اجتماعات عمومی و تعطیل کردن کلیه مدارس و مشاغل را اجرایی کردند. براساس مقاله‌ای که اخیراً توسط امیل ورن، اقتصاددان موسسه فناوری ماساچوست به همراه سرجیو کورریا و استفان لاک از صندوق ذخیره فدرال رزرو تدوین شده است، این اقدامات نه تنها بیماری همه گیر را کاهش داده بلکه به تسریع در بهبود اقتصادی مناطق آسیب دیده کمک کرده است.


اقتصاددانان در مقاله خود می‌نویسند: «شهر‌هایی که زودتر در جامعه مداخله کرده اند و تهاجمی‌تر عمل می‌کنند، عملکرد بدتری ندارند، بنابراین، یافته‌های ما نشان می‌دهد که NPI‌ها (مداخلات غیر دارویی) نه تنها مرگ و میر را کاهش می‌دهند، بلکه عواقب نامطلوب اقتصادی همه گیری را نیز کاهش می‌دهند»

عکس‌ها همچنین می‌توانند به ما بیاموزند که چه اقداماتی در مهار بیماری موثرتر بود. در یک تصویر، گروهی از سربازان به منظور پیشگیری از بیماری، آب نمک غرغره می‌کنند. اگرچه از آن زمان دارو‌هایی جدید مورد استفاده قرار گرفته است، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) هنوز هم غرغره کردن آب نمک را به عنوان راهی برای تسکین گلو درد توصیه می‌کند.

اگرچه چندین درس مفید از آنفلوانزای همه گیر در سال ۱۹۱۸ آموخته شده است، اما آرشیو ملی معتقد است که هرگز در طول تاریخ آمریکا به آن ها توجه نشده است. آرشیو ملی در وب سایت خود می‌گوید: «این یک نکته عجیب تاریخ است که همه گیری آنفولانزای ۱۹۱۸ در کتاب های تاریخ آمریکا نادیده گرفته شده است. ... مستندات بیماری بسیار گسترده است و نمایش این اسناد به اپیدمی کمک می‌کند تا جایگاه مناسب خود را به عنوان یک فاجعه بزرگ در تاریخ جهانی بدست آورد.»

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
فاصله گذاری هوشمند
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
به ما می آموزد که اگر در این اوضاع نا به سامان اقتصادی ده ملیون از جمعیت کشور قربانی شنوند دولت ماهانه چهار صد وپنجاه ملیارد تومان یارانه کمتری میدهد شاهد هم این به قول خودشان فاصله گذاری اجتماعی هوشمندی هست که همراه با تراکم جمعیت در خیلی از جاهای عمومی دیده میشود
بوتیمار سیاووشگرد
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
نگاه به عقب به منظور مقایسه و عبرت گرفتن خوب است اما شایسته است بیش از ان نگاه رو به آینده و پیش رو داشته باشیم. فرصتی که در پیش روی ماست به سرعت همچون شمارشی معکوس شروع به اتمام کرده است! قطاری که در سال 84 به لوکوموتیو رانانی متهور ولی کم دان و یا نادان سپرده شد و فرمان و ترمز ان هم به ادعای ژورنالیست معروف و فقط پر شور؟! و همیشه در صحنه کنده شده سپس به دور انداخته شد! در حال سقوط به اعماق دره ای است که دو دهه دیگر به کف ان خواهد رسید!! بارها تذگر داده شد ولی انعکاس مثبتی از توجه به این واقعیت تا کنون حتی در بین روشنفکران و نخبگان چرت آلود و نفت زده وطنی هم مشاهده نشده است؟! همگان دعوای اکنون دارند! و فکر می کنند اگر ریاست قطار مذکور را به آنان بدهند چه خواهد شد؟ باور کنید واقعا" هیچ ! می بایست بفهمیم که پیشتازی و پیشاهنگی رشد و توسعه همه جانبه و متوازن کشور نهاده ها و مردمانش هدیه ای است جهانی که صرفا" به معدود کشورهای شایسته اعطا می شود و به دلایل متعدد و به رغم استعداد و صلاحیت ذاتی و اندک سوابق تاریخی ما هنوز هم شایستگی آن را نداریم؟! فرصت همچون ابر بهاری در گذر است و متاسفانه نئشه نفت و گاز محور همه ملت و مدیران را چرت آلود و رخوت زده و باری به هر جهت؟! کرده بی هیچ استثنای واقعی! و بدون تعارف! تاریخ نشان داده که ملتهایی پیشتاز می شوند که همچون ژاپن و آلمان از خاکستر و خاک سوخته دوران پسا جنگ جهانی دوم ققنوس وار و با تلاش و عزم همگانی به پا خاسته و به دور از شعار! و سرشار از شعور! فقط به اینده درخشان حاصل تلاش و کوشش و قناعت و مهر ورزی و همنوع دوستی و تعامل مثبت سازنده و آمیخته به سیاست احترام متقابل به ملتها و به دور از هر نسخه پیچی متداول انقلابی نمایانه ایمان اورده و در سکوت و بدون تبلیغات کار کنند. علم آموزی و فرا گیری مهارت و محصول مداومت و سخت کوشی و کیفیت محصولاتشان معرف اقدامات آنها باشد نه سیل حرفها و سخنانی که به پشیزی هم نمی ارزد!! اگر بازماندگان کشتار ویروس کووید-19 طی یک دهه آتی و پیش روی توانستند اینها را انجام دهند شاید تمدن ما نجات پیدا کند و گرنه همگی با هم با شعله های نفرین همین منابع و ذخایر نفت و گاز نجومی خود خواهیم سوخت! و از صحنه پیشگامان و پیشروان تمدن بشری محو خواهیم شد!! به همین سادگی! ...