پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اين روزها قيمت گرفتن از بازار غيررسمي ارز به هيچ عنوان كار ساده اي نيست. سايت ها علاقه اي به ثبت نرخ ها ندارند و هيچ خبري هم از قيمت هاي بازار سياه كه عملاجاي صرافي ها را گرفته، مخابره نمي شود.
به گزارش انتخاب به نقل از شرق، در چنين شرايطي اگر كسي به صرافت خريد و فروش بيفتد يا تنها از سر كنجكاوي به دنبال قيمت گرفتن باشد، چاره اي ندارد جز اينكه سري به چهارراه استانبول و خيابان منوچهري بزند و از دلال هايي كه با چراغ خاموش به دنبال مشتري مي گردند، پرس وجو كند.اين در حالي است كه سايه نيروي انتظامي بر اين بازار سنگين تر از هميشه است و هر روز دلال ها اخطارهاي جديدي مي گيرند.
رييس پليس آگاهي ناجا ديروز گفت: احتمال افزايش سرقت از منازل و نيز زورگيري از افرادي كه سكه و ارز خود را از بانك تحويل مي گيرند، متصور است. سيدابوالحسن بتوليبا با اشاره به احتمال افزايش سرقت از منازل و نيز زورگيري از افراد به هنگام خريد و فروش سكه و ارز خاطرنشان كرد: در برخورد با دلالان سكه و ارز سعي كرديم در مرحله اول، اين افراد را توجيه و هدايت كنيم كه ديگر اين كار را انجام ندهند اما در مواردي اين افراد پس از اخذ تعهد نيز به كار خود ادامه مي دهند كه ضمن شناسايي اين افراد آنان را دستگير و با آنان برخورد كرديم.
رييس پليس آگاهي ناجا با بيان اينكه آمار دقيقي از تعداد افراد دستگير شده ندارد، تاكيد كرد: در آينده نيز اگر دلالان سكه و ارز كار خود را ادامه دهند با آنان قطعا برخورد جدي خواهد شد. اما با وجود اين سخت گيري ها دلال ها تمايلي به تمكين از قيمت هاي رسمي بانك مركزي نشان نمي دهند، به عبارت ديگر نتيجه همه تلاش ها تنها تبديل صراف ها به دلال ها و به سايه رفتن بازار غيررسمي بود.
در همين شرايط قيمت دلار كه بعد از اعلام تك نرخي شدن بازار از دو هزار و ۲۰۰ تومان به كمتر از ۱۸۰۰ هم عقب نشيني كرده بود دوباره روي مسير صعود به حركت خود ادامه داد و در آخرين روز كاري هفته گذشته دوباره به مرز دوهزار تومان رسيد. روز پنجشنبه هر دلار آمريكا در بازار سياه هزار و ۹۶۰ تومان قيمت داشت و پوند هم بيش از سه هزار تومان فروش مي رفت.
داوود دانش جعفري وزير سابق اقتصاد درخصوص اعمال سياست تك نرخي شدن ارز از سوي بانك مركزي گفت: تك نرخي كردن ارز يكي از آرزوهاي دولت ها بوده اما زماني سياست تك نرخي شدن نرخ ارز مي تواند جواب بدهد كه در زمان تقاضاي بنگاه هاي اقتصادي ارز مورد نياز وجود داشته باشد و در اختيار آنها قرار بگيرد.
دانش جعفري با اشاره به اينكه مشكل فعلي در حوزه ارز مربوط به سفته بازي است، تاكيد كرد: 50 درصد تقاضاي ارز در بازار براي سفته بازي صورت مي گيرد و نه براي واردات، بنابراين چون عده اي فكر مي كنند نرخ ارز در آينده افزايش خواهد يافت اقداماتي را انجام داده اند كه ما با جهش بالاي قيمت ارز مواجه شديم.