پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
القدس العربی چاپ لندن نوشت: برخی کارشناسان، صحبتهای مرکل در مورد احتمال ابتلای ۷۰ درصد از مردم آلمان به ویروس کرونا را عجیب میدانند و مسئولان عالی رتبه امثال اندری بابیس، این اقدام مرکل را عاملی برای هراس افکنی میداند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این در حالی است که در ایتالیا، همسایه نه چندان دور آلمان، این ویروس خسارتهای بزرگی وارد آورده و موجب ضرر سنگینی در بخشهای گردشگری و حمل و نقل وارد شده است و هیچ کس نمیداند این روند تا کجا ادامه خواهد داشت.
این بیماری در سطوح متعددی در دولتهای بزرگ، افشاگری کرد؛ از چین گرفته که نقطه آغاز کرونا بود و با اینکه امکانات زیادی را برای توقف شیوع ان اختصاص داد، در آغاز، مسئولان این کشور تلاش کردند تا بر این بیماری سرپوش گذاشته و کسانی که در این باره خبری منتشر کنند را مجازات میکردند. تا ایالات متحده که ظاهرا نظام دموکراسی در آن حاکم است، اما در دوران ریاست جمهوری ترامپ، بخش پزشکی آن با کمبودهای جدی مواجه شده است. علاوه بر اینکه کرونا، شکاف اقتصادی آمریکا را نیز مشخص کرد؛ همانطور که سیاست اقتصادی این کشور، مبتنی بر کاهش مالیات ثروتمندان، افزایش هزینههای نظامی و کاهش هزینههای آموزش و زیر ساختهاست.
این بحران جهانی، اقتصاد کشورهای عربی و همسایگان آنها را نیز با زیان بزرگی رو به رو کرد و در این میان، بخش گردشگری، بویژه در تونس، لبنان، مغرب، مصر و ترکیه، آسیب جدی دید. این در حالی است که شرکتهای هواپیمایی بزرگ و دفاتر گردشگری، هتلها و حمل و نقلهای مربوط به گردشگری، مجبور به اعلام ورشکستگی شدند. با توقف حج عمره، زیارت مرقدهای مقدس در عراق و مراکز زیارتی مسیحی ها، گردشگری دینی هم متضرر شد.
در شرایطی که در سراسر جهان شاهد تلاشهایی برای مهار ویروس کووید ۱۹ و آثار ویرانگر آن بر اقتصاد هستیم، کشتار و نابودگری در برخی کشورهای عربی مانند یمن، سوریه و لیبی ادامه دارد و گویا برای مسئولان سوریه، ژنرال حفتر یا طرفهای درگیر در جنگ یمن، چیزی مهمتر از قتل بشر و سوزاندنتر و خشک با هم، نیست و این مساله جهان را بر ان داشته است تا از تاثیر کرونا بر این کشورها سوال کنند؛ که با انکار مسئولان دمشق مواجه شده اند. این در حالی است که در مصر، مسئوان با تعلل زیادی اعلام کردند که کرونا به این کشور هم رسیده است و در ادامه، پروازها به مصر را متوقف کردند.
چنین بیماری همه گیری مستلزم آن است که تمام دولتهای بزرگ همه توان خود را با یکدیگر جمع کنند تا راه حلی برای شکست دادن کرونا بیابند. اما حتی اگر اینگونه بشود هم سوالات در مورد ناتوانیهای نظامهای سیاسی، متوقف نمیشود.