پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ادویهها یکی از پرکاربردترین چاشنیها برای خوش طعم و دلچسب تر کردن غذاها به شمار می رود. طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان مربوط میشود. ادویه خرد شده، ادویه جات کامل و گیاهان خشک شده هر کدام به نحوی عمرشان افزایش می یابد. ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین که به همان شکل کامل و طبیعی خود خشک شده است طول عمر بیشتری دارد.
این ادویه جات کامل را قبل از این که بی خاصیت شود میتوانید چهار تا پنج سال نگهداری کنید. در این میان یک استثنا وجود دارد و آن فلفل کامل است که حدود پنج تا شش سال دوام میآورد.
ادویهای که خوب خرد و تبدیل به پودر شده، مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز و کاری، دو تا سه سال قابل استفاده است.
گیاهان و سبزیجات خرد شده مانند ریحان، جعفری و پونه کوهی دو تا سه سال دوام دارد. اگر در همان شکل طبیعی خود خشک و نگهداری شود، ممکن است کمی بیشتر حدود سه یا چهار سال عمر کند.
بسیاری از دانهها مانند رازیانه حدود چهار سال عمر میکند. دانه کنجد در این میان استثناست و باید پس از دو سال به دور انداخته شود.برای این که عمر ادویه جات را بالا ببریم، آنها را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید مانند یک گنجه. ذخیره سازی ادویه جات در قفسهای نزدیک به اجاق گاز ایده خوبی نیست، چون گرما سرعت در هم شکستن ساختار ادویه جات و سبزیجات خشک شده را بالا میبرد. همچنین خشک نگه داشتن ادویه جات و گیاهان خشک شده عطر و طعم شان را برای مدت زمان طولانی تری قوی نگه میدارد. کاهش رطوبت خارج از بطریها نیز به کاهش خطر خرابی کمک میکند.
روزنامه خراسان