صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۰۰۸۰
تعداد نظرات: ۲۴۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۴ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹
کنش‌گری مسئولانه و ایران‌گرایانۀ آذری‌ها، حتی باعث تعجب خود پان‌ترکیست‌ها نیز می‌شُد؛ تا جائیکه در یک جریدۀ پان‌ترکیستی اذعان شد: «تصور نمی‌کردیم در تبریز که دومین شهر تُرک بعد از استانبول است (!)، از زبان یک نفر تُرک در زبان اجنبی فارسی برای ما پاسخ نوشته شود!».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رضا کدخدازاده: خبرگزاری رسمی و نیمه‌دولتی «آناتولی» ترکیه (49درصد سهام این خبرگزاری متعلق به دولت ترکیه است) در روز 13 فروردین 1399، طی خبری با عنوان «استفاده خبرگزاری‌های ایران از کلمات نژادپرستانه در اخبار کرونا» نوشت: «دو خبرگزاری‌ «ایرنا» به‌عنوان رسانه رسمی دولت ایران و «فارس» وابسته به سپاه پاسداران طی روزهای اخیر در اقدامی عجیب برای توصیف ویروس کرونا از واژه نژادپرستانه «تُرکتازی» استفاده کردند. استفاده از این واژه توسط رسانه‌های «جمهوری اسلامی» طی سال‌های اخیر همواره با اعتراض شهروندان تُرک ایران به عنوان بخش بزرگی از جمعیت این کشور مواجه شده است.»

ابتدا باید گفت که مطلب فوق را نمی‌توان خبر دانست، چراکه از نظر فنّی فاقد عناصر خبری است؛ و نه می‌توان عنوان «یادداشت» یا «مقاله» به آن اطلاق کرد، چراکه واجد شرایط یادداشت و مقاله هم نیست. از طرفی می‌توان گفت اینکه باسابقه‌ترین خبرگزاری ترکیه (تاسیس 1920)، پس از یکصد سال فعالیت، هنوز شرایط و ویژگی‌های فنی یک خبر، یادداشت و مقاله را نداند، تقریباً غیرممکن است. حال این سوال پیش می‌آید پس چه دلیلی دارد که این خبرگزاری تُرک اقدام به نشر چنین مطلبی در پایگاه خود می‌کند؟ برای پاسخ به این سوال باید هم اصل موضوع -واژۀ «تُرکتازی»- و هم ریشه‌های تاریخی این‌گونه فتنه‌انگیزی‌ها از سوی رسانه‌های ترکیه و پاسخی که ایرانیان، خاصّه آذری‌ها به آنها داده‌اند، مورد واکاوی قرار بگیرد.

واکاوی مختصری در مورد واژۀ «تُرکتازی» در ایران

برای کسانی که آشنایی اندکی با ادبیات ایران -چه کلاسیک و چه معاصر- داشته باشند، اطلاق نژادپرستانه بودن به واژۀ «تُرکتازی» به لطیفه‌ای سخیف و بی‌مزه می‌مانَد! چه آنکه استفاده از این واژه در معنای «تاخت آوردن» و «غارتگری کردن» قدمتی به درازای تاریخ ادبیات ایران از فردوسی بزرگ تا ملک‌الشعرای بهار دارد. جالب‌تر اینکه استفاده از این واژه در همین معنا در اشعار شاعران اهل آذربایجان -از خاقانی و نظامی گرفته تا استاد شهریار و پروین اعتصامی- به کرات به چشم می‌خورَد. منتهای مراتب، در آن دوران خبری از ایدئولوژی نژادپرستانۀ «پان‌ترکیسم» نبود که این شاعران، به خاطر استفاده از واژۀ تُرکتازی انگ نژادپرستی بخورند!

نظامی: کس از بیم شه ترکتازی نکرد / بدان لعبتان دست یازی نکرد

خاقانی: ز زلفت بس نبود این ترکتازی / که هندوی دگر را برکشیدی

پروین اعتصمامی: ز ترکتازی تو، مانده بیوه‌زن ناهار / ز حیله‌سازی تو، گشته مطبخی نالان

شهریار: فلک یک چند ایران را اسیر ترک و تازی کرد / در ایران خوان یغما دید و تازی ترکتازی کرد

این تنها چند نمونه از استفادۀ شعرای اهل آذربایجان از واژۀ «تُرکتازی» است و موارد مشابه دیگری -در نظم و نثر- در ادبیات ایران به کرات یافت می‌شود. اینکه یک رسانۀ ترکیه‌ای انتظار دارد ایرانیان به خاطر نوع ایدئولوژی محبوب آنها به ادبیات‌شان پُشت کنند، شاید به این خاطر است که آنها چند دهۀ پیش، با ابداع خط و زبان جدیدی برای خود -که «جفری لوئیس»، زبان‌شناس مشهور غربی، از آن با عنوان «کامیابی فاجعه‌آمیز» یاد کرده است- موجب گسست ارتباط نسل‌های جدید با ادبیات کهن خود شدند؛ که اگر چنین گسستی انجام نمی‌شد، نویسندگان آناتولی نیز امروز می‌توانستند به راحتی به متون کهن خود رجوع کنند و مشاهده کنند که واژه‌ای که امروزه آنها سنگ قداستش را بر سینه می‌زنند به قول یک خاورشناس مشهور «تا آستانۀ قرن بیستم یک اصطلاح توهین‌آمیز بود».

البته که این گسست فرهنگی و «ابداع سنت»، به خودِ آنها و شهروندان‌شان مربوط است، اما جایی که آنها بخواهند با استفاده از ایدئولوژیِ دگرستیزانۀ خود، در کشور ایران نیز -که مردمانش بیش از هزار سال پیوستگی ادبی، زبانی، فرهنگی و تاریخی با یکدیگر دارند- فتنه‌انگیزی کنند، باید با پاسخ دندان‌شکنی مواجه شوند. پاسخی که به آنها یادآوری کند ایران را با کشور خود اشتباه نگیرند که کاربست ایدئولوژیِ نژادی‌شان سبب شده هویت قومیِ بخش قابل توجهی از شهروندان آن نادیده گرفته شود و از اصطلاح موهن «تُرک‌های کوه‌نشین» برای شهروندان کُرد خود استفاده کند!

سرچشمۀ ایدئولوژی خبرگزاری آناتولی

در بررسی آبشخور ایدئولوژی خبرگزاری آناتولی ترکیه، ابتدا باید به این نکتۀ قابل تامل اشاره کرد که یکی از موسسان اصلی این خبرگزاری، «خالده ادیب آدیوار» از اعضای اولیۀ سازمان زیرزمینی «ترک اُجاقی» (کانون تُرک) است. این سازمان، اولین تشکل رسمی برای ترویج ایدئولوژی «پان‌ترکیسم»ِ ساخته‌شده توسط یهودیانی همچون «آرمینوس وامبری» بود و در اساسنامه‌اش ذکر شده بود از اهداف اصلی ترک‌اُجاقی «کار برای آموزش ملی مردم تُرک و افزایش سطح روشنفکری اجتماعی و اقتصادی آنها برای به کمال رساندن نژاد و زبان ترکی» است. خالده ادیب کسی بود که توانست قطعنامه‌ای را در این سازمان به تصویب برساند که عضویت زنان در آن را مجاز کند.

وی از کسانی بود که آثار او از قبیل شعر و داستان و ترجمه و ... از جمله داستان مشهور «توران نوین»، الهام‌بخش پان‌ترکیست‌ها بود. قابل تامل‌ترین نکته در مورد خالده ادیب این است که در سال 1920 در گردهمایی بزرگ ترک‌اُجاقی به صراحت اعلام کرد «استقلال آذربایجان نخستین گام در برنامۀ پان‌ترکیسم ما باید باشد». وی در اواخر همین سال به همراه تعدادی دیگر از خبرنگارانِ دارای گرایش فکری پان‌ترکیستی، اقدام به تاسیس یک خبرگزای کردند که ادیب نام «آناتولی» را برای آن برگزید. پس با این تفاسیر اینکه یک خبرگزاری تاسیس‌شده توسط پان‌ترکیست‌ها، با تمرکز بر زبان امروزینِ مردم آذربایجان اقدام به فتنه‌انگیزی در ایران کند، خیلی امر غیرقابل پیش‌بینی‌‌ای نباید باشد!

ریشه‌های تاریخی فتنه‌انگیزی رسانه‌های تُرک و واکنش ایرانیان به آن‌ها

این اولین بار نیست که یک رسانه در ترکیه، با محوریت قرار دادن زبان تُرکی در ایران، فتنه‌انگیزی قومی و زبانی را ابزاری برای پیشبرد ایدئولوژی فاشیستی و ضد ملّی پان‌ترکیسم در ایران می‌کند. نخستین بار در سال 1302 سخنانی از شخصی به نام «روشنی بیگ» در محافل مطبوعاتی ترکیه منتشر شد مبنی بر اینکه اکثریت نفوس ایران را تُرک‌ها تشکیل می‌دهند که فارس‌ها آنها را استثمار کرده‌اند! در پاسخ به این یاوه‌گویی‌ها، فعالان مطبوعاتی ایرانی، خاصّه اهالی آذربایجان وارد کارزار شدند و چنان پاسخ‌هایی به او دادند که سفارت ترکیه در ایران در ابتدا از مقامات ایرانی عذرخواهی کرد و در ادامه با تندتر شدن مجادله، خواستار عذرخواهی طرف ایرانی نیز شد.

