صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۱ - ۰۹ بهمن ۱۳۸۹
بر اساس اسناد منتشر شده توسط وب‌سایت «ویكی‌لیكس»، مسكو و تل‌آویو با هدف تأخیر در راه‌اندازی نیروگاه بوشهر با یكدیگر تبانی كرده‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بر اساس اسناد منتشر شده توسط وب‌سایت «ویكی‌لیكس»، مسكو و تل‌آویو با هدف تأخیر در راه‌اندازی نیروگاه بوشهر با یكدیگر تبانی كرده‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری دویچه‌وله، براساس گزارش اخیر یك روزنامه‌ نروژی «آفتن‌پوستن» از سال ۲۰۰۶ میلادی به بعد میان روسیه و رژیم‌صهیونیستی به‌طور غیرمنتظره‌‌ همكاری‌هایی صورت گرفته است.

گفته شده كه سایت آلمانی ‌زبان (russland.ru) گزارشی از این همكاری را بر اساس اسناد افشا شده توسط ویكی‌لیكس منتشر كرده است.

بر اساس این گزارش، «گیدون فرانك»، رئیس كمیسیون انرژی اتمی رژیم‌صهیونیستی در ژانویه‌ ۲۰۰۶ میلادی در مسكو با رهبران روسیه در مورد برنامه‌ هسته‌ای ایران مذاكره می‌كرده است.
براساس یك گزارش داخلی سفارت آمریكا در تل‌آویو كه پس از یك ملاقات با گیدون فرانك تنظیم شده است، كارمندان عالی‌رتبه‌ رژیم‌صهیونیستی از قرار معلوم از رویكرد روس‌ها بسیار خشنود بوده‌اند.
در آن زمان رژیم‌صهیونیستی و دیگر كشورهای غربی با طرح انتقادهایی رسمی، از روسیه انتقاد می‌كردند كه در فناوری هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران همكاری نزدیك دارد ولی روزنامه‌ نروژی آفتن‌پوستن بر اساس اسناد تاكنون منتشرنشده‌ ویكی‌لیكس نوشته كه در همان زمان پشت پرده همكاری‌هایی میان روسیه و رژیم‌صهیونیستی بر سر مسئله‌ هسته‌ای ایران در جریان بوده است.

این همكاری به ویژه متمركز بر این مسئله بوده كه روسیه چگونه می‌تواند تأخیر در راه‌‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر را توجیه كند.
در این گزارش آمده، در ملاقاتی كه میان گیدون فرانك و «سرگئی كرینكو»، رئیس كنونی كمیسیون انرژی اتمی «روس‌اتم» صورت گرفت، كرینكو اعلام آمادگی كرده با كارشناسان صهیونیستی در این زمینه وارد مشورت شود.
طبق این گزارش، موضوع مشورت این بوده است كه روسیه چگونه می‌تواند ایران را ملزم به رعایت یك رشته اقدامات امنیتی كند با این هدف كه راه‌اندازی بوشهر به تأخیر بیفتد.
در این گزارش آمده كه كرینكو رییس روس اتم(پیمانكار نیروگاه بوشهر) موافقت كرده راه‌اندازی نیروگاه بوشهر را تا اواسط سال ۲۰۰۷ میلادی به تأخیر بیندازد به عبارت دیگر از ارسال میله‌های سوختی به بوشهر امتناع كند.

این گزارش می‌افزاید، فرانك تأكید داشته كه این امر برای تل‌آویو از اهمیت زیادی برخوردار است.
سرگئی كرینكو نیز به هیأت رژیم‌صهیونیستی اعلام كرده كه روسیه در گفت‌وگوهایش با ایران، می‌تواند این تأخیر را با عنوان مشكلات فنی توجیه كند تا تهران نتواند شاكی باشد.
گفته شده ساخت نیروگاه اتمی بوشهر اواخر تابستان گذشته به پایان رسید، اما هنوز افتتاح نشده است.