صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۰۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۲۲ - ۰۵ دی ۱۳۹۸
المانیتور:
نتانیاهو به زودی با حساس ترین لحظه دوران سیاسی خود روبرو خواهد شد. نخست وزیر اسرائیل احتمالا آخرین کمپین انتخاباتی خود را تجربه خواهد کرد. او از دو طرف تحت فشار جدی قرار دارد. اعضای خانواده و مشاوران نتانیاهو معتقدند که او باید تمام اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کند و امیدوار باشد که هواداران حزب لیکود مشارکت بی سابقه ای در انتخابات آتی داشته باشند. از سوی دیگر، رهبران کلیدی حزب لیکود به شدت نگران حملات نتانیاهو و نزدیکانش به نهادها و زیر سوال رفتن سیستم قضایی هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بن کاسپیت در المانیتور نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در آستانه انتخابات سراسری مجلس در تاریخ دوم مارس با چالش بزرگی روبرو شده است. در شرایط کنونی دو گزینه پیش روی او قرار دارند. نتانیاهو میتواند جنگ تمام عیاری را علیه سیستم قضایی کشور به راه اندازد و از خطوط قرمز باقی مانده در نظام حاکمیت در اسرائیل عبور کند. گزینه دیگر در مقابل نخست وزیر اسرائیل این است که از رویکرد خود در ماه های اخیر عقب نشینی کند و حملات لفظی علیه دادستان کل و دیگر مجریان قانون را کنار بگذارد. نتانیاهو می تواند برای جلب حمایت مردم بر روی دستاوردهای خود در دوران رهبری و روابط نزدیکش با رهبران دنیا از جمله دونالد ترامپ تاکید کند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بدین ترتیب نتانیاهو به زودی با حساس ترین لحظه دوران سیاسی خود روبرو خواهد شد. نخست وزیر اسرائیل احتمالا آخرین کمپین انتخاباتی خود را تجربه خواهد کرد. او از دو طرف تحت فشار جدی قرار دارد. اعضای خانواده و مشاوران نتانیاهو معتقدند که او باید تمام اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کند و امیدوار باشد که هواداران حزب لیکود مشارکت بی سابقه ای در انتخابات آتی داشته باشند. از سوی دیگر، رهبران کلیدی حزب لیکود به شدت نگران حملات نتانیاهو و نزدیکانش به نهادهای دموکراتیک و زیر سوال رفتن سیستم قضایی هستند. برخی اعضای حزب لیکود معتقدند که این استراتژی نخست وزیر به مذاق بخش            قابل توجهی از رآی دهندگان خوش نخواهد آمد.

بسیاری معتقدند که نتانیاهو شخصا ترجیح می دهد در ماه های آینده کمپین آبرومندانه ای را مدیریت کند. اما نباید فراموش کنیم که اعضای خانواده به ویژه یائیر نتانیاهو، پسر او تاثیر          قابل توجهی بر روی تصمیمات نخست وزیر اعمال می کنند. پسر نتانیاهو در ماه های اخیر کمپین تهاجمی و خصمانه ای را علیه مقامات مجری قانون، رسانه ها و حتی برخی رقبای پدرش در حزب لیکود به راه انداخته است. مشکلات نتانیاهو به خوبی در مصاحبه ها و پیام های        ضد و نقیض افراد نزدیک به او قابل مشاهده اند. برای مثال امیر اوهانا، وزیر عدالت در کابینه دولت تلاش کرده است که روابط حزب لیکود با مقامات مجری قانون را بهبود دهد. این در حالی است که دیگر مشاوران نتانیاهو بارها به دادستان کل و نیروهای پلیس حمله کرده اند.

کمپین انتخاباتی نتانیاهو اخیرا تعداد زیادی نظرسنجی را در بین رآی دهندگان انجام داده است. آن ها قصد دارند که نظر هواداران حزب در مورد دو استراتژی پیش روی نخست وزیر را جویا شوند. نتانیاهو برای تشکیل دولت بعدی باید حداقل 61 کرسی پارلمان را به دست آورد. تعدادی از مشاوران او اعلام کرده اند که حمله علیه نهادهای مجری قانون را به صلاح حزب نمی بینند. نتانیاهو به خوبی می داند که دنبال کردن این استراتژی حتی یک نفر از          رآی دهندگان احزاب دیگر را به سمت او هدایت نخواهد کرد. چنین رویکردی صرفا می تواند نرخ مشارکت هواداران حزب لیکود که در انتخابات قبلی رآی نداده بودند را افزایش دهد. اما ممکن است پیروی از این استراتژی برای پیروزی او کافی نباشد. نتانیاهو برای دست یابی به هدف خود در حال تلاش برای متحد کردن تمام احزاب راست گرا در اسرائیل است.

از سوی دیگر، تعداد قابل توجهی از مشاوران نخست وزیر معتقدند که چنین سناریویی محتمل نخواهد بود. یکی از افراد نزدیک به نتانیاهو در مصاحبه با خبرگزاری ما گفت : «در صورتی که نتانیاهو در ماه های آینده کمپین تهاجمی را علیه دادگاه عالی به راه اندازد، هواداران سابق لیکود دوباره به ما ملحق نخواهند شد. در عوض، ممکن است تعدادی بیشتری از رآی دهندگان ما را ترک کنند و بخشی از 31 کرسی فعلی خود را از دست دهیم». این گروه از مشاوران نخست وزیر تصور می کنند که نخست وزیر باید رآی دهندگان احزاب دیگر را به سمت خود جذب کند. یکی از اعضای حزب لیکود در مصاحبه با ما گفت : «ما باید دستاوردهای بزرگ نتانیاهو از جمله رونق اقتصادی، پایداری امنیتی، جایگاه بین المللی برجسته و روابط نزدیک