صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۰۴۵۷
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۴ - ۰۸ دی ۱۳۹۸
القدس العربی:
کمی بعد از کودتای خلیفه حفتر، علیه حکومت قانونی در لیبی، قدرت‌های بزرگ جهان و در رأس آنها، ایالات متحده، با حفتر تماس گرفته و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، در حمایت از کودتا، که امارات، مصر و عربستان، از آن حمایت مالی، نظامی، لوجستیکی و سیاسی می‌کنند، سهیم شدند. علاوه بر اینکه نیرو‌های روسی واگنر یا «ارتش در سایه» پوتین نیز به نفع خلیفه حفتر، وارد عمل شدند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

القدس العربی نوشت: کمی بعد از کودتای خلیفه حفتر، علیه حکومت قانونی در لیبی، قدرت‌های بزرگ جهان و در رأس آنها، ایالات متحده، با حفتر تماس گرفته و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، در حمایت از کودتا، که امارات، مصر و عربستان، از آن حمایت مالی، نظامی، لوجستیکی و سیاسی می‌کنند، سهیم شدند. علاوه بر اینکه نیرو‌های روسی واگنر یا «ارتش در سایه» پوتین نیز به نفع خلیفه حفتر، وارد عمل شدند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است:  لازم به ذکر است که حکومت الوفاق در لیبی، پس از مذاکراتی طولانی بین طرف‌های درگیری، تشکیل شد، که این مذاکرات، در تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۱۵، با نظارت سازمان ملل و در شهر الصخیرات، انجام شد.

در برابر این توطئه جهانی خبیثی که متوجه دولت الوفاق، بعنوان نماینده منطق صلح سیاسی و آخرین پناهگاه افکار آزادی طلبانه و دموکراسی، شد، ترکیه اقدام به حمایت از دولت مشروع در طرابلس کرده و طناب نجاتی را برای مردم لیبی پهن کرد؛ که مسلما نمی‌خواهند عقربه‌های ساعت به عقب بازگشته و به انتقام از افکار انقلابی در منطقه عربی، فکر کنند.

گویا جهان فراموش کرده است که دولت مشروع لیبی، همان است که داعش را شکست داده و هزاران شهید تقدیم کرد؛ در حالی که نیرو‌های حفتر منتظر پایان یافتن این معرکه بودند تا به دولت لیبی پایان داده و یک نظام دست نشانده روی کار آورند.

در این حین، فرانسه اشکالی از حمایت هوایی و اطلاعاتی به کودتای حفتر ارائه داد که اغلب با هماهنگی ابوظبی بود که نقش حامی مالی کودتای حفتر را ایفا می‌کند.

در این میان، توافق دریایی و امنیتی بین انکارا و طرابلس، منجر به پیوستن طرف‌های جدیدی به این ائتلاف شد؛ که در رأس آن‌ها یونان قرار دارد و از شرایط لیبی برای تسلط بر مناطق مرزی دریایی این کشور استفاده کرد؛ همین امر، باعث شد اتحادیه اروپا مخالفت خود با این توافق را اعلام کند.

به این ترتیب، دلیل درخواست حمایت نظامی دولت الوفاق از ترکیه و موافقت این دولت با درخواست مذکور، مشخص می‌شود. اما تماس دونالد ترامپ با رئیس جمهور مصر و درخواست از او برای پایان دادن به دخالت‌های خارجی، در قالب یاوه گویی‌های آمریکا قرار می‌گیرد که مدعی است در ماجرای لیبی، فاصله واحدی با هر یک از طرف‌های درگیری دارد؛ در حالی که عملا به نفع حفتر عمل می‌کند.

لیبی در مسیر صلح سیاسی بود که آرامشی را برای مردم آن به دنبال داشته باشد، اما جهان با حمایت از کودتای حفتر، شرایط را کاملا برعکس کرد.