صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۳۷۲۷۱
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۵ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
چهارمین و آخرین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی که در میانه بهمن ماه امسال در محل پروژه نصب شده بود، امروز در آخرین روز سال ۹۸، به بهره برداری رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی با هدف تولید گاز طبیعی به‌میزان دو میلیارد فوت‌مکعب استاندارد (برابر با 56 میلیون مترمکعب) آغاز شد و به‌منظور تحقق این هدف، ساخت و نصب 4 سکوی دریایی هر یک به‌ظرفیت تولید 500میلیون فوت‌مکعب (حدود 14 میلیون مترمکعب) در روز در برنامه قرار گرفت.

در ابتدای سال 95 دو سکوی 14C و 14D که در یارد بندرعباس مراحل نهایی تکمیل و آماده‌سازی را می‌گذراندند، به پروژه فاز 17 و 18 اختصاص یافتند. به‌دلیل آماده شدن بخش دریایی فازهای 17 و 18 برای نصب سکو از یک طرف و آماده نبودن سکوهای 17B و 18B در یارد شرکت صدرا در آن زمان، وزارت نفت تصمیم گرفت تا با اعمال تغییراتی در سکوهای 14C و 14D آنها را با مشخصات سکوهای 17B و 18B راهی خلیج فارس کند.

یکی از دلایل اصلی تأخیر در تکمیل این فاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، همین اولویت‌بندی و تغییر در برنامه‌ها بود.

بالاخره دو سکوی دریایی فاز 14 در سال گذشته (یکی در اردیبهشت ماه و دیگری در آبان ماه) وارد مدار بهره‌برداری شد و تولید روزانه یک‌میلیارد فوت‌مکعب گاز ترش از مخزن پارس جنوبی در این پروژه محقق شد.

سومین سکوی فاز 14 پارس جنوبی نیز در تیرماه امسال در محل خود نصب شد اما تولیدی شدن این سکو تا دی ماه به طور انجامید. چهارمین و آخرین سکوی این فاز از میدان مشترک پارس جنوبی نیز که در میانه بهمن ماه امسال در محل پروژه نصب شده بود، امروز در آخرین روز سال 98، به بهره برداری رسید.

محمدمهدی توسلی پور، مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی در این خصوص گفت: بخش فراساحل فاز 14 پارس جنوبی، امروز( پنجشنبه، 29 اسفندماه) با ارسال گاز آخرین سکوی این طرح به خشکی، بطور کامل در مدار بهره برداری قرار گرفت و تکمیل شد.

محمد مهدی توسلی پور تصریح کرد: با بهره برداری از سکوی 14D، ظرفیت برداشت گاز غنی از بخش فراساحل فاز 14 پارس جنوبی به 56 میلیون متر مکعب در روز، معادل ظرفیت نهایی این طرح رسید.

وی به زمان نصب این سکو در ماه گذشته(12 بهمن ماه) اشاره کرد و گفت: با تلاش گروه های حاضر در عملیات هوک آپ و راه اندازی، این سکو بدون احتساب شرایط نامساعد دریا، در مدت زمان 19 روز کاری به بهره برداری رسید.

توسلی پور با اشاره به اینکه سکوی 14D شامل عرشه، جکت سکو و مشعل، پایل ها، پل ارتباطی به همراه رو سازه فلر در مجموع بیش از 7000 تن وزن دارد، گفت: ساخت، نصب و عملیاتی سازی این سازه عظیم، مشابه دیگر سکوهای این طرح، بطور کامل توسط مهندسان، متخصصان و پیمانکاران ایرانی اجرا و بومی سازی شده است.

به گفته مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی، سه سکوی 14B ،14Aو 14C این طرح پیش از این هر کدام با ظرفیت برداشت روزانه 14/2 میلیون مترمکعب نصب و عملیاتی شده بود و سکوی چهارم نیز با رعایت تمامی الزامات ایمنی راه اندازی و ارزیابی بهداشت و سلامت تیم راه اندازی، در مدار تولید قرار گرفت.

وی با بیان اینکه مطابق اولویت وزارت نفت در برداشت حداکثری گاز غنی از پارس جنوبی، فاز 14 به عنوان آخرین طرح در حال توسعه این میدان (به استثنای فاز 11)، توانست در کنار دیگر طرح های درحال بهره برداری به این مهم دست بیابد، افزود: در بخش پالایشگاه نیز این طرح در صدر اولویت های کاری شرکت نفت و گاز پارس قرار دارد و انتظار می رود در سال 99 علاوه بر واحد‌های جانبی، اولین ردیف پالایشی با دریافت گاز از دریا به بهره برداری برسد.

توسلی پور ضمن گرامی داشت هفتاد سالگی ملی شدن صنعت نفت ایران و همزمانی این روز با بهره برداری از آخرین سکوی گازی فاز 14 پارس جنوبی، این دستاورد را نتیجه تکاپوی تلاشگران این صنعت تا لحظات پایانی سال 98 عنوان کرد و گفت: انتخاب مهندسان و کارگران صنعت نفت در طول دهه های گذشته، استقلال و خودکفایی در بهره برداری از منابع عظیم این کشور بوده و امروز نیز در شرایط سخت تحریم از خواسته خود عقب نشینی نمی کنند.

منبع: تسنیم