صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۹۹۷۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۶ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
در بودجه ۹۹ تصمیم گرفته شده که خرید و فروش خودرو مشمول مالیات شود. همین موضوع سبب شده سرمایه‌گذاران این بازار که مدتی است به بازار هجوم آورده و گرانی‌ها را هم رقم زده‌اند، از اجرایی شدن این قانون و پرداخت مالیات‌های سنگین نگران شده‌ و خودروهای انبار کرده خود را وارد بازار کنند که با این کار آن‌ها، التهاب بازار کم شده و قیمت‌ها کاهش یافته‌ است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران در رابطه با علت کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو پس از روند صعودی اخیر با اعلام اینکه در بودجه ۹۹ تصمیم گرفته شده که خرید و فروش خودرو مشمول مالیات شود. همین موضوع سبب شده سرمایه‌گذاران این بازار که مدتی است به بازار هجوم آورده و گرانی‌ها را هم رقم زده‌اند، از اجرایی شدن این قانون و پرداخت مالیات‌های سنگین نگران شده‌ و خودروهای انبار کرده خود را وارد بازار کنند که با این کار آن‌ها، التهاب بازار کم شده و قیمت‌ها کاهش یافته‌ است گفت: اینکه قیمت‌ها کاهشی‌اند، عمدتا به دلیل تصمیم گرفته شده در بودجه ۱۳۹۹ است که پیش‌بینی شده برای خرید و فروش خودرو مالیات اخذ شود. چند ماه است که سرمایه‌گذاران برای خرید خودرو هجوم آورده‌اند و اکنون که متوجه شده‌اند ممکن است دولت مالیات کلانی از آن‌ها دریافت کنند، نگران شده و در نتیجه خودروهای در انبار ذخیره شده را به بازار عرضه کرده‌اند.

وی ادامه داد: همزمان با این موضوع، با عرضه روزانه بیش از ۲۰۰۰ دستگاه هریک از خودروسازان بزرگ به بازار، قیمت‌ها کاهشی شده‌اند. البته همانطور که پیش از این نیز پیشنهاد داده‌ایم، بهترین راه این است که قیمت‌ها تک نرخی شود تا رانت از بین برود. زمانی که حجم نقدینگی و اختلاف قیمت ۲۵ تا ۶۰ میلیونی قیمت درب کارخانه و بازار زمینه‌های ایجاد تقاضای کاذب و سوداگرانه را به شدت افزایش داده که سبب جذابیت سرمایه‌گذاری و ایجاد دلالی‌ دراین بازار می‌شود.

نعمت‌بخش خاطرنشان کرد: تنها راه این است که خودرو در حاشیه بازار فروخته شود؛ یعنی در موقع فروش قیمت اعلام نشود و در زمان تحویل، قیمت خودرو به نرخ حاشیه بازار تعیین شود. زمانی که دلالی‌ها از بین برود و خودروهای انبار شده عرضه شود، خودروسازان هم با نبود قیمت‌های دستوری متحمل زیان نمی‌شوند. دلال‌ها نیز که از قیمت‌های حاشیه بازار سودی نصیب‌شان نشود، از این بازار کنار می‌روند، بنابراین تقاضا واقعی و متعادل شده و به تدریج قیمت‌ها هم کاهش یافته و تعادلی می‌شود.

به گزارش ایسنا، بررسی بازار نشان می‌دهد که قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی طی یکی دو روز اخیر از شیب صعودی خود برگشته و روند نزولی به خود گرفته است.

براین اساس قیمت‌ خودرو در بازار امروز نسبت به دو هفته گذشته به طور متوسط در پرتیراژهای گروه سایپا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته‌ است.

قیمت پراید ۱۱۱ از ۶۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ۶۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان کاهش یافته است. کمترین کاهش قیمت نیز مربوط به تیبا بوده که از ۷۶ میلیون تومان به ۷۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.

بیشترین کاهش قیمت در این گروه خودرویی مربوط به ساینا بوده است که از ۷۹ میلیون تومان در اوج به ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

اما در محصولات گروه خودروسازی ایران‌خودرو نیز کاهش قیمت‌ها بیشتر از محصولات سایپا و اکثرا در حدود شش میلیون تومان بوده است. بیشترین کاهش مربوط به خودرو دنا با هفت میلیون تومان کاهش و کمترین آن مختص خودرو رانا با سه میلیون تومان کاهش بوده است.

پرتقاضاترین خودروهای این گروه همچون سمند LX شش میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پژو پارس، ۲۰۶ صندوقدار تیپ۲ و تیپ۵ آن هریک شش میلیون تومان و ۲۰۷ صندوقدار پنج میلیون تومان کاهش قیمت داشته‌اند.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
کاهش

خخخخخخخخ
ناشناس
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
باسلام ازریاست محترم قوه قضائیه عاجزانه تقاضا دارم، دبیر انجمن خودروسازان جناب آقای احمد نعمت بخش را که طراح فروش خودرو به قیمت حاشیه بازار ، درسال گذشته وتاکنون وتکرارمجددآن را به ملاقات همفکرش یعنی آقای یکه زارع (مدیرعامل سابق ایران خودرو) راهنمایی کند،تابیش ازاین بااعصاب مردم ایران بازی نکند....!؟؟؟؟
ایران تنها
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
خیلی بی انصافی کردید.