صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۳۰۰
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۷ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هفت مهندس و کارشناس ایرانی شاغل در نیروگاه برق در دست ساخت جندر سوریه که چندی پیش ربوده شده بودند آزاد شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، یک منبع آگاه در وزارت نیرو از آزادی هفت نفر از کارکنان و پرسنل ایرانی شاغل در نیروگاه سیکل ترکیبی "جندر" واقع در منطقه "حمص" سوریه که 29 آذر ماه سالجاری در مسیر محل اقامت استیجاری خود ربوده شده بودند خبرداد.

یک مقام مسئول دقایقی قبل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر این کارشناسان در اختیار نیروهای امنیتی ایران از سوریه خارج شده اند اعلام کرد: به زودی این کارشناسان از مسیر ترکیه یا عراق وارد خاک کشور می شوند.
به گفته این مقام مسئول در حال حاضر این افراد درسلامت کامل به سر می برند.
این مهندسان که در طرح توسعه نیروگاه برق جندر سوریه مشغول به کار بودند توسط گروه‌های تروریستی در این کشور به دلیل طرح ادعاهای بی اساس همچون همکاری با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ربوده شده بودند.
 
در حال حاضر، عملیات اجرایی نیروگاه جندر با 70 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است و اگر شرایط عادی باشد این پروژه در تابستان سال آینده به اتمام می رسد.
 
در مدت 2 ماه گذشته تاکنون برخی نامه نگاری‌ها و درخواست ها نیز صورت گرفته است که می توان به نامه نگاری با خانم "کنسلا ویدال" نماینده سازمان ملل متحد مقیم در ایران و رونوشت آن به آقای خزاعی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اشاره کرد.
 
همچنین سفارت ایران در سوریه نیز اقداماتی را برای پیگیری سرنوشت مهندسان ایرانی ربوده شده در سوریه انجام داده است.
 
علی ذبیحی قائم مقام وزیر نیرو هم اخیرا در گفتگو با مهر با اشاره به ادامه تلاش‌ها برای آزادسازی مهندسان ایرانی شاغل در نیروگاه جندر سوریه اعلام کرده است: ایران ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی جندر را متوقف نمی‌کند.

به گزارش مهر، آذر ماه سال 1388 با امضای قراردادی میان شرکت مپنا از ایران و سازمان تولید و انرژی برق سوریه، ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی 450 مگاواتی جندر به ایران واگذار شد.

بر اساس این قرارداد، ساخت نیروگاه «جندر» از سال 2010 آغاز و در طول 28 ماه به بهره برداری خواهد رسید. همچنین شرکت مپنا باید 450 مگاوات به صورت سیکل ترکیبی برای سوریه تولید کند که ارزش آن مبلغ 275 میلیون یورو (معادل بیش از 410 میلیون دلار) است.

شرکت مپنا قرارداد دیگری به نام "تشرین" در حومه دمشق به میزان تولید 450 مگاوات برق با دولت سوریه دارد.