صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۳۳۱۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۸ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
همزمان با اعلام خبر رسمی ورود کرونا به کشور، به یکباره تقاضا برای خرید ماسک و محلول های ضد عفونی، باعث شد تا قیمت این محصولات بهداشتی در مدت کمتر از ۲۴ ساعت به چند برابر برسد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

همزمان با اعلام خبر رسمی ورود کرونا به کشور، به یکباره تقاضا برای خرید ماسک و محلول های ضد عفونی، باعث شد تا قیمت این محصولات بهداشتی در مدت کمتر از ۲۴ ساعت به چند برابر برسد.

 

 ترس از کرونا قبل از ورود این ویروس به کشور، به اندازه‌ای نبود که مردم را روانه داروخانه‌ها کند. اما، وقتی گفته شد که این بیماری در قم دیده شده و دو نفر نیز بر اثر ابتلاء به آن فوت کرده اند، هجوم به داروخانه‌ها برای تهیه ماسک و محلول‌های ضد عفونی کننده، غیر قابل باور شد. به طوری که در مدت کمتر از یک ساعت با بحران کمبود ماسک و محلول‌های بهداشتی در کشور مواجه شدیم.

 

شدت این وضعیت به قدری وخیم شد که مردم مجبور بودند ماسک و محلول‌های بهداشتی را با هر قیمتی که پیدا می‌کردند، بخرند. به طوری که قیمت ماسک ۴۱۰ تومانی به ۳,۰۰۰ تومان و ۵,۰۰۰ تومان هم رسید. محلول‌هایی که تا قبل از ورود کرونا، در قفسه داروخانه‌ها خاک می‌خورد، به یکباره با چند بار قیمت به فروش رفتند و نایاب شدند.

 

در همین حال گفته می‌شد که ماسک‌های فیلتردار نیز تا قیمت ۴۳۰ هزار تومان در شمال شهر تهران به فروش برسد، با این ترفند که این ماسک‌ها آمریکایی بوده و از نوع خیلی عالی هستند. از سوی دیگر فروش ماسک به دستفروشی ها رسید و در چند نقطه از شهر تهران، شاهد بساط گستران ماسک بودیم.
این وضعیت در دو سه روز اول ورود کرونا به کشور، با ورود سازمان تعزیرات حکومتی، تغییر مسیر داد. به طوری که در چند روز گذشته مأموران پلیس و گشت‌های تعزیرات، چندین انبار احتکار لوازم بهداشتی را در اقصی نقاط کشور کشف کردند.

 

کشف ماسک‌های احتکار شده
احمد جعفری نسب مدیرکل تعزیرات حکومتی شهرستان‌های استان تهران، از کشف یک میلیون ماسک به ارزش ۴۰ میلیارد ریال در یکی از انبارهای شهریار خبر داد و اظهار داشت: تا عادی شدن شرایط ۵ تیم به بازرسی داروخانه‌ها و انبارها خواهند پرداخت.

 

در همین حال، سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا از کشف ۱۶ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۹۱۷ عدد انواع تجهیزات بهداشتی نظیر ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده احتکار شده خبر داد و گفت: در بازرسی از انبارها و مراکز توزیع طی یک هفته گذشته، ۱۶ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۹۱۷ عدد انواع تجهیزات بهداشتی شامل ۶ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۶۷۳ عدد انواع ماسک، ۹ میلیون و ۸۱۶ هزار و ۴۰۰ عدد دستکش‌های بهداشتی (لاتکس) و ۲۴۷ هزار و ۸۴۴ بطری انواع مواد ضد عفونی کننده احتکاری کشف شد.

 

وی افزود: پس از تأیید شیوع ویروس کرونا در کشور، برابر با بررسی‌های میدانی انجام شده و اطلاعاتی که در دست پلیس بود مشخص شد قیمت ماسک‌های بهداشتی، مواد ضدعفونی کننده، مواد شوینده و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای پیشگیری و مقابله با این ویروس چندین برابر افزایش داشته است و افراد فرصت طلب و سودجو به طرق مختلف (داروخانه‌های متخلف، مغازه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی و…) اقدام به احتکار و عدم عرضه این کالا کرده اند.

 

مشکل کجاست
با مشکلاتی که در زمینه تأمین ماسک و محلول‌های بهداشتی در سطح کشور بروز کرد، همه نگاه‌ها را به سمت داروخانه‌ها کشاند. در حالی که یکی از اعضای انجمن داروسازان ایران، با رد این موضوع که داروخانه‌ها عامل این نابسامانی هستند، گفت: تخلف در هر صنف و حرفه‌ای وجود دارد، اما نمی‌توان گفت که همه تقصیرها در کمبود ماسک و محلول‌های بهداشتی متوجه داروخانه‌ها است. مگر یک داروخانه چند بسته ماسک و محلول دارد که بخواهد آنها را احتکار کند یا گران بفروشد.
وی تاکید کرد: گرانی و نایاب شدن این اقلام از جای دیگری آب می‌خورد که کاملاً روشن است.
این در حالی است که قیمت ماسک و محلول‌های بهداشتی یک روز بعد از اعلام رسمی ورود کرونا به کشور، قفسه‌های داروخانه‌ها از وجود ماسک و محلول‌های بهداشتی، خالی شد. گفته می‌شود در مسیر تولید این محصولات بهداشتی نیز کم کاری صورت گرفته است. در عین حال، قیمت‌ها برای پخش در سطح داروخانه‌ها هم سیر صعودی داشته است.

 

تشکیل کمیته تامین و توزیع
بر همین اساس، روز گذشته به منظور تسریع در اعمال مدیریت و تمرکز در سیاستگذاری‌های واحد، کمیته تأمین و توزیع اقلام مقابله با کرونا برگزار شد.
در این جلسه مسائل مربوط به تأمین الکل مورد نیاز واحدهای تولیدی، وضعیت تولید مواد ضدعفونی کننده، نظارت بر فرآیند تولید، روش‌های توزیع سریع و مناسب مواد ضدعفونی کننده و عرضه آن مورد بررسی قرار گرفت. همچنین شرایط واحدهای تولیدی تأمین انواع ماسک، گان، شیلد و…، نیز بررسی و در مورد چگونگی تأمین آن با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های داخلی و مردمی در کوتاه‌ترین زمان ممکن تصمیم گیری شد.
در این جلسه مقرر شد ناظران مقیم به نمایندگی از سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان و همچنین سازمان غذا و دارو در واحدهای تولید محلول‌های ضد عفونی و انواع ماسک به صورت مقیم حضور داشته باشند.

 

نامه گلایه آمیز نمکی به روحانی
در همین حال، سعید نمکی وزیر بهداشت، در نامه ای به رئیس جمهور، از احتکار ماسک به شدت گلایه کرده و عنوان داشته است که متأسفانه پس از حدود ۱۰ روز فقط یک میلیون عدد ماسک تحویل و بقیه نمی‌دانم در کجا انباشته شده است. همکاران اینجانب به دلیل اجبار شبانه‌روز در بازارهای مختلف و در نقش واسطه و دلال از قاچاقچیان با قیمت گزاف می‌خرند.

 

در ایامی که احتمال آلودگی مردم به دلیل عدم وجود اقلام حفاظتی و پیشگیرانه در خطر است، این شبکه فرصت‌طلب بی‌انصاف از کجا خاطر جمعی دارد که اینگونه جسورانه روبروی مردم و مسئولین می‌ایستد و به راحتی اعلام می‌کند که ۲۰۰ میلیون ماسک را می‌تواند ۲۴ ساعته با فلان قیمت در فلان جا عرضه کند. آیا رواست گروهی دل به دریای آلودگی جهت رهایی مردم بزنند و گروهی لباس و ماسک اینان و بیمارانشان را در انبارها برای سودجویی صد برابری و یا قاچاق به دیگر کشورها تلنبار کنند.

 

نکته…
به نظر می‌رسد، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیز نتوانسته اند آن طور که باید و شاید، تأمین اقلام بهداشتی مورد نیاز پیشگیری از این بیماری را به خوبی مدیریت کند. در حالی که پس از کمبود ماسک و محلول‌های بهداشتی، کار عرضه از داروخانه‌ها گرفته شد و به هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران سپرده شد، اما این برنامه و سیاست وزارتخانه دوباره تغییر کرد و قرار شد ماسک و محلول‌های بهداشتی در سطح داروخانه‌ها عرضه شود. اما با نظارت تعزیرات، تا مبادا دوباره مشکلی در عرضه رخ دهد. آنچه مسلم است، عده‌ای از آب گل آلود کرونا توانسته اند ماهی بگیرند.

 

منبع: مهر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
خجالت اوره ... ماسک ;که هیچ، محلول ضدعفونی نیاز داریم ببینید. ضرر. ابتلا بیشتره یا ... این دیگه جیبمون نیست که خالیش کردید، این بار جونمونه که به سخره گرفتید. دسته جمعی