پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
زكريا أبو سليسل در الاخبار چاپ بیروت نوشت: ایران بدون هیچ تعلل و درنگی نیاز خود به کمک های بین المللی برای مقابله با کرونا را اعلام کرد. این در حالی است که جمهوری اسلامی از سال 1979که تحت تحریمهای شدید آمریکا قرار داشته تا کنون، حتی یک بار هم چنین موضوعی را اظهار نکرده بود. صحبتهای مسئولان ایرانی مبتنی بر آن است که تحریمهای ایالات متحده تاثیر منفی بر ظرفیتهای این کشور برای مقابله با ویروس کرونا گذاشته است و نیاز به امکانات، تهران را بر ان داشت تا در اقدامی بی سابقه در تاریخ انقلاب، توسط رئیس بانک مرکزی، عبدالناصر همتی، درخواست خود از صندوق بین المللی پول را ارائه دهد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این اقدام ایران باعث غافلگیری بسیاری شد؛ چرا که تهران با وجود تحریمهای آمریکا به حمایت مالی هم پیمانان منطقه ای خود، در کنار برنامه های تسلیحاتی و دفاعی اش، ادامه می دهد؛ آنچه که باعث طرح این سوال می شود: آیا واقعا ایرانی که اموال زیادی را برای گسترش قدرت داخلی و خارجی اش صرف می کند، برای غلبه بر ویروس کرونا به 5 میلیارد نیاز دارد؟ صباح زنگنه، کارشناس ایرانی مسائل اقتصادی در گفتگو با الاخبار تصریح می کند:«ایران به دلیل تحریمها نمی تواند اموال و ثروت خود را برای پوشش دادن نیازهای عمومی مردم، بویژه در مواردی مانند مبارزه با کرونا، اختصاص دهد. علاوه بر اینکه تمام هزینه ای که تهران برای تثبیت قدرت داخلی و خارجی خود استفاده می کند، قابل مقایسه با هزینه های دیگر دولتهای منطقه نیست و تنها به 10 درصد از هزینه های دیگر دولتهاست.»
تامر بدوی، کارشناس مسائل مربوط به اقتصاد ایران نیز با زنگنه هم عقیده است و می گوید:«تحریمهای پی در پی علیه ایران، فشار زیادی بر بخش سلامت و بهداشت آن آورده و مانعی اساسی در برابر واردات کالاها و تجهیزات پزشکی بوده است. بدوی احتمال می دهد آنچه ایران از صندوق بین المللی پول درخواست کرده، بتواند از تلاشها برای مقابله با کرونا فراتر رفته و از زیر ساختهای بهداشت عمومی آن نیز حمایت کند.
با اینکه تشدید تحریمها از زمان خروج واشنگتن از توافق هسته ای تاثیر منفی بر زمینه های مختلف اقتصاد ایران گذاشته، زنگنه معتقد است در صورتی که ایران این وام را دریافت کند، قادر به بازگرداندن آن خواهد بود. اما بدوی برعکس بعید نمی داند که تهران قصد داشته باشد از پرونده کرونا بعنوان عاملی برای تحریک آمریکا و دولتهای اروپایی در راستای رفع تحریمها استفاده کند.
پس از درخواست ایران از صندوق بین المللی پول، سخنگوی آن، جری ریس، سرعت پاسخگویی به درخواست دولتها را به میزان همخوانی این درخواستها با سیاستهای صندوق، ارتباط داد؛ بویژه آنکه نظام پرداخت در این صندوق، مستلزم پیوستن به (FATF) است.
این در حالی است که کمیل طیبی، کارشناس ایرانی مسائل اقتصادی در روزنامه ستاره صبح نوشت:« پاسخ صندوق به درخواست ایران، تحت تاثیر فشارهای آمریکا، منفی خواهد بود و اختلافات بین واشنگتن و تهران عمیقتر از آن است که تمام مسائل را حل کند. با این حال، قبول پیشنهاد آمریکا برای ارائه کمک های پزشکی، ممکن است بتواند باعث کاهش تنش ها شود...»
یکی از شرایط این وام، اگر ایران نتونه قسطها رو پرداخت کنه، سازمان و آمریکا حق مصادره ی پول فروش نفت و دارایی ایران در هر کجای ایران رو داره، فقر و برشکستگی حتمی ...
چون این مبلغ هم صرف خوشگذرانی یه عده میشه و
اقساط آن را هم مردم ایران باید بپردازند
و شما ها دنبال چی هستید!!!