صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۳۷۳۵۰
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۲۲ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 بیماری کرونا ویروس (COVID-۱۹) یک بیماری عفونی است که توسط ویروس جدیدی به نام SARS-CoV-۲ ایجاد شده است. این ویروس با علائمی مانند سرفه، تب و در موارد شدیدتر پنومونی (ذات الریه) باعث بیماری تنفسی می‌شود.

این ویروس در دو نوع S. و L. با تفاوت ژنتیکی ۴% و با میزان ابتلای حدودی به ترتیب ۳۰% و ۷۰% در بیماران COVID-۱۹ تظاهر می‌کند.

نوع L. این ویروس دارای سرعت شیوع بالاتر و تهاجمی‌تر است. این ویروس با شیوع بالا، پایداری زیاد بر روی سطوح و نیز علائم جدید بالینی در برخی بیماران مانند اسیدوز و کدورت در تصویر ریه در عین هوشیاری، یک ویروس مهندسی شده است که به صورت عمدی و یا با خطای انسانی از آزمایشگاه‌های بیوتروریسم منتشر شده است.

همیشه پیشگیری، بهترین، آسان‌ترین و کم هزینه‌ترین درمان است. یعنی پیشگیری کردن برای دولتمردان عزیز از هزینه‌های درمان آسانتر و کم هزینه‌تر است.

اگر میلیارد‌ها دلار برای ماسک، ژل، الکل، ضد عفونی معابر و کمک هزینه معیشتی هزینه شود، ولی مردم به درستی آموزش نبینند تمامی این هزینه‌ها فقط نقش یک مسکن را برای این بحران بازی می‌کنند.

مردم جان خود را دوست دارند، هیچ فرد عاقل و دارای وضعیت روانی متعادل وجود ندارد، که بخواهد تعمدی بمیرد، مگر این‌که از خطری که منجر به مرگ او و یا عزیزانش شود به درستی آگاه نشده باشد و یا برای مقابله با این خطر به درستی آموزش ندیده باشد.

نمونه‌هایی از آموزش کم تاثیر به مردم که باعث ناآگاهی برخی هموطنان از شدت خطر و اضطرار میشود در زیر اعلام می‌شود که نتیجه آن‌ها عدم رعایت مردم شده است؛ در نهایت مردم متهم می‌شوند به این‌که رعایت نمی‌کنند. در حالی که آن‌ها به درستی از خطر آگاه نشده‌اند.

زمانی که در آمار جهانی به روز شده، مرگ و میر این ویروس حدود ۹% اعلام می‌شود و همچنان در آموزش‌های صدا و سیما، آمار مرگ و میر این ویروس ۲% اعلام می‌شود، نتیجه‌اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

زمانی که قربانیان ویروس فقط افراد مسن و یا دارای بیماری زمینه‌ای معرفی میشود، نتیجه‌اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم. زمانی که اطلاع رسانی کامل صورت نمی‌گیرد، اگر فردی در صورت ابتلا به این بیماری علائم خفیفی داشته باشد و یا بعد از علائم شدید و متوسط بهبود یابد، به طور موازی پدر و مادر خود و یا سایر افراد مسن و یا دارای بیماری زمینه‌ای (مانند فشار خون، دیابت، بیماری تنفسی، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، نقص سیستم ایمنی، سرطان و ...) را مبتلا و جانشان را به خطر می‌اندازد؛ نتیجه‌اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

زمانی که گفته نمی‌شود برخی از بیماران بعد از درمان قسمتی از ریه آن‌ها تحلیل می‌رود و در صورت عدم افزایش توانایی ریه با تمرینات خاص دوباره در سال بعد با شیوع آنفولانزا یا هر بیماری تنفسی دیگر و یا فعالیت در مناطق صنعتی دچار مشکل خواهند شد؛ نتیجه‌اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

وقتی هنوز هم در صدا و سیما این ویروس را از آنفولانزا کم خطرتر معرفی می‌کنند، نتیجه‌اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

