صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۸۲۷۲
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۸ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۸
امیر علی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با «انتخاب»:
کارشناس مسائل آمریکا بر این باور است، همین که در انتخابات درون حزبی آیووا «پیت بوته‌جج» در صدر قرار دارد، نشان‌گر آن است که جامعه آمریکا به سمت نوعی دوقطبی گرایش پیدا کرده است. در یک طرف، علایق به شدت راست‌گرا و افراطی حضور دارند که تمایل نژادپرستانه دارند. در طرف دیگر، به نوع زندگی لیبرالی ساختارشکنانه همانند «پیت بوته‌جج» نیز رغبت شدید وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کارشناس مسائل آمریکا بر این باور است، همین که در انتخابات درون حزبی آیووا «پیت بوته‌جج» در صدر قرار دارد، نشان‌گر آن است که جامعه آمریکا به سمت نوعی دوقطبی گرایش پیدا کرده است. در یک طرف، علایق به شدت راست‌گرا و افراطی حضور دارند که تمایل نژادپرستانه دارند. در طرف دیگر، به نوع زندگی لیبرالی ساختارشکنانه همانند «پیت بوته‌جج» نیز رغبت شدید وجود دارد.

امیر علی ابوالفتح؛ کارشناس مسائل آمریکا در ارتباط با ابعاد اهمیت اعلام نتایج انتخابات درون حزب به ویژه برای نامزدهای حزب دموکرات در ایالت آیووا به خبرنگار «انتخاب» گفت: «ایالت آیووا اساسا از نظر جمعیتی، صنعت، اقتصادی یا سیاسی چندان اهمیتی نسبت به دیگر ایالت‌ها بزرگ آمریکا ندارد. این ایالت کوچک با قرار گرفتن در مرکز آمریکا بر پایه محصولات کشاورزی تکیه دارد. با این وجود، در موقعیت کنونی اهمیت انتخابات درون حزبی در این ایالت این است که در حدود 5 یا 6 دهه گذشته این ایالت اولین محل زورآزمایی رقابت درون حزبی است. بر اساس سوابق گذشته نامزدهایی که در ایالت آیووا و نیوهمپشایر به عنوان دومین ایستگاه رقابت درون حزبی، آرا را کسب کنند از شانس بالایی برای انتخاب به عنوان نامزد نهایی حزب متبوع خود برخوردار هستند؛ زیرا مابقی ایالت‌ها نیز به نوعی از رای دهندگان در این دو ایالت اول تبعیت می‌کنند.»

وی در ادامه ارزیابی خود از نتایج اعلام شده در انتخابات درون حزبی آیووا برای نامزدهای دموکرات، تصریح کرد: «اگر آرا به شکل فعلی که اعلام شده باقی بماند، رقابت در درون جبهه دموکرات‌ها به طور حتم پیچیده‌تر خواهد شد. به طور حتم پیشتازی «پیت بوته‌جج»  بدین معنا خواهد بود که دموکرات‌ها در ادامه به زمان بیشتری برای انتخاب نامزد نهایی خود نیاز دارند.»

این کارشناس مسائل آمریکا در بخشی دیگر از گفته‌های خود گفت: ««پیت بوته‌جج» شانسی که برای انتخاب به عنوان نامزد نهایی دموکرات‌ها دارد این است کمه وابسته به تشکیلات نیست. بدین معنی که او عضوی شناخته شده از کانون نخبگان سیاسی این کشور نیست. او شهردار شهری 100 هزار نفره بوده، در حالی که رقبای او همانند جو بایدن یا معاون رئیس‌جمهوری بوده‌، یا همانند سندرز و وارن سال‌ها سناتور بوده و بخشی از ساختار سیاسی کشور بوده‌اند. مردم آمریکا به نظر می‌رسد در چند سال گذشته به سمت گذار و عبور از سیاست‌مداران قدیمی عبور کرده‌اند. رمز موفقیت دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 نیر همین بود. او به عنوان فردی خارج از سیستم سیاسی  وارد انتخابات شد و شعارهای ساختارشکنانه سر داد و شاهد بودیم مردم نیز استقبال کردند و ترامپ را به کاخ سفید فرستادند.»

ابوالفتح افزود: «اکنون «پیت بوته‌جج»  نیز چنین ویژگی‌های را دارد. در ضمن او نامزدی جوان است. برنی سندرز، 79 سال سن دارد و از او به عنوان پیرترین نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تاریخ آمریکا یاد می‌شود؛ البته او به شدت گرایشات سوسیالیستی دارد که به نظر برای جامعه آمریکا قابل هضم نیست. در سطح دیگر، جوبایدن نیز نماینده همان تشکیلات سیاسی سنتی است که اکنون تا حدودی شهروندان آمریکایی از آن‌ها گریزان‌اند، لذا در موقعیت کنونی تا حدود زیادی شانس و زمینه‌های انتخاب «پیت بوته‌جج»  بیشتر شده است.»

وی در ادامه تصریح کرد: «همین که در انتخابات درون حزبی آیووا «پیت بوته‌جج» در صدر قرار دارد، نشان‌گر آن است که جامعه آمریکا به سمت نوعی دوقطبی گرایش پیدا کرده است. در یک طرف، علایق به شدت راست‌گرا و افراطی حضور دارند که تمایل نژادپرستانه دارند. در طرف دیگر، به نوع زندگی لیبرالی ساختارشکنانه همانند «پیت بوته‌جج» نیز رغبت شدید وجود دارد. این زمینه‌ها نشان می‌دهد او از شانس در رقابت درون حزبی برخوردار است. با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که در سه شنبه بزرگ یعنی انتخابات بزرگ درون حزبی که در ماه مارس برگزار می‌شود چه رخدادی اتفاق خواهد افتاد اما معتقد هستم جو بایدن عملکرد خوبی از خود به نمایش نگذاشته و از شانس کمی برای انتخاب به عنوان رقیب نهایی دموکرات‌ها برخوردار نیست.»

این کارشناس مسائل آمریکا در بخشی دیگر از گفته‌های خود تاکید کرد: «اگر دموکرات‌ها همانند سال 2016 از بحران درونی خود رنج ببرند و نتوانند از نامزد نهایی خود حمایت کنند، به طور حتم شانس دونالد ترامپ بسیار افزایش پیدا خواهد کرد اما اگر به شکل متحد از نامزد نهایی خود حمایت کنند، به نوعی شاید شاهد رقابت جدی‌تر آن‌ها با دونالد ترامپ باشیم.»

وی در پایان پیرامون پایان یافتن پرونده استیضاح دونالد ترامپ و تاثیر آن بر نتیجه انتخابات 2020 تصریح کرد: «این پرسش را اکنون نمی‌توان پاسخ داد. تا کنون در تاریخ آمریکا سابقه نداشته یک رئیس‌جمهور در دور اول ریاست جمهوری خود با روند استیضاح مواجه شود. جمهوری‌خواهان تحلیل‌شان این است که در روند استیضاح حقانیت ترامپ نمایان شد و موجب پیروزی بزرگ برای آن‌ها خواهد شد و دموکرات‌ها قمارشان را باخته‌اند. در سوی دیگر ماجرا دموکرات‌ها تحلیل‌شان این است که همین استیضاح موجب شد بسیاری از شهروندان آمریکایی به این باور برسند که ترامپ تخلف انجام داده و نباید مجددا برگزیده شود. در مجموع بر این باور هستم پرونده اکراین گیت در نوع رای دادن رای‌های خاکستری یعنی افراد غیرحزبی تاثیرگذار خواهد بود.»