پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این روزنامه نوشت: در پارینهسنگی، هنگامی که انسانهای نخستین در گروههای کوچک به جمعآوری گیاهان و شکار میپرداختند، پاتوژنهای "نوظهور" نمیتوانستند بهراحتی خود را در جامعه انسانی مستقر کنند. این موضوع به سرعت و پس از سکونت و آغاز دامپروری در حدود ۱۲ هزار سال پیش تغییر کرد.
در مقاله روزنامه سوئیسی تصریح شده است که تماس تنگاتنگ میان انسان و حیوان در روستاها و شهرها و ایجاد اکوسیستمهای جدید انتقال عوامل بیماریزا از حیوان به انسان را آسان کرد و به نسلهای آینده منتقل نمود. به عنوان نمونه، پژوهشگران بر این نظرند که ویروس سرخچه در دوران باستان شیوع پیدا کرده و ریشه در طاعون گاوی دارد.
«آلن نیدرر» نویسنده این مقاله معتقد است که عوامل ایجاد کننده بیماریهای ابولا، ایدز و آنفلوانزا هم ریشه در گذشته دارند و پاتوژنهای سارس و مرس که از خانواده ویروس کرونا هستند نیز از حیوان به انسان منتقل شدهاند.
به گفته او، چهار ویروس کرونای دیگر وجود دارد که آنها را تنها متخصصان میشناسند. این ویروسها در دهه ۱۹۶۰میلادی کشف شدهاند و تاکنون به عنوان ویروس سرماخوردگی در چرخشند.
«ایزابلا اکرله» مدیر مرکز بیماریهای جدید ویروسی در دانشگاه ژنو، گفته است که این ویروسها هم به احتمال زیاد، صدها سال پیش برای انسانها دردسرساز بودهاند، اما به مرور کمخطرتر شدهاند.
اکرله میگوید که ویروسهای سرماخوردگی باعث تقویت سیستم ایمنی فرد مبتلا میشوند و از او در برابر همان ویروسها به مدت چند سال محافظت میکنند.
این کارشناس برای ویروس کرونای جدید (Sars-CoV-۲) هم سناریوی مشابهی تصور میکند، زیرا نخستین آزمایشها بر روی بیماران نشان دادهاند که این پاتوژن هم در انسان پادتن (آنتی بادی) ایجاد میکند.
بر اساس دادههای مقاله روزنامه سوئیسی، کودکان و بزرگسالان جوان پس از آلوده شدن به کرونای جدید به طور جدی بیمار نمیشوند و به همین دلیل میزان مرگ و میر در میان آنها تقریبا معادل صفر است.
در این مقاله به نقل از "کارشناسان" آمده است که بدن انسان به مرور در برابر این ویروس مقاوم میشود و در نتیجه، فراگیری آن کاهش مییابد.
یک کارشناس هم گفته است که در آینده نزدیک بین ۴۰ درصد تا ۷۰ درصد جمعیت جهان به این ویروس مبتلا میشود و دوران بحرانی آن دو تا سه سال طول میکشد.
نیدرر در پایان مقاله مینویسد که ویروس کرونای جدید به طور کامل از بین نخواهد رفت بلکه به مرور به یک ویروس سرماخوردگی عادی تبدیل خواهد شد.
اکرله گفته است که یکی از دلایل این روند، تمایل خود ویروس به ادامه حیات است، به همین جهت ترجیح میدهد که "میزبان" خودش را نکشد و برای این منظور به دگردیسی میپردازد و برای کنار آمدن با انسان راه مناسب را پیدا میکند.
از دی ماه و پس از شیوع ویروس کرونا در چین، این بیماری تاکنون به بیش از ۹۰ کشور سرایت کرد و بیش از ۱۰۲ هزار نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند. از این میان ۳ هزار و پانصد نفر جان باخته و بیش از ۵۷ هزار نفر نیز سلامتی خود را بازیافته اند.