صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۳۰۳۹۷
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۵ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
تحقیق تازه ای نشان می‌دهد توصیه پیاده روی به میزان ده هزار قدم در روز ممکن است برای جلوگیری از افزایش وزن کافی نباشد. با این حال این اقدام می تواند فواید مثبت روانی و جسمی دیگری داشته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تحقیق تازه ای نشان می‌دهد توصیه پیاده روی به میزان ده هزار قدم در روز ممکن است برای جلوگیری از افزایش وزن کافی نباشد. با این حال این اقدام می تواند فواید مثبت روانی و جسمی دیگری داشته باشد.

محققان برخلاف باور عمومی که ده هزار قدم در روز می تواند مانع از اضافه شدن وزن شود،‌ دریافته اند که در واقع این امر مانع از اضافه وزن نمی شود بلکه می تواند زمان بی تحرکی شما را کم کند.

یک تیم تحقیقاتی برای انجام این تحقیق که در مجله چاقی (Journal of Obesity) چاپ شده است، 120 دانشجوی جدید الورود آمریکایی را در 6 ماه اول ورود به دانشگاه در یک آزمایش گام شماری مورد بررسی قرار دادند.

«بروس بیلی» نویسنده ارشد این تحقیق و استاد دانشگاه بریگم یانگ (Brigham Young University) در آمریکا می گوید: ورزش همیشه موثرترین راه برای کاهش وزن نیست؛ اگر شما قدم بزنید ممکن است در افزایش تحرک فیزیکی تان مفید باشد اما تحقیق ما نشان داد این اقدام به معنای حفظ وزن یا جلوگیری از افزایش وزن نیست.

شرکت کنندگان روزانه به میزان ده هزار، 12 هزار و پانصد یا 15 هزار قدم در شش روز هفته و در مدت 24 هفته برداشتند و محققان میزان کالری دریافتی و وزن آنها را اندازه گیری کردند.

هدف از اين مطالعه این بود که ارزيابي کنند آيا افزایش میزان توصيه شده ده هزار گام در روز می تواند باعث كاهش وزن و چاقی در دانشجويان سال اول شود.

در پایان مشخص شد این که دانشجویان حتی بیش از 15 هزار قدم برداشتند تاثیری نداشت؛ آنها هنوز هم اضافه وزن پیدا می کردند. دانشجویان حاضر در این مطالعه به طور متوسط حدود 1.5 کیلوگرم در طی دوره این مطالعه اضافه کردند. طبق مطالعات قبلی، افزایش وزن متوسط یک تا چهار کیلوگرم در اولین سال تحصیلی دانشگاه مشاهده شده است.

اگرچه وزن افراد، تحت تأثیر تعداد گام های بیشتر تغییری نکرد، اما تاثیرات مثبتی بر الگوهای فعالیت بدنی مشاهده شد و محققان می گویند قدم زدن می تواند مزایای روانی و سلامتی دیگری داشته باشد. یک نتیجه مثبت از مطالعه این بود که زمان کم تحرکی در هر دو گروهی که 12 هزار و پانصد و 15 هزار قدم در روز برداشتند، به شدت کاهش می یابد.

به گفته محققان، در گروهی که 15 هزار گام در روز برداشتند، زمان بی تحرکی به میزان 77 دقیقه در روز کاهش یافت.

بیلی افزود: بزرگترین فایده توصیه به قدم زدن، رهایی مردم از سبک زندگی بی تحرک است. حتی اگر این امر به خودی خود مانع از افزایش وزن نشود، گام های بیشتر همیشه برای شما بهتر است.

سیناپرس