اولین پاسخ را فردی به نام «علی صادقی تبریزی» در «روزنامۀ میهن» داد که در آن، به باطل بودنِ بحث «تُرک و فارس» در ایران اشاره کرده بود. صادقی در این مقاله می‌نویسد: «این بنده تبریزی هستم ولی تُرک نیستم. همان اندازه که به تبریزی بودن خود مفتخرم، به همان اندازه به کسانی که من را منتسب به تُرک بخوانند، اعتراض دارم... بنابر این آقایان تُرک [ترکیه‌ای] لازم است به وجود یک ملت ترک در ایران قائل نگردیده و در موقع تعداد نمودن تُرک‌های دنیا ایرانیان [آذری] را جزو تُرک‌ها به حساب نیاورند».

در سال 1303 مقاله‌ای با عنوان «یتیم قاردشلریمیز» (برادران یتیم ما) در یکی از نشریات ترکیه منتشر شد که در آن با تاکید بر آموزه‌های پان‌ترکیستی و الحاق‌گرایانه، به اهالی آذربایجان رهنمودی صادر شده بود که «ای تُرکِ اسیر فارس! آغوش برادران حقیقی‌ات برای پذیرفتن تو باز خواهد ماند. تو هم وظیفۀ خودت را فراموش مکن!». در واقع نویسندۀ این مقاله، اهالی آذربایجان ایران را رسماً به تجزیه‌طلبی و الحاق به ترکیه تحریک می‌کند و فتنه‌انگیزی را به حد اعلای خود می‌رساند اما این بار نیز نویسندگانی از اهالی آذربایجان به پا می‌خیزند و جواب درخوری به این «تُرکتازی» می‌دهند.

«صادق رضازاده شفق» تبریزی طی مقاله‌ای مستدل، به نویسندگان تُرک یادآور می‌شود که «وحدت و یگانگی ایرانیان استوارتر از آن است که با تبلیغاتی  از این دست زیر سوال برود». شفق در این مقاله خطاب به نویسندۀ پانترکیست روزنامۀ «وطن» منتشره در استانبول می‌نویسد: «عبارات فارس را استعمال می‌کنید و می‌خواهید با این ترتیب بین ما اهالی آذربایجان و سایر ایالات ایران تولید اختلاف نمایید. ولی اشتباه می‌کنید. موضوع بحث امروز ما وطن ایرانِ مشترک است. ... در میان اقسام مختلفۀ اهالی آن مثلاً آن‌طوری که بین آذربایجانی و کرمانی هست، وحدت و اشتراک سجیه و آثار تاریخی موجود است. چنان‌چه کیخسرو، زردشت، فردوسی، نوروز، مذهب شیعه، تصوف و غیره در پیش یک آذربایجانی چه مزیت و اهمیتی داشته باشد، برای یک نفر کرمانی هم دارای همان مزیت و اهمیت است. در نزد ما یک حکومت مخصوص و متمایز فارس وجود ندارد. ... آذربایجان ایرانی است. روح، فلسفه و تصوف که مخصوص روح ایران و به روح تُرک بیگانه می‌باشد، در آذربایجان به وضع آشکاری ظاهر است. ... تاریخ و حقیقت با صدای بلند فریاد خواهد کرد: آذربایجان ایرانی بوده، ایرانی هست و ایرانی خواهد بود».

«تقی ارانی» دیگر نویسندۀ آذری و ترکی‌زبان اهل تبریز است که طی مقاله‌ای با عنوان «آذربایجان یا یک مسالۀ حیاتی و مماتی ایران» پاسخ تند و تیزی به یاوه‌گویی‌های پان‌ترکیستی جراید استانبول می‌دهد و یادآور می‌شود که «ایراندوستی در قلب پاک یک آذربایجانی با شیر اندرون شده با جان به در شود!» وی در این مقاله با اشاره به اینکه «حساب آذری‌های ایران از ترک‌های عثمانی جداست» می‌نویسد: «آذربایجانی‌ها حتی اگر زبان فارسی را هم ندانند، مانند طفلی که زبان مادر خود را ندانسته ولی علاقۀ روحی به او دارد، خودشان را نثار خاک پاک مادر عزیز خود یعنی ایران خواهند ساخت». ارانی در پاسخ به فتنه‌انگیزی پان‌ترکیست‌های ترکیه در ایران، به همین موارد بسنده نمی‌کند و با موضعی نسبتاً تند و بی‌پرده می‌نویسد: «گویا نمی‌دانند که یک نفر آذربایجانی، تُرک‌شدن را برای خود ننگ می‌داند!».

مقابله با فتنه‌انگیزی رسانه‌های مجریِ ایدئولوژی پان‌ترکیسم در ایران؛ همچنان بر دوش اهل قلم، خاصّه آذری‌ها!

موارد فوق به عنوان مشتی نمونۀ خروار از واکنش ایرانیان، خاصه آذری‌ها، به فتنه‌انگیزی رسانه‌های تُرک در ایران است. در واقع «علی صادقی تبریزی»، «صادق رضازاده شفق»، «تقی ارانی» و سایر فعالان فرهنگی اهل آذربایجان، طی مقالات روشنگرایانۀ خود، به اصطلاح آب پاکی را روی دست تُرک‌ها می‌ریزند و جای هیچ حرف و حدیثی را برای آنها باقی نمی‌گذارند. اهمیت این کنش اهل قلم وطن‌خواه ایران، زمانی دو چندان می‌شود که بدانیم شوربختانه دولت وقت ایران در اغلب مواقع در برخورد با فتنه‌انگیزی‌های رسانه‌های تُرک، بسیار منفعلانه عمل می‌کرد. به همین خاطر، آذری‌ها به سببِ نزدیکی جغرافیایی به ترکیه، احساس خطر بیشتری نسبت به این فتنه‌انگیزی‌ها می‌کردند و در واکنش به آن پیشگام سایر ایرانیان بودند.

جالب است که کنش‌گری مسئولانه و ایران‌گرایانۀ آذری‌ها، حتی باعث تعجب خود پان‌ترکیست‌ها نیز می‌شُد؛ تا جائیکه در یک جریدۀ پان‌ترکیستی اذعان شد: «تصور نمی‌کردیم در تبریز که دومین شهر تُرک بعد از استانبول است (!)، از زبان یک نفر تُرک در زبان اجنبی فارسی برای ما پاسخ نوشته شود!».

با وجود گذشت حدود یک قرن از آن روزها، هنوز هم جواب فتنه‌انگیزی پان‌ترکیستی رسانه‌های ترکیه‌ای را بیشتر، اهالی آذربایجان می‌دهند و شوربختانه دولت و رسانه‌های مرکز با انفعال تمام با موضوع برخورد می‌کنند. تا جائیکه در پی درج مطلب اعتراض‌آمیز خبرگزاری آناتولی نسبت به استفاده از واژۀ «تُرکتازی»، خبرگزاری فارس خبر مزبور با عنوان «تُرکتازی کرونا در جهان» را حذف کرد و خبرگزاری ایرنا نیز در خبرش با عنوان «نیاز بیشتر به رسانه در روزهای تُرکتازی کرونا»، واژۀ تُرکتازی را به «یکه‌تازی» تغییر داد! این نشان می‌دهد که وظیفۀ پاسداری از هویت ملی و ایرانیت در مقابل تُرکتازی جریان‌های نژادگرای برخی از کشورهای همسایه، همچنان بر روی دوش اهل قلم و فعالان فرهنگی ایران‌گرا، خاصه کنش‌گران وطن‌خواه اهل آذربایجان است.

 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۴۴
در انتظار بررسی: ۲۰۵
غیر قابل انتشار: ۱۲۹
ناشناس
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
خوب باشه درسته از این به بعد از واژه لرتازی و کردتازی و فارستازی و گیلک تازی و آناستازی و اکستازی و .... استفاده می کنیم تا به پانتورکهای خاین وطنی برنخوره .
آیلار
|
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
جلال آل احمد
در خدمت و خیانت روشنفکران , جلد ۲ , صفحه ۱۳۸

افشاگری سیاست های ترکی زدایی حکومت پهلوی :

