پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش یورو نیوز؛ نتایج این تحقیق که در موسسه کارولینسکای سوئد انجام شده در نشریه معتبر طب اطفال به چاپ رسیده است.
پژوهش تازه روی ۱۰۷ کودک زیر ۶ سال در سوئد انجام گرفته است که ۶۴ عدد از آنها پدر یا مادری مبتلا به اضافه وزن یا چاقی مفرط داشتهاند. پژوهشگران برای تحقیق قد، وزن و ساعت خواب آنان را برای ۷ روز پیاپی سالی یکبار اندازهگیری کردند.
بنابر نتایج دادهها، محققان پی بردند کودکانی که به طور معمول دیرتر از ۹ شب به رختخواب میروند، میانتنه پهنتر و شاخص توده بدنی بالاتری دارند. شاخص توده بدنی معیار سنجشی است که از طریق تقسیم وزن فرد به کیلوگرم بر مجذور قدش به متر بدست میآید.
دکتر کلود مارکس، پزشک اطفال در موسسه کارولینسکا که این تحقیق را به کمک همکارانش انجام داده است میگوید: «زمان خواب دیروقت عاملی بود که واقعا با اضافه وزن ارتباط داشت. با این حال برای این سوال که اگر بچههایتان را زودتر در تخت بگذارید آیا این رویه قابل تغییر است، هنوز پاسخی نداریم.»
محققان در همین حال والدین را از اجبار کودکان به خوابیدن زودهنگام بر حذر داشته و توصیه کردهاند کودکان به پیروی از یک ریتم غذا و خواب منظم عادت داده شوند.
پیشتر نتایج یک تحقیق دیگر نشان داده بود میزان ساعات خواب کمتر، شانس ابتلا به چاقی مفرط را در کودکان افزایش میدهد.
این در حالی است که پژوهش روی کودکان حدفاصل سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۶ نشان می دهد شمار کودکان چاق در جهان ۱۰ برابر شده است.
چاقی یکی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی در سراسر دنیا به شمار میرود. بیماریهای قلبیعروقی مهمترین عامل مرگ و میر در جهان هستند که سالانه جان نزدیک به ۱۸ میلیون نفر را میگیرند.