تحقیقات نشان می‌دهد که به دلیل محدودیت در بررسی تعداد نمونه روزانه و زمانبر بودن استفاده و از کیت، آمار اعلام شده در هر جای دنیا که بجای تکیه بر شرایط بالینی بیمار و روش‌های غیر محدودیت‌زا، بر محدودیت‌های تعداد بررسی روزانه کیت‌ها، منفی‌ها و مثبت‌های کاذب و خطا‌های نمونه‌گیری مبتنی هست، آماری غیر دقیق است و با تغییر روش تشخیص بیماری، آمار مرگ و میر این ویروس حتی احتمال دارد تا ۲۰ درصد هم افزایش یابد، نتیجه‌اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

وقتی به جای ساخت آموزش‌های صحیح و تخصصی در قالب طنز و انیمیشن مبتنی بر فرهنگ بومی، و پخش آن‌ها به صورت یکپارچه و نه جزیره‌ای و همزمان از همه شبکه‌ها برای بیشترین پوشش مخاطب، از آموزش‌هایی با لحنی غیر اضطراری و جزیره‌ای استفاده می‌شود، نتیجه‌اش میشود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

بخشی از مردم هم که می‌خواهند رعایت کنند، فقط آموزش تئوریک دیده اند، نه آموزش عملی، بصری و پرتکرار برای رفع اشتباهاتشان؛ اغلبشان تصور می‌کنند با زدن ماسک و پوشیدن دستکش در مقابل کرونا ویروس واکسینه هستند و در عمل رفتار‌های پر خطری را در بیرون از منزل، در خرید‌ها و در مشاغل انجام میدهند که خود باعث انتقال ویروس می‌شود.

وقتی به جای همکاری در شناسایی نقاط ضعف و گشتن به دنبال راه کار‌های جدید و ارائه آن‌ها، از سیاست‌های غلط انگلیس، آمریکا، فرانسه و سایر کشور‌ها و کمبود‌ها در آنجا صحبت میشود، نتیجه‌اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم. چون تصور این می‌شود حتما این کشور‌ها الگوی ما هستند و ما باید از شیوه آن‌ها پیروی کنیم پس این اتفاقات طبیعی است.

وقتی به درستی مردم را آگاه نمی‌کنیم که این بیماری هر چقدر هم مرگ و میر پایینی داشته باشد، ولی به دلیل شیوع گسترده باعث مرگ و میر بالا خواهد شد، نتیجه اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

اگر در یک جمع ۱۰ هزار نفری بیماری‌ای با مرگ و میر ۱۰ درصد و شیوع پایین، اپیدمی شود، فرض شود ۱۰۰۰ نفر مبتلا شوند با ۱۰ درصد مرگ و میر می‌شود ۱۰۰ مورد فوتی و اگر کرونا ویروس با شیوع بالا در همین جمع اپیدیمی شود، فرض شود با عدم آگاهی صحیح مردم از خطر بیماری، ۵۰۰۰ نفر مبتلا شوند و آمار مرگ و میر هم همان درصد به روز نشده ۲ درصد باشد تعداد فوتی‌ها باز هم میشود ۱۰۰ نفر.

وقتی مردم به درستی آگاه نشده‌اند که با اور لود شدن بیمارستان‌ها و افزایش بیماران، دیگر جایی برای درمان نداریم و کادر درمانی متخصص کافی هم در صورت رشد شدت شیوع، برای پوشش دادن هتل‌ها و سالن‌های ورزشی نخواهیم داشت، نتیجه اش می‌شود عدم رعایت بخش زیادی از مردم.

ما دلسوزانه گفتیم و امر به معروف کردیم و خداوند متعال هم برای شهادت کفایت است. برای سلامت و اقتصاد کشور عزیزمان توصیه کردیم و امیدواریم در آخر اظهار کننده فضل، ویروس شایعه‌پراکنی و تشویشگر در جامعه نشویم.

ما به قرنطینه نیاز نداریم، ما به ژل و ماسک زیاد نیاز نداریم ما به آگاهی و آموزش صحیح مردم برای مقابله با کرونا نیازمندیم