اکنون چهل و چند سالیست تمام تلاش های حکومت ایران نه تنها بر محدود کردن بلکه بر محو کردن زبان ترکیست. آن را آذری نامیدند. زبان تحمیلی نامیدند. اسامی شهر ها و محله های آذربایجان را عوض کردند. کارمند و سرباز ترک را به نواحی فارس نشین و برعکس فرستادند...
ساتای
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
این که بعد چهل سال از پیروزی شکوهمند جمهوری اسلامی هنوز هم عده ای در توهمات پهلوی گیر کرده اند ، و آنقدر بیسوادند که فرق بین تورک و آذری را نمیدانند باعث تاسف است . شماهایی که خود را مسلمان میدانید و دنبال حق هستید ولی با نظریات ضد انقلابیونی مانند کسروی مردم را فریب میدهید. متاسفم برای مزدورانی که هویت خود را میفروشند. من چگونه میتوانم تمدن ۷۰۰۰ساله و تاریخ ۴۰۰۰هزاره خود را بفروشم و هویت آذری که ۴۰ سال قدمت دارم را بگیرم . چهل سال پیش انقلاب شد ولی متاسفانه فقط در خیابانها بود و مغزها هنوز در لجن زار دروغ و فریب گیر کرده اند..
ناشناس
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
افرین بر این قلم گویا که ادمی رو یاد روزنامه های مشهور اذربایجان در دوره مشروطه می اندازد
توحيد
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
با سلام
من با يك جستجوي ساده اسم نگارنده اين گزارش به نوع تفكر ايشان و نوع تحليل هاي ايشان پي بردم. هركسي نظري دارد و نظر ايشان هم محترم است اما يك حقيقتي وجود دارد در اين كشور آن هم اين است كه ترك ها مورد سنگين ترين هجمه ها قرار مي گيرند. انواع توهين ها به هويت، نژاد و زبان ترك ها شده است. دوستان بايد حقيقت را پذيرفت. به ترك ها مي گويند آذري به زبان مي گويند لهجه. مردم خوب به خاطر دارند در زماني كه شناسنامه دادن و تعيين نام روستاها و شهرها قانون شد، چگونه با خط فكري عده اي نژادپرست و وابسته به بيگانه فرهنگ و هويت اين ملت را به تاراج بردند. آمارهاي تكان دهنده بيكاري و نبود كارخانه هاي مادر در آذربايجان سبب گسيل مردم از نقاط مختلف بع مراكز شد.
حال در عجبم باز قرار است اين چنين بر طبل تفرقه بزنند؟!
چرا توهين مي كنيد به يك ملت
ترك تازي يعني چه؟
مگر همين ترك ها نبودند كه سال ها دلاورانه ايستادند. آيا در شلمچه، چزابه، خرمشهر، مهران إسلام آباد غرب هم ترك تازي مي كردند؟!؟حافظه تاريخي مان چقدر رنگ باخته است؟! مگر همين ترك ها خط شكنان جنگ نبودند؟! به كدامين سو مي رويم؟!
يك حقيقت است كه در ايران ما يك جمعيت زيادي ترك داريم. انكار اين مسأله با مقاله حل نمي شود. اين نوع كتمان حقايق راه به جايي نخواهد برد. در هر كشوري اقوام مختلف زندگي مي كنند. هرجا ناديده انگاشته شدند مشكلات با خود آورد. كاش حقايق را ببينيم.
سياسي كاري و سياه نمائي راه به جايي نمي برد. يك واقعيتي وجود دارد كه در ايران، تركيه، آذربايجان، تركمنستان، ازبكستان، آلمان، بلغارستان، مجارستان، قبرس، چين، قزاقستان، قرقيزستان، عراق، أفغانستان و روسيه ترك زبانان ساكن هستند و زندگي مي كنند همان طور كه اقوام ديگر هم زندگي مي كنند و كاملا هم محترم اند. در طول تاريخ مرزها تغيير كرده اند اما هويت، فرهنگ و باور مردم اصلي دستوري نيست كه امروز امر كنيم فردا ياشاسين بشود زنده باد.
پاسخ ها
علی از لاهیجان
| |
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
توهینی انجام نشده است . نوشته ای چرا توهین می کنید به یک ملت ؟! هم میهنان ما در آذربایجان ملت نیستند . قوم هستند . ملت تعریف دارد . تو نخستین کسی نیستی که این اشتباه را می کنی .
ایرانی
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
مردم اصلی ترکیه ؛ هیتیها ، ساردیها ، تراکیها ، لیدیها ،فریگیها، یونیانها ،الیانها و... هستند و ترکمانان عثمانی در آنجا مهاجر هستند که زبان ترکی را با زور به آن منطقه تحمیل نموده اند . در ضمن نام ترکیه از نام ترکها گرفته نشده و از نام تراکیها که در اصل از اقوام یونانی هستند گرفته شده است.
محسن مراغی
|
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ما سر ایرانیم نه پای ترکیه
کامرانی
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
آیا نمی شدواقعا تیتر دیگری انتخاب کرد این کارها قبلا نیز سابقه داشته چرا واقعا عاقلانه تصمیم گرفته نمی شود توهین در هرشکل آن مذموم است
ایرانی
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
دوستان بهتون توصیه میکنم که بیخودی اعصاب خودتونو خرد نکنین ترکیه به هیچ عنوان در حد و اندازه های کشور بزرگ و قدرتمند مون ایران ، نه بوده و نه خواهد بود.
کشور ترکیه فاقد ثبات،استقلال و اقتدار می‌باشد کشوری که برای ادامه حیات خود آویزان کشورهای متجاوز و گروه های متخاصم افراطی (داعش) و...میشود بالطبع یک دید و نظر منطقی را ارائه دهد....زنده باد ایران و ایرانی
ناشناس
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
پانترکهای ضد ایرانی خود را پشت عناوین مقدس مخفی میکنند در صورتیکه به هیچکدام از این مقدسات اعتقاد ندارند
شیرزاد
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
لطفا کمی هم درخصوص زبان دری (ف ا ر س ی) صحبت کنید
آیلین
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ما تورک آزربایجان و ساکن استان زنگان هستیم. اگه دقت کنید تورکیش از آزربایجان جلوتر.
پس این اقدام نژاد پرستانه ست.
احمد
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
پدر من شصت سالشه.
هیچ وقت نگفت ما آزری هستیم.
همیشه ما رو تورک خطاب کرده و می کند.
پس من تورک زنگانم و این کار شما و آنهایی ک ما را آزری خطاب می کنند یک رفتار نژاد پرستانه و در جهت اهداف خاص است.
مجید
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ما در خاورمیانه ترک زبان داریم ولی ترک تبار نداریم آزمایش ژنتیکی مردم کشور ترکیه نشان داده که تنها حداکثر هفت درصد ژن ترکی در آنجا است این در برنامه ای بنام پشت پرده تآریخ در خود کشور ترکیه مطرح کردند مردمان ترکیه بیزانسی های ترک زبان هستند ترکان واقعی در آسیای مرکزی و غرب چین هستند. این ترکیه اش بود ایران جای خود دارد آذری ها عزیز ما یک قوم قدیمی و اصیل ایرانی هستند که در اثر یورش ترکان آسیای مرکزی زبانشان دستخوش تغییر شده که البته باز زبان شان بسیار زیبا است و بخشی از هویت فرهنگی کشور ایران است درود بر همه برادران ایرانی آذری ما. البته بگویم ما هیچ مشکلی با مردمان ترک آسیای مرکزی ندارد.
علی
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
من بعنوان یک فارس و تهرانی که چند سال در آذربایجان زندگی کردم، اینرو میدونم که مردم آذربایجان خودشون رو ترک میدونن و من حتی یکبار هم ندیدم به خودشون بگن آذری.
لطفا مردم ترک آذربایجان رو با ایم مقالات سر تا پا نژادپرستانه نرنجانید، کمی انصاف داشته باشیم.
رضی
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
من ترکم
با افتخار هم اعلام می کنم که ترک هستم
از نژاد پرستی در هر شکلش بیزارم چه عقاید پان فارس و پان ترک و ...
این کلمات با محتوای نژادپرستانه در ادبیات فارسی نشان ضعف طرفداران این لغات می باشد
T.S
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
عزیزان:به کار بردن نام نژاد و زبان و دین در ترکیباتی که حتی ذره ای بار معنایی منفی داشته باشه،نادرسته و حتی اگر از قبل هم به دلایلی مصطلح بوده بهتره استفاده نشه.به نویسنده مقاله هم توصیه می کنم شما خودت رو جای طرف مقابل بگذار بعد قضاوت کن. درسته که شما احساس کردی نویسنده آناتولی از مطاب سوء تعبیر یا احیاناً سوء استفاده کرده اما به این توجه کنیم که کلمه تُرک جزئی از نام کشورشونه که مثل ما دوستش دارند.ما هم نمی پسندیم در گفتار کشورهای دیگر،نام ایران در یک ترکیب با معنی منفی استفاده بشه.هر چند زیاد هم بار معنائی منفی نداره و دلالت بر جنگاوری و مهارت ارتش های ترک در فنون جنگی و سوارکاری (تاختن)میکنه. با تقدیم احترام به تمامی هموطنان و غیر هم وطنان تُرک.
ناشناس
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
مطمعناً نویسنده این مقاله یک پانفارس افراطی بوده که هدفی جز عقده گشایی نداشته است.
ناشناس
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
انتخاب داره تفرقه افکنی میکنه و کامنتهایی که لاقل من در رد نظر کسانی که به اصاات و هویت ترکی مان توهین میکنه رو نشر نمیده
ناشناس
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ما ترک بودیم، هستیم و همیشه ترک خواهیم. مرگ بر نژادپرستی پانفارسیسم
سامان
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
وقتی قومی مایل اندخودشونو ترک بدونند و ترک خطاب کنند چرا دیگران بیجهت اصرار دارند آنها را با عنوان دیگری لقب بدهند؟ این عمل بسیار غلط و ناشایست است.اگراین قوم برای دیگر اقوام محترم و عزیز هستند که قطعا هستند باید برای اعتقاداتشان احترام قائل بود.دوم آنکه بکارگرفتن کلکه ترکتازی در حال حاضر جز بارمنفی و اهانت و بی ادبی و بی تربیتی نسبت به ترک ها ندارد.بنا براین طبیعی است که ناراحت شوند و واکنش نشان دهند.با احترام و دوستی نسبت به همه ترک تبارها
آتابای
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
مولوی ونظامی کلی شعر ترکی دارند که شما بیسوادها نمی دانید.
محسن
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
یه عده ای آمدند به پست هایی که از ایران دفاع کردند منفی دادند. واقعا اینها مزدور و خود فروخته نیستند؟ وگرنه دلیل دیگه ای نداره که به مقاله و پست های ملیگرایانه رای منفی داده بشه.
مرگ بر تجزیه طلبی و پانترکیسم
ناشناس
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
واقعا متاسفم برای یه عده معلوم الحال یه روز گیر میدین به لرها یه روز ترکها دنبال چی میگردین این ترکتازی و الان چرا میگید دنبال فتنه انگیزی هستید شما ایرانی نیستید
تورک
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
من به عنوان یک ترک ایرانی اصیل هستم وانهایی راک ب ترکهاتوهین میکنندروانی وعقده ی میدانم
ناشناس
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
انتخاب بد خراب کردی
ناشناس
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
این جماعت تنفر از هر چیز را که متعلق به ایرانی باشد میان هموطنان اذری رواج میدهند ونمادشان پرچم ترکیه است وهدفشان دادن هویت جعلی به مردم ایرانی اذربایجان وتشکیل بقول خودشان توران و دولت خیلی در مقابل اینها کوتاه می اید فرض کنید د ر ترکیه جماعتی بیرق کردستان ویا ایران وو را بلند میکردند باور کن یکی از انها در ترکیه زنده نمی ماند حال در ایران طرف در کمال ارامش خاطر بیرق اجنبی وهر گونه دست نوشته ضدملی را نشان میدهد واب هم از اب تکتان نمیخورد وروز به روز فقط گستاخی این جماعت تجزیه طلب ومزدور بیشتر میشود
ناشناس
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
پانترکهای تجزیه طلب نباید این سایت و از نویسنده این مطلب ناراحت باشند. بلکه باید از تاریخ و فرهنگ آذربایجان متنفر و عصبانی باشند چراکه هویت تاریخی آذربایجان سد بزرگی در برابر ترکگرایان است
مهرداد
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
تحلیل های مقاله به حدی افتضاح و ناشی از تعصب بود که حتی شایسته انتقاد نیست. نظر من رو نسبت به خبرگزاری انتخاب به کل تغییر داد.
یک تبریزی
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
استاد شهریار سروده است:
فلک یک‌چند ایران را اسیرِ ترک و تازی کرد
در ایران خوانِ یغما دید تازی، ترک‌تازی کرد
پس با حساب پان‌ترکیستهای مزدور استاد شهریار ما هم گویا نژادپرست بوده است!!
پاسخ ها
ایلیا فرجی
| |
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
مثه اینکه شهریار شعرای دیگش در مورد ترک و فارس رو نخوندی و فقط ب این مقاله از سر تا پا دروغ و نژادپرستانه استناد کنی
آذرلی
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
جالب است که در ترکی اصطلاحی شبیه ترکتازی داریم. در ترکی قفقاز هنوز هم به لغت و یا طرز گفتاری که خشن و دور از آداب معاشرت باشد «تورکون سؤزو» می‌گویند.
سبحان
|
۰۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
مقاله به درستی بین زبان ترکی و نژاد ترکی تفاوت قایل شده. ما تبریزی ها ترک نیستیم. ما آذری هستیم اما خوب متاسفانه طی چند قرن حمله حکام ترک و اجبار آنها زبان ما از پهلوی آذری شده ترکی اما ما ایرانی هستیم و افتخار میکنیم که ایرانی هستیم.
در ضمن خود ترکیه مردمش اصلا ترک نیستند و اغلب اینها از نژادهای دیگرند.
زنده باد آذری زنده باد ایران
پاسخ ها
ابوالفضل
| |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
بسمه تعالی
سوالات زیادی دارم یکی اینکه:
وقتی ترکان بر این سرزمین غلبه کردند و وارد آن شدند در روستاها و شهرها کلاس ترکی گذاشتند و زبان همه را ترکی کردند ؟
عارف
|
۰۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
متاسفم برای سایت انتخاب که حتی وجود زبان ترکی را در آذربایجان به رسمیت نمیشناسند که تفکری غلط و فاشیستی است. ما در ضمن اینکه ترک آذربایجانی هستیم ایرانی هستیم. لطفا تفکرات فاشیستی را رواج ندهید.
معلم روزنامه نگاری
|
۰۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
به کار بردن کلمه آذری برای ترک های ایران همانقدر جعلی و مسخره است که مثلا به همه فارسی زبانان ایران بگویبم کرمانی یا یزدی، آزربایجان یکی از مناطق ترک نشین ایران است و تعمیم جزء به کل نادرست و در این مورد غرض ورزانه و انکار قشقایی ها، همدانی ها، ساوه ای ها و.. است. کلمه پان یعنی انکار دیگری و این یعنی فاشیسم هر نوع پان.....

