صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۳۱۰۶۱
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۲۳ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۸
رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا عصر پنجشنبه در حالی برای اولین بار پس از خروج انگلیس از اتحادیه در بروکسل تشکیل جلسه داده‌اند که اختلاف نظرها درباره نحوه تامین کسری بودجه ناشی از برگزیت و برنامه ریزی مالی بالا گرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خروج انگلیس، اتحادیه اروپا را با حدود ۶۰ میلیارد یورو کسری بودجه مواجه کرده که به عقیده کارشناسان این رقم یا از طریق کاهش برنامه‌های مالی و یا وادار کردن سایر اعضا به پرداخت بیشتر قابل تامین است.

به این ترتیب رهبران اتحادیه اروپا قرار است در این نشست که پایان آن قابل پیش‌بینی نیست و شاید تا تعطیلات آخر هفته ادامه پیدا کند درباره تعیین اولویت‌های بودجه یعنی ادامه پرداخت‌های سنتی یا تخصیص اعتبارات به مسائل جدیدی مانند تغییرات آب و هوایی و صنایع دیجیتال تصمیم‌گیری کنند.

امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه می‌گوید که در نشست این دوره، راهی برای حرکت به جلو پیدا خواهد شد و هرچقدر زمان نیاز باشد برای دست‌یابی به توافق، صرف خواهد کرد.

وی پیش از آغاز نشست به خبرنگاران گفت: رسیدن به یک راهکار، ممکن است چند روز و یا چند شب طول بکشد؛ من آماده هستم.

کشورهایی مانند هلند، اتریش، دانمارک و سوئد مایل هستند که سقف هزینه‌ها تا یک درصد درآمد ناخالص ملی اتحادیه اروپا حفظ شود و روی اولویت‌های جدید تمرکز شود. همچنین هزینه‌های سنتی کاهش یافته و شرایط سخت‌تری برای پایبندی به قوانین به اجرا گذاشته شود.

نخست وزیر سوئد می‌گوید: کشورهای ما روی اولویت‌های خود مصمم هستند. حاضریم به پرداخت‌های چشم‌گیر هزینه‌ها ادامه دهیم اما برای آن حدی قائل هستیم.

از سویی حدود ۱۷ کشور جنوب و شرق اروپا که به کمک‌های مالی اتحادیه اروپا وابسته هستند تا از کشورهای ثروتمند همسایه در شمال اروپا و اروپای غربی عقب نمانند، مایلند که سقف هزینه‌ها مطابق توصیه کمیسیون اروپا در حد ۱.۱ درصد حفظ شود.

این کشورها خواستار توافقی فوری بر سر بودجه جدید این اتحادیه به شکلی شده‌اند که کمک‌های کنونی به اعضای ضعیف‌تر اتحادیه کاهش نیابد.

تاکنون کشورهایی که درآمد سرانه ناخالص ملی آنها کمتر از ۹۰ درصد میانگین اتحادیه اروپا است، از محل صندوق این اتحادیه موسوم به "انسجام" کمک دریافت می‌کردند.

در پی مناقشه بر سر برنامه‌ریزی مالی اتحادیه اروپا، شارل میشل، رییس شورای این اتحادیه، کشورهای عضو را برای شرکت در اجلاس ویژه فراخوانده است.

میشل در توضیح دلیل دعوت خود تأکید کرده که بحث بر سر بودجه چند ساله آینده اتحادیه اروپا از "دشوارترین" موضوعات مذاکرات پیش روی اعضای این اتحادیه محسوب می‌شود.

به طور کلی رهبران اتحادیه اروپا به دو اردوگاه کشورهایی تقسیم می‌شوند که یا خواهان درآمدزایی بیشتر برای اتحادیه هستند یا تصور می‌کنند که از پس هزینه‌های جاری بر نمی‌آیند.

با این حال طرف‌ها از هر دو اردوگاه معتقدند که رسیدن به یک توافق خوب بهتر از یک توافق سریع و نامطلوب است. رسانه‌ها این احتمال را که نشست این دوره به نتیجه برسد بسیار کم ارزیابی می‌کنند.

رئیس شورای اروپا پیش از آغاز نشست گفت: مسائل و نگرانی‌های زیادی مطرح است که همه آنها مشروع هستند. اما من اطمینان دارم که ظرف روزهای آینده به نتیجه خواهیم رسید.

انگلیس حدود سه هفته پیش رسما از اتحادیه اروپا خارج شد و تا پایان امسال بدون داشتن حق رای از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت کرده و حق عضویت خود را پرداخت می‌کند. اما از سال ۲۰۲۱ میلادی این پرداخت قطع شده و بدین‌ترتیب سالانه ۱۲ میلیارد یورو بودجه این اتحادیه کاهش خواهد یافت.

منبع: ایرنا