ولی تا کی باید به بهانه وطن پرستی، دیگر اقوام هموطن را به حاشیه برانند؟ کدام انسان منصفی بجز اندیشه فاشیستی می گوید همه ایرانی ها آریایی هستند یا باید آریایی باشند؟ و آیا همین آریایی دانستن همه ایرانیان نژادپرستی نیست؟
گرچه احتمال قوی نظرم رو انتخاب منتشر نمی کند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
به نگارش آذربایجان به صورت آزربایجان دقت کنید.
این یکی از روش های شناخت پانترک ها است. دیگر حنای پانترک های وطن فروش برای کسی رنگی ندارد
پاینده باد ایران
هدایت
| |
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ما در ایران ترک نداریم. آذری های ما در طول تاریخ تدریجا ترک زبان شدند نه ترک نژاد
علی
| |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
اذری زبان مردم اذربایجان پیش از ترک زبان شدن هست مراجعه کنید به کتاب واژگان فارسی و اذری در گویش مردم تبریز
مهدی
|
۰۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
با سلام خدمت همه همشهریان آذری خودم
خود بنده از آذری زبانهای منطقه نیر در نزدیکی سرعین هستم
سالهاست بخاطر رشته تحصیلی ام در خصوص فرهنگ و اصالت آذربایجان و اقوام آن مطالعه دارم
آذربایجان ما محدود به دو استان آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل و .. نیست
ماورای ارس یعنی جمهوری آذربایجان هم تا ساحل باتومی تا کرانه های جنوبی کوه های الوند محدوده رشد و نمو قوم آذری بوده و هست
ترکها قومی بیابانگرد در محدوده قره قوم و سواحل شمالی و شرق خزر بوده اند که در مسیر خویش به شاخه های گوناگون بدل شده اند به دلیل مجاورت با آذربایگان قرابت های فرهنگی هم دارند ولی هرگز آذربایجانی ها جزو رسته ترکان ماورابحار و عثمانی نبوده و نیستند

ریشه آذربایجانی ها به اورارتویی ها میرسد که جزو ساکنین اولیه فلات ایران هستند
همینک هم در دامنه های سلطان ساوالان آثار این تمدن وجود دارد
به نوشته کتب تاریخی حضرت زردشت هم در کوه سبلان به مقاوم رسالت نائل شده

ترکبه عثمانی بخاطر حسادت و چشمداشت به سرزمین زیبا و تاریخی ایران همواره چشم طمع به این تاج ایرانی داشته و تاریخ ایران همواره شاهد جنگ و تجاوزات مکرر ترکان عثمانی به این مناطق بوده
همواره عثمانی در صدد مصادره مفاخر علمی و ادبی ایران بالاخص آذربایجان بوده و هست
یک بیت شعر به زبان ترکی عثمانی و از بزرگان علمی و مفاخر در کل تاریخ و آثار ادبا و علمای ما نیست ولی خب خیلی خودشون رو میکشند که بالاخره یکی از بزرگان این سرزمین اهورایی را بدزدند

پس همشهریان و همزبانان غیور آذری ما جزو ریشه دارترین ساکنین ایران بزرگ هستیم و هرگز با ترکان عثمانی و ترکان ترکمنستان و .... یک ریشه نبوده و نیستیم

یاشاسین آذربایجانیمز
آذربایجان اویاخدی ایرانیمیزا دایاخدی


بیز آذریلر هچ وقت آنا آتا وطنیمیزی عثمانی تبلیغتینه چون ساتماروخ
شهروند
|
۰۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
شرم بر ما که نظاره گر پرچم بیگانه در ورزشگاههاییم
پاسخ ها
حسن
| |
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
بنده بعنوان ی انسان نظرمیدم فارق اززبان قومیت.خجالت بکشیدمغرضانه نظرمیدید واژه ترکتازی کرونای برازنده ملت اذربایجان نیست براشماواژه ترک یاآذری چه فرقی میکند بایدنویسنده مقاله جوابگو باشدواقعا جای تاسف دارد
علیرضا
|
۰۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
درود بر انتخاب شجاع و کدخدا زاده دلیر. مقاله بسیار جالب و دقیقی بود. کاش برای مقابله با جریان ضد ملی و تجزیه طلبانه پان ترکیست که تمامیت ارضی کشور را نشانه گرفته و با میدان دادن به جریانهای قومی گرایانه که حتی تا سطوح بالای کشور مثل مجلس نیز رخنه نموده است ، از اینگونه مقالات روشنگرایانه و بر پایه مطالب علمی وتاریخی بیشتر منتشر نمایید.
ناشناس
|
۰۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
جای بسی تامل است که من آذربایجانی باید هویت خودم را با تایید دیگران بپذیرم. هم وطن، من آذربایجانی ترک زبان بودم هستم و خواهم ماند. این هیچ منافاتی با ایرانی بودن من ندارد.
و اینکه پان بودن همه گونه اشتباه است چه پانترکیسم باسی و چه پان فارسیسم.
ناشناس
|
۰۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
من به عنوان یک تبریزی عرض می کنم ما ترکیم و به ترک بودن خود افتخار می کنیم و به نظرمتو سالیان اخیر واژه جعلی را باب کرده اند که راحت بتونند به ترک ها توهین کنند.ما بخشی از ملت بزرگ ترک هستیم که در منطقه آذدربایجلن زندگی می کنیم.به خدا این اسمش جدایی طلبی نیست چون اگر به تاریخ این کشور نگاه کنی پر از دلاوزی های ترکها و وفادریشون به تمامیت ارضی ایران بوده
پاسخ ها
الیاس
| |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
من هم بعنوان یه تبریزی عرض میکنم ما آذری هستیم نه ترک. ما فقط زبانمان ترکی هست
مجید
| |
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
هموطن گرامی شما ترک زبان هستید نه ترک تبار. ترک ها در آسیای مرکزی هستند. همان طور که ترکیه بیزانسی تبار است.
ناشناس
|
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
درود بر انتخاب که به مسئله ای اینچنین مهم و حیاتی پرداخته است
فریور
|
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
وبسایت انتخاب با درج این نوشته از نویسنده ای معلوم الحال خواسته یا ناخواسته به ترکان ایران زمین افترا زده است.
خواهش ما این است که این نوشته سرتاپا ایراد و توهین را از روی خبرگزاری محبوب ما بردارید.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
سیاست پان‌ترکها همین است اگر بتوانند به زور رسانه ها و آدمها را خفه می‌کنند و اگر هم نتوانند با التماس درخواست سانسور فکر و اندیشه می‌کنند!
جعفر
| |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
خواهش بیجا نکنید. سعی کنید با پانترکیسم مبارزه کنید. یا حق
ناشناس
|
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
انتخاب چرا همه نظرات را درج نمکنی
داوود کاظمی
|
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ما آذربایجانی ها هرگز ننگ ترک بودن را قبول نخواهیم کرد. همین الان ما در تبریز از کلمه تورکه سایاغ استفاده میکنیم که مثل ترکتازی بار منفی دارد. دوستان تجزیه طلب در کنار اینهمه عصبانیت کمی فکر کنند که دلیل وجود این کلمات چیه؟ پاسخ ساده است. چون ما آذری ها ترک نیستیم. زنده باد ایران. آفرین بر انتخاب. زنده باد رضا کدخدا زاده
پاسخ ها
سمانه
| |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
درود
ناشناس
| |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
درستش آزربایجان هست ترک ایرانم ترک یعنی شرف
ایرانی
|
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
من به عنوان یک فارس ایرانی از هموطنان عزیز ترکم بابت دیدگاه های نژادپرستانه برخی از افراد در به کار بردن واژه ها یی چون ترکتازی و ... معذرت می خواهم. ضمنا این مقاله سایت انتخاب هم واقعا منافقانه است.
دوستان زیادی داشتم و دارم که همیشه با افتخار می گفتند ترک بوده اند. باید به عقاید دیگران احترام بگذاریم.
آیا یکی به منه فارس بگی افغانی ناراحت نمیشم؟ یا اگه یه کاری بکنم بگن فارس بازی در نیار ناراحت نمیشم؟ یاد بگیرم احترام متقابل است.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
البته کلمه افغانی هم هیچ ایرادی ندارد و افغانها هم با ما و همه افراد بشر برابرند
ناشناس
|
۰۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
زیاد خودتون رو ناراحت نکنید و فسفر الکی نسوزونید. ترکیه خودش یکنواختی فرهنگی ندارد و درگیر مشکلات هویتی بسیار زیادی هست. جنوب شرق و جنوب این کشورک کردها آریایی الاصل هستند که در ۱۹ استان این کشورک ساکن هستند و تحت ظلم و آنجایی که از آنها می خواهند نام ببرند می گویند"ترک کوهی". که البته تمام اصالت آناتولی شرقی متعلق به همین انسانهای نازنین است. جنوب غرب و بخشهایی از جنوب را عربها تشکیل می دهند که کم هم نیستند. ۲۸ درصد این کشور را علویهای شیعه تشکیل می دهند. غرب این کشور نژاد یونانی دارند و شمال غرب این کشور ارامنه قتل عام شده در جنگ جهانی هستند. "ترکهای جوان"هرچه هم تلاش کنند نمی توانند هویت این سرزمین را عوض کنند.
حلاصه اینکه این کشور خودش پایش روی پوست پیاز است و اگر اردوان(ببخشید ترکیش میشه:"اردوغان") با همین فرمان پیش برود در آیندهای نه چندان دور بخشی از ساتراپهای ارزشمند به مامش باز خواهد گشت.
کسی که در خانه شیشه ای نشسته هرگز سنگ پرت نمی کند.
پارسا رضاپور
|
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
دولت باید در برابر سیاست کشورهایی مثل ترکیه و باکو مقتدرانه عمل کند. اینکه نمیشه این همسایه ها به راحتی از تجزیه طلبها حمایت کنند و ما همینطور نگاه کنیم. ممنون از این مطلب بسیار ارزشمند
پاسخ ها
محسن
| |
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
یاشاسین ایران
سعید
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ما غیر ترکها افتخار میکنیم که با ترک‌های غیور آذربایجان هم‌وطنیم. واقعا عموما افراطی‌های اقوام مختلف یا اهداف شوم دارن یا جاهلن. متاسفانه تفرقه افکنی در مورد اقوام دیگه هم اتفاق میفته و یکپارچگی ایران رو هدف گرفتن...
ماننا
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
در نزدیک به 3000 سال پیش اسم معروف ترین حاکم اذربایجان در قوم تاریخی ماننا "ایران زو " بوده است حالا جنابان خود ترک پندار این اسم در متون زبان پارسی کهن نشان از "فرزند ایرانزمین" دارد سوال من از شما این است اگر واقعا برای زبان ونژاد ترک در منطقه اذربایجان ریشه تاریخی قائل هستید لطفا بفرمایید نام کهن " ایران زو " به ترکی چه معنی میدهد؟ این گوی و این میدان :)
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ارجاع میشوید به کتاب تاریخ دیرین ترکان ایران
محسن
| |
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
درود بر تو. یک ادمی این زیر نوشته به کتاب تاریخ ترکان ارجاع شود. اخه نویسنده اون کتاب نه تاریخ خونده نه سواد علمی تاریخ نویسی داشته. برو چهارتا کتاب درست بخون نه جعلیات.
یاشاسین ایران
ماننا
| |
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
جناب ارجاع دهنده کتاب تاریخ دیرین ترکها اثر اقای زهتابی تنها یک فرضیه هست که ایشان مدعی هستند کل منطقه از سومریان، عیلامیان تا اشوریان و... یا ترک بوده اند یا از اقوام نزدیک ترکان فرضیه در طول تاریخ بسیار هست همین حالا هم برخی مدعی هستند سیاره زمین صاف هست و کروی شکل نیست ایا ارجاع دادن با انها پاسخی علمی به کروی نبودن سیاره زمین است!
حالا لطفا بجای مغلطه بفرمایید اگر طبق ادعای کتابی که معرفی کردید قوم ماننا از معروف ترین اقوام ترک هستند نام حاکم مقتدر و معروفشان "ایران زو" در ترکی به چه معناست اگر ادعایتان درست باشد به سرعت میتوانید جواب بدهید مثل این میماند که من از یک پارسی زبان بپرسم نام مهرداد و ... به چه معناست حال یعنی یک ترک زبان پیدا نمیشود که برای ما نام فرمانروای ترکشان را معنی کند. :)
ناشناس
| |
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
بابد به کتب تاجیکستان مراجعه کنم
علی
| |
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
کتاب زهتابی برای تاریخ پژوهان شبیه یک جک تلخ هستش در ان کتاب هیج مرجع علی معتبری وجودندارد در ضمن وصل کردن ترک ها به عیلامیان از طرف همه تاریخ پژوهان و زبان شناسان رد شده است
محمدرضا مظاهری
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
من اهل تبریز هستم. ممنون بابت این مطلب بسیار مفید و ارزشمند. از مسئولی انتخاب خواهش میکنم به همین کامنتهایی که زیر این مطلب نوشته شده دقت کنند و ببینند چقدر شرایط خطیر است. باید فکر اساسی در برابر پیاده نظام دشمن کرد که اینقدر اشکارا و بی پرده بر طبل تجزیه ایران میکوبند. در این میان رسانه ها مثل انتخاب نقش بسیار مهمی دارند. با تشکر
پاسخ ها
محسن
| |
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
یاشاسین ایران
ایرانی
|
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
درود بر انتخاب
ناشناس
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
واقعا این مقاله به خوبی توانسته از پشت پرده های جریان های پانترکیستی و حمایتشان از سوی ترکیه پرده بگشاید
پاسخ ها
محسن
| |
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
یاشاسین ایران
یوسف
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
رابطه بسیار واضح است. پانترکها پیاده نظام ترکیه در ایران هستند. امثال تی آر تی هم بلندگوی پیاده نظامشان هستند.
پاسخ ها
صابر
| |
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
حقیقتا پانترکها مزودر های ترکیه هستن
رشیدی
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اوف اوف اوف عجب مطلبی. دست شما درد نکنه. عجب مطلبی دشمنان ایران و خائنان را حسابی می‌سوزاند. چه بسا وطن فروشانی که حرف حقی که به عشق ایران نوشته شده باعث ناراحتی آنان بشود. که خواهد شد.
پاسخ ها
محسن
| |
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
یاشاسین ایران
ناشناس
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
انتخاب بدبخت
پاسخ ها
محسن
| |
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
زنده باد سایت وزین انتخاب. مرگ بر پانترکیسم
حامد از ارومیه
|
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
یاشاسین ایران. اولوم اولسون وطن فروش و خائن پانتورک لره. ساغول انتخاب
ناشناس
|
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
انتخاب متاسفم برات که نظرات رو ادیت میکنی. حتی مشرق نیوز هم نظرات رو کامل انتشار میده. خاک تو سر تون که از آزادی بیان فقط یچی شنیدی.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ننگ بر وطن فروش
پاینده باد ایران
یاشاسین آذربایجان
|
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
درود بر سایت انتخابات که به چنین موضوع مهمی پرداخته. من خودم تبریزی هستم. ای کاش رسانه ها کمی بیشتر به مساله قومگرایان توجه کنند. تنها راه نجات ایران و مقابله با تجزیه طلبی توجه بیشتر به تاریخ و هویت اقوام و انعکاس مطالب مفید اینچنینی است.
پاسخ ها
محسن
| |
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
درود
منوچهر
|
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
هموطنان آذری توجه کنند که وقتی میگوییم شما آذری هستید، نه ترک، بهیچوجه به معنای نژادپرستی نیست. آذری یعنی از آذربایجان (یا درست ترش آذر آبادگان) که همیشه مردمانش آذربایجانی بودند و فقط از حدود ۸۰۰ سال پیش به دلیل ورود اقوام متعدد ترک تبار که از آسیای میانه اول به ایران لشکر کشی کردند و بعد ایرانی شدند، بتدریج زبان اهالی آذربایجان 'ترکی' شد. آذربایجان هیچگاه خالی از سکنه نبوده که ناگهانی ترکتبار شود. حالا پرسش اینجاست چرا نباید به آذریهای ایران بگوییم ترک (با تمام حس دوستی و برادری با تمام ترکهای دنیا)؟ به این دلیل ساده که ترک بودن به ملیت مربؤط میشود نه به زبان. مرم ترکیه به این دلیل ترک هستند که اهل کشور ترکیَه هستند و ملیتشان ترکی است. مردم جمهوری آذربایجان (درستش اران) خود را آذری میدانند، نه ترک. مردم سایر کشورهای ترکزبان خود را با نام ملیتی خود مینامند. ترک زبان بودن مردم آذربایجان آنها را ترک نمیکند همچنان که انگلیسی زبان بودن آمریکاییها آنها را انگلیسی نمیکند. اگر زبان نشان ملیت باشد پس باید هندیها را انگلیسی بنامیم!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
سلام برادر قصه قشنگیه
من یه سوال دارم به تاریخ نگاه کن ببین پابتخت حکومت های ترک کجا ها بوده. چرا اون جا تغییر زبان نداشتند. این ها هموم ملت هستند که شمایی به خودت اجازه می دهی برایشان هویت انتخاب کنی
ناهید
|
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ما آذربایجانی ها یک عمر جونمون رو دادید تا ترک محسوب نشیم.... متاسفم در غفلت حکومت اینقدر وطنفروشی و ترکتازی در آذربایجان گسترش پیدا کرده. افسوس
رضا
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
داداش یک خبرگزاری یک غلطی کرده و از واژه نژاد پرستی استفاده کرده شما چرا .....
در ضمن خوب میدونید که ما تورکیم و واژه آذری از زمان رضا پهلوی به یادگار مانده
پاسخ ها
محسن
| |
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
برادر عزیزم واژه آذری قدمتی هزاران ساله داره. ما اهالی آذربایجان به دلیل سلطه حکام ترک به تدریج ترک زبان شدبم اما زبان کهن ما و نژاد مه همه آذری هست. ربطی به رضا شاه نداره
ناشناس
| |
۰۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
نه عزیزم آذربایجان یا درسترش آذربایگان به منطقه ای گفته میشود که در زمان ساسانیان نگهبانان آذر ( آتش اهورایی و زرتشتی ) بوده اند بقایایی آتشگاه های زیادی از دوره ساسانی در آذربایجان هنوزم هست لذا قدمت ما آذری ها و اسم آذری مال صد سال دویست سال اخیر نیست حیفه در مورد سرزمین اجدادیمان کمتر مطالعه کردی
ناشناس
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
.این مقاله نمونه ای کوچک از مبارزه خود اهالی اذربایجان با جریان پانترکیسم است که بسیار درخشان و ماندگار است. نویسنده این مقاله اقای کدخدازاده که خود از آذربایجان است حقا که در صف اول این مبارزه قرار دارد.
ناشناس
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
.این مقاله نمونه ای کوچک از مبارزه خود اهالی اذربایجان با جریان پانترکیسم است که بسیار درخشان و ماندگار است. نویسنده این مقاله اقای کدخدازاده که خود از آذربایجان است حقا که در صف اول این مبارزه قرار دارد.
تبریزی
|
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
من بیست سال ادبیات فارسی تدریس کردم و این اصطلاح ترکتازی ریشه در تلقی آنچه در دوران قدیم به نام ترک شناخته میشد (ساکنان آسیای مرکزی) دارد که در دوران مدرن دیگر آن مفهوم صحت ندارد. برخی اصطلاحات در طول زمان بار معنایی خود را را از دست می‌دهند یا تغییر میکنند بنابراین باید در استفاده از این اصطلاحات دقت نمود هرچند مانند این کلمه توهین محسوب نشوند. من خودم را ترک ایرانی می دانم اما به گواه تاریخ و علم ژنتیک هیچ تفاوتی با برادران فارسم ندارم. مراقب باشیم که در لباس خودی ما را با جان هم نیندازند و احساسات قومی-قبیله ای را تحیرک نکنند.
منوچهر حسن پور
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ترکتازی یک واژه قدیمی و جاافتاده است. حتی ما در زبان ترکی خودمان اصطلاحی داریم به نام «تورکه سایاخ» که یه افراد ساده لوح و احمق اطلاق می‌شود. حالا یعنی خود ما ترک زبان‌ها به خودمان اهانت می کنیم؟ خیر! اینها ریشه تاریخی دارد و استفاده از آنها منعی ندارد.
منوچهر حسن پور- تبریز
س
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
کلا در غرب اسیا قبل از حمله مغولان ترک نداشتیم.و انهایی که الان در ایران یا ترکیه ترکی صحبت میکنند نژادشان ترک نیست بلکه زبانشان به ترکی تغییر کرده.یکیش خود من که ترکی صحبت میکنم ولی بهش افتخار نمی کنم.
برای مثال در اهواز یا بوشهر الان دارن عربی صحبت میکن ایا انها عربن ؟نه. بلکه به دلیل گستزش و حمله تازیان به این مناطق زبانشان به عربی تغییر کرده ولی نژادشان عرب نیست. پساین قدر به زبان ترک و تازی افتخار نکنیم و پارسی را پاس بداریم
محسن
|
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
استاد شهریار کلمه ترک و ترکتازی رو در ابعاد منفی بکار برده:
فلك‌ يك‌ چند ايران‌ را اسير «ترك» و تازی كرد
در ايران‌ خوان‌ يغما ديد و تازی «تركتازی» كرد

گدايی بود و با تاج‌ شهان‌ يك‌ چند بازی كرد
فلك‌ اين‌ شيرگير، آهو شكار «گرگ‌» و تازی كرد

در ضمن ما در ایران آذری داریم نه ترک. کسانی که از این مقاله ناراحتند در ایرانی بودن شک کنند. کسانی که ترک را تورک مینویسند در ایرانی بودن خود شک کنند. پانترکیسم مخلوطی از بی سوادی و بیشعوری است. کسانی که در ورزشگاه پرچم بیگانه می اورند هم بدانند که بالاخره روزی باید تاوان بیگانه پرستی خود را بدهند. مرگ بر پانترکیسم و وطن فروشان
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
احسنت
ننگ بر وطن فروش
ناشناس
| |
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
دادا زیر همه پستها کامنت گذاشتی. کار و زندگی نداری؟
آیلار
| |
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
اشعار شهریارِ جوانِ تحت تاثیر محافل پان ایرانیستی در تهران را علم کنید و اشعار ترکی و فارسی او در دفاع از هویت و ترک بودنش را بایکوت
ببینیم راه به کجا خواهید برد
ناشناس
|
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ترکها در تاریخ ایران همیشه در راستای اتحاد و قدرتمند تر شدن ایران و مذهب اهل بیت عمل کردند. کسانی که از شنیدن نام ترک اذیت میشن لزوما ایران دوست نیستن. کسانی که از صفویه تا همین جنگ تحمیلی و فتنه های مختلف از ترکها ضربه خوردن حتما هم باید با شنیدن این اسم وحشت کنند.
پاسخ ها
مرتضی کتابچی
| |
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
برادر عزیزم آذری های ترک زبان همیشه افتخار آ،رین بوده و هستند اما این دلیل نمیشه عده ای از خارج از مرزها دخالت کنند در کشور ما. و نباید به بهانه ترک زبان بودن جدایی طلبی کرد. ما در ایران ترک زبان داریم نه نژاد ترک
حمید پزشکی
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
فتنه رسانه خودمان است با الفاظ نژادپرستانه. اشتباه را بیشتر توجیه نکنید
پاسخ ها
محسن
| |
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
چی میگی تو ؟ اصلا میدونی نژاد پرستی چیه؟ یه چیزی افتاده تو دهنتون هی میگید نژاد پرستی.
ناشناس
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
شاه ترکان سخن مدعیان می شنود
شرمی از مظلمه خون سیاووشش باد
بهترین مدرک برای رد ادعای ایشان این است که اساسا واژه ترک در ادبیات فارسی به معنای زیباروی است :
اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را
به خال هندویش بخشم سمرقند و بخارا را
یا :
غلام چشم آن ترکم که در خواب خوش مستی
نگارین گلشنش روی است و مشکین سایبان ابرو».
یا
خیز تا خاطر بدان ترک سمرقندی دهیم
کز نسیمش "بوی جوی مولیان آید همی"

تا جاییکه بنده می دانم اهالی شیراز ممکن است لر باشند ولی هرگز ترک نبوده اند همچنین اهالی سمرقند .
امیرراستگفتار
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اگر ایران همین الان تصمیم بگیره اذربایجان رو از تاریخش سانسور کنه باید نصف تاریخش سانسور بشه! اسم اذربایجان در تاریخ ایران هزاران ساله ست" من اذربایجانی نیستم اما هیچوقت احساس این را نداشته ام که ترک زبانان اذری ما به ترکهای ترکیه نزدیکی دارند" تمام خوی و خصلت انان ایرانیست و نویسنده ترکیه ای خیال کرده با تیری در تاریکی ممکن است چیزی نصیبش بشود و بی اطلاعی او از تاریخ و فرهنگ ایران زمین اشکار است. در اتفاقی تاریخی قطعه ای از خاک ایران (قونیه) به خاک ترکیه ملحق شده و یک ارامگاه در ان خاک وجود دارد که شده منبع درامدشان (ارامگاه مولانا) " اینان اینقدر پررو تشریف دارند که بی هیچ شرمی مولانا را ترکیه ای معرفی میکنند در حالیکه مولانا حتی یک بیت شعر به زبان ترکی ندارد! این لقمه چرب و نرم را از صدقه سر ما ایرانیها داشته باشید چون مملکت ما مثل یک قطعه الماس هر قسمتش قیمتی است و در ضمن دست دهنده هم خدا به ما داده اما از اذربایجان نمیگذریم.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اولا عبارت ترکتازی همانقدر که تهمت به ترکهای ایران هست همونقدر توهین و تهمت به ترکهای ترکیه هم هست پس از اون لحاظ حق دارن و اینکه ما با شما هموظن هستیم دلیل بر توهین شما و ساکت ماندن ما نمیشه و دیگه اینکه مولوی شعر ترکی داره خوب شم داره شما خبر ندارین
امین
| |
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
بهتره یه سرچی تو اینترنت بزنی ببینی مولانا شعر تورکی داره یا نه؟ البته با الفبای تورکی
محمد رضا
|
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
سلام

از وبسایت وزین انتخاب انتظار نمی‌رفت که به اعضای حزب ممنوعه و راسیستی پان ایرانیست همچون نویسنده این مطلب که یک قومگرا و منکر اقوام ایرانیست، میدان بدهد.

این تفراد گردانندگان سایت تفرقه افکن آذری‌ها هستند و معتقدند ترکان ایران فارس بوده و با حمله مغولان ترک شده اند!
پاسخ ها
انتی پانترک
| |
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
چطوری پانترک؟! برو چهارتا کتاب تاریخ بخون بی سواد. مرگ بر پانترک زنده باد ایران و ایرانی و آذری. ما در ایران ترک نداریم. فقط آذری
پوریا
| |
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
با حمله مغولان ترک نشده اند بلکه ترک زبان شده اند.
مهدی
| |
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
جمله اخرت دقیقا درسته
افراد ساکن در ایران ترک نبوده اند بلکه در اثر تهاجم و غارت اقوام ترک زبان مغولی مثل مغولها و سلجوقیان به زور ترک زباندشده اند
محمود
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
مردم آذربایجان ترک هستند.
نویسندگان دوره رضاخانی نمایندگان ما نیستند.
نمایندگان ما شهیدانی هستند که خودشان را ترک میدانستند و
رهبری ما وقتی با کودکی حرف میزند از او مپرسد تورکسن یا فارسسان؟

ترک بودن توهین نیست، حرف یک اروپایی سند نیست.
اسم نویسنده را یادداشت کردیم و فراموش نخواهیم کرد.
پاسخ ها
اسماعیل تبریزی
| |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
شما تاریخ نمیدونی پس اظهار نظر نکن. مردم آذربایجان آذری هستند و در طی جند قرن زبانشان تغییر کرد نه نژادشان. شما اگر خودت رو ترک میدونی برو دشت های مغولستان
مهدی از تهران
| |
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
ترکها از اجداد مغولی و فرزندان جنگیز مغولند. ایرانیان ترک زبان هم به اجبار و توسط غارتگران ترک ، ترک زبان شده اند
ناشناس
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ترکتازی وجنایت مغولها یک چیز اثبات شده و تاریخی است
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
مغول‌ها ترک نیستن. برو یکم تحقیق کن
شهرام
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
آیا نمیدانید اگه کینه بکارید طوفان درو میکنید؟
با عذر بدتر از گناه میخواین چه چیزی رو ثابت کنید ؟؟؟
پاسخ ها
اسماعیل تبریزی
| |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
چرند نگو بابا. مرگ بر پانترکیسم زنده باد مردم آذری
ناشناس
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
حرف غلط رو بدن توجه به سابقه تاریخی و ادبی و هرچیزی باید کنار گذاشت. تمام
ناشناس
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
این حرکت فاشیستی هست که نظرات رو نمی نوسید
پاسخ ها
محسن
| |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
انتخاب همه نظرها رو گذاشته و سانسور نکرده. مرگ بر پانترکیسم
منصور
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اگر هم در گذشته استفاده شده است دلیلی بر درستی آن نیست . مثلا در گذشته به سیاها در نوشته ها و شعرها کاکو سیاه میگفتن این دلیلی بر ادامه اینکار هست . انتخاب جان بی زحمت متمدن و بروز باشید
پاسخ ها
اسماعیل تبریزی
| |
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
برو تاریخ بخون نادان
ناشناس
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
این استدلال غلطه که این سخن نیاکان ما هم بوده است
ناشناس
|
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
انتخاب شما که اینقدر مردین چرا کامنهاتونو بستین
ناشناس
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
در ایران ترک نداریم ، قوم اصیل آذری داریم که جزء اقوام ایرانی میباشد
امین
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ما تورک هستیم و شیعه. آذری باباته :)
پاسخ ها
پدر امین
| |
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
پس با پدرت درست حرف بزن.
اول ایران دوم ایران سوم ایران.
در ایران ترک نداریم فقط آذری
اذری
| |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اینجا ایرانه و ما ترک نداریم. زنده باد آذری های ایرانی
ناشناس
| |
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
پاینده باد ایران
خار چشم دشمنان
ناشناس
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بهترین نیست در زمان انتشار مقالات به سابقه افراد هم توجه کنید، کدخدازاده در توییترش اشاره کرده پهلوی چی هست و علاقه زیادی به گروه پان فارس و خجت کلاشی داره، به نظرم تعصب نژادی ایشون مقاله شما رو از اصالت ساقط میکنه
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
کدخدازاده هر شب خواب ایران باستان و رضاشاه رو میبینه. مطمئنم یک روز که خیلی دور نیست خیانت ها و افکار واقعی این فرد معلوم میشه
آذری
| |
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
درود بر نویسنده مقاله. حرف حق از زبان هر کسی باشه باید پذیرفت. مرگ بر پانترکیسم
ناشناس
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
انتخاب جان
قرار نیست در دفاع از یک موضوع حق، به شیوه باطلی اقدام کنیم خود شما از این ور بام افتادین
ناشناس
|
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
حاکمیت خیلی در مقابل فتنه گریهای ترکیه واقلیتی پانترک کوتاه می اید یک روز بالاخره فتنه اصلی این وطت فروشان را خواهید دید
رضا
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
آذربایجانی ها از اصیل ترین مردم ایران هستند و به ایرانی بودن خود افتخار می کنند.
ناشناس
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
درود بر شرفتون، بعنوان یک ایرانی متولد تبریز و یک اذری، ننگ بر وطن فروشان
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
درود بر شرف شما هموطن با غیرت
ناشناس
| |
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
خیلی جالبه
اون افرادی که منفی دادن یعنی با وطن فروشی موافق هستن.
فرح
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
رضا کدگدازاده بهتر است این جمله را از مقاله مستهجن و فاشیستیت حذف کنی:
«گویا نمی‌دانند که یک نفر آذربایجانی، تُرک‌شدن را برای خود ننگ می‌داند!».
مگر تعلق به یک قوم و نژاد افتخار یا ننگ دارد که این جمله ی پدرخوانده توده ای ها تقی ارانی را تکرار می کنی؟! آره ما ترک نیستیم تو این صد سال از بس ترکیه تبلیغ کرده ترک شدیم! آره صد ساله دارن تو ماهواره هاشون تبلیغ میکنن تو روزنامه هاشون همه جا ما هم از بس حرفای اونارو وحی منزل میدونیم به اجداد خودمون که همیشه ادعا میکنند نه ما آذری هستیم و آریایی، و ترک نیستیم، میگیم شما بیخود میکنید ما ترکیم هر چی ترکیه تبلیغ میکنه اون درسته! چقدر قویین رسانه های اینها که میلیون ها نفر رو تو یک کشور دیگه شست و شوی مغزی کردن! همینطور که عربستان و عراق مردم عرب خوزستان رو شست و شوی مغزی دادن و گرنه اونا که عرب نیستن اونا خوزی اند! و نقی عراقی خوزستان هم صد سال پیش به حاکم حجاز نوشته بود که یک خوزی ایرانی عرب بودن را ننگ می داند! خاک عالم بر سر فاشیست و متوهم تان. 10 سال بود خواننده سایتتان بودم از امروز اسم سایتتان را هم دیدم دو بار غسل میکنم.
پاسخ ها
عباس معارف خویی
| |
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
مودب باش و به هموطن آذریت احترام بگذار. اگر هم سخته احترام بگذاری پاسپورت بگیر برو
صادق ظفری
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
درود بر سایت انتخاب. مقاله بسیار خوبی است. پانترکا بدونن که مثل جعفر پیشه وری باید از ایران زمین فرار کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بله هموطن
دقیقا همینطوره. کسی که وطن فروشی می کنه جایی در کشور ایران نداره.
ناشناس
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
حالا شما از این واژه های حساسیت بر انگیز استفاده نکنید نمی میرید که
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ممکن است نام ایران هم برای خیلی ها حساسیت بر انگیز باشد. دلیلی ندارد برای خوش آمدن عده ای از گفتن حقیقت فرار کنیم.
پاینده باد ایران
ناشناس
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
باز دارید از ترکتازی استفاده می کنید. لطفا احترام خودتان را نگه دارید. پررویی هم حدی دارد.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
پانترکیسم و وطن فروشی در ایران جایی ندارد
ایرانی
| |
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
کلمه ترک در ایران همیشه جنبه منفی داشته. در ضمن ما در ایران ترک نداریم. فقط اذری داریم.
ناشناس
| |
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
بعضی ها خودشان را صاحب ایران میدانند.
محسن
| |
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ترکتازی.
زنده باد آذری های ایرانی
مرگ بر پانترکیسم
کیاوش
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
منظور از ترکتازی،،،حمله مغولان بود،،اونهارو ترک مینامیدن،،مانند ترک ها اویغر
ناشناس
|
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
دلتون خوشه ها! ملت دارن از گشنگی میمیرن اونوقت شما ...... جم کنید بسه!
فرح
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
از عجائب روزگار این است که همیشه فقط سایت انتخاب و فقیهی بزرگوار که اتفاقاً از وابستگان اقتصادی و سیاسی یک خانواده از رده خارج سیاسی در ایران هستند! به مسئله آذربایجان و ترک ها در ایران با رویکردی مغرضانه و فتنه انگیز نگاه می کنند و در هر گیر و داری از این موضوع می نویسند انگار که اصلی ترین موضوع مملکت همین است! واقعاً مشکل شما با کلمه ترک، آذری، ترکیه، آذربایجان و موارد مربوطه چی هستش؟ بگید ما هم متوجه بشویم؟! خودتان مسئله طرح می کنید خودتان بر این موضوع فیلمنامه مینویسید و آخر سر خودتان حلش می کنید!!! در صورت عدم درج نظر بنده استخر فرح را برای فقیهی و باندش آرزو میکنم.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
مرگ بر وطن فروش
ناشناس
| |
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
به نظر مآید سایت انتخاب خیلی زیرکانه این موضوع را وسیله ای برای تاختن به ترک های آذربایجان قرار داده با آوردن مثالهایی از موارد مشابه در گذشته از قبیل اینکه فلان نویسنده گفته که من اهل تبریزم ولی ترک نیستم و یا فلانی گفته که یک نفر آذربایجانی ترک شدن را برای خود ننگ می داند.
ناشناس
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
البته ازموذیگری استعمار دردامن زدن بچیزهائی کوچک وپیش پاافتاده که میتوانندباترفندهای خودشان باعث ایجاد تفرقه افکنی بین ماوهمکیشانمان بخصوص همسایگان هم کیش گرددراهرگزنبایدغافل بودچون آنهانه ازماخوششان میآیدونه ازآنهاوچون ضعیف وبخیل ودرگذشته خیلی دور زندگی میکنندبهرمستمسکی بتوانندبرای ایجاددشمنی استفاده میکنندکه عواملشان دردرون جامعه مافراوانندبایدعاقل باشیم ونه خودمان فریب آنهارابخوریم ونه اجازه دهیم همکیشانمان تحت تاثیرتفرقه افکنی آنهاقرارگیرند
محسن نصیری
|
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
1- در قرن چهارم، فردوسی به احتمالِ قریب به یقین، اصلاً واژۀ «ترکتاز» را به کار نبرده است.
2- در قرن پنجم، در میان شاعرانِ این سده، این واژه یا کاربرد ندارد یا نادر و مشکوک است.
3- در قرن ششم، نظامی گنجه‌ای این واژه را بسیار استفاده کرده‌است؛ به‌نحوی که شاید روزی اثبات شود که نظامی گنجه‌ای این واژه را رواج داده‌است.
4- نظامی در شرف‌نامه در وصف معراج حضرت محمد می‌گوید: ز معراج او در شب ترکتاز / معرج‌گران فلک را طراز" یعنی حضرت محمد در شب معراج ترکتازی کرده‌است.
5- نظامی در هفت‌پیکر می‌گوید: "گفت من ترک نازنین‌اندام / نازنین‌ترکتاز دارم نام // گفتم از همدمی و هم‌کیشی / نام‌ها را به هم بود خویشی // ترکتاز است نامت این عجب است / ترکتازی مرا همین لقب است" در این قصه نامِ شاهدخت «نازنین‌ترکتاز» است و از طرفی مَلِک هم لقبِ ترکتازی را به خودش نسبت داده‌است.
6- با توجه به «3» و «4» و «5» ترکتازی صفت بد و زشتی نیست؛ بلکه ترکتازی یعنی «تاختن مانندِ ترک» و همیشه ترکان به جنگاوری و مهارت در انواع فنون جنگی – از جمله تاختن اسب – مشهور بوده‌اند.
خلاصه آنکه اگر حتی اصلاحِ زبان را برای توهین‌زدایی از آن هم به رسمیت بشناسیم، باز «ترکتازی» با توجه به هستۀ معنایی‌اش از اتهامِ توهین‌آمیزبودن مبرّا است.
محسن نصیری، مدرس زبان و ادبیات فارسی
پاسخ ها
حسین
| |
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
از نظر معنایی تحلیل خوبی بود، متشکرم!
اما یک اصطلاح ممکن است فارغ از معنای اصلی، یا حتی در تضاد با معنای اصلی خود مفهومی را برساند. ترکتازی هم در هر حال کلمه ای است که سالهاست عده ای را می آزارد و بهتر است استفاده نشود.
ناشناس
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
تبریزی ها اصالتا آذری هستند نه ترک. در دوره سلجوقیان به دلیل اجباری کردن ماکاتبات به زبان ترکی، زبان مردم آذربایجان به ترکی تغییر یافت، وگرنه آذری ها جز نژادهای ایران قدیم بوده اند و هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
میشه یکی نژاد رو تعریف کنه؟ اگه نژاد به ژن هست که همه انسان ها تقریبا ژن های یکسانی دارند. قریب به ۹۹ درصد
ناشناس
| |
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
1.چطور بقیه نقاط ایران ترک زبان نشدند. 2. چطور با بیش از 90 سال احاطه زبان فارسی بر مدیا و آموزش و مکاتبات امروز زبان مردم همچنان ترکی است. 3. چرا مثلا با حمله یونانی ها ایرانی ها یونانی زبان و با حمله اعراب ایران عرب زبان و با حمله مغول مغول زبان نشدند.
ناشناس
| |
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
به عنوان یه تبریزی، آذربایجان فقط تبریز نیست
ناشناس
| |
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
عزیزم ایا لبنانی ها که عربی حرف می زنند یا سوری ها یا مراکشی ها که به عربی صحبت می کنند هم نژاد هستند با عربستانی ها و اماراتی ها.

بله زبان مشترک گاهی به علت تسلط سیاسی و گاهی به علت ارتباط تجاری برای اقوام مختلف ایجاد میشه که هیچ اهمیتی در نژاد و قومیت افراد نداره.
الان برزیلی ها با پرتغالی ها هم وطن محسوب نمیشن بخاطر زبان مشترک
لطفا آذری ها هم درک کنند که غلبه زبان ترکی در منطقه ناشی از اشغال شدن این منطقه در دوران سلجوقی و صفوی بوده توسط حاکمان ترک زبان
ایرانی
| |
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ما اصلا تو ایران ترک نداریم
بابک
| |
۰۰:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
اونهایی که خیلی تلاش میکنن که بگن در ایران تورک نداریم از فامیلهای رضاخانن ظاهرا!
ناشناس
| |
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
افرادی که کلمه ترک رو به صورت تورک می نویسند از جریان وطن فروش پان ترکیسم حمایت می کنند
پاینده باد ایران
خار چشم دشمنان چشم تنگ
ناشناس
| |
۰۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
مجددا می نویسم
هیچ کدام از شهرهاز آذربایجان پایتخت سلجوقیان نبوده. جای طوال است که چرا اذربایجان زبان خود را عوض کرده؟ در زمان سلجوقیان خراسان مرکز حکومت سلجو قیان لوده که فردوسی بررگ شاهنامه را با حمایت دربار سلجوقیان نگارش کرده. جای بسی تامل و تفکر
علی
| |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
کل ایران امروزی زیر قلمرو سلجوقیان بود، از نظر (ناقص) شما چرا فقط تذربایجان زبانش ترکی شد؟!!!!

بهتره از خواب جهالت مخلوط با تعصب قرون وسطایی بیدار شید و واقعیات رو ببینید.
ناشناس
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
این درسته؟ :
ترکان زمان فردوسی غیر از ترکان زمان ما بوده اند
ترک در زمان فردوسی ظاهرا به اقوام شمال شرقی ایران اطلاق میشدن(ظاهرن ترکمنستان فعلی) و البته بعد ها گروهی از اونها در زمان خلافت عباسی بواسطه نفوذشان به مناطق حوالی ترکیه فعلی می آیند و بواسطه در دست گرفتن حکومتها زبان بومی برخی از مناطق را به ترکی تغییر می دهند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
از زمان به روی کار آمدن حکومت پهلوی یعنی نزدیک به صد سال است که حاکمیت با تمام ابزارها مثل آموزش همگانی در مدارس، رسانه‌های جمعی مثل رادیو و تلویزیون و موسیقی و ... . عدم تدریس زبان بومی و از این موارد،‌ هنوز نتوانسته زبان بومی مردم را عوض کند. آنوقت یک حکومت در صدها سال پیش چطور می‌توانسته چنین کاری بکند.
ناشناس
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
خوب اگر تیتر قابل دفاع بود چرا سریعا تغییر دادند یا حذف کردند ، پس نشان از نژادپرستی داشته
یوسف احمدی
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
نویسنده ارجمند این مطلب اگر در مقام خیرخواهی هم بوده باشد مصداق حکایت سعدی است که نشسته بر سر شاخ بن می برید.
بهتر است مسائل ریشه دار تاریخی را که بزرگانمان در طول دهه ها با مباحثه ها و مشاجره ها به سرانجام نرسانیده اند به یک گفتگوی عمومی تنزل نداده و آن را به اهل فن بسپارید.
ضمنا در عصر جهان وطنی دامن زدن به چنین مباحثی عین بازیهای کودکان است. چه از سوی شما و چه از جانب هر قلم به دست دیگر!
نادر
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
من به عنوان یک ترک از اینهمه تلاش برای ماسمالی موضوع تشکر میکنم.
شما دیگه خیلی...
پاسخ ها
ایرانی
| |
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
ما در ایرانی اذری داریم نه ترک.
محسن
| |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
شما بعنوان یه ترک تو ایران چکار میکنی. برو مغولستان. ما در ایران اذری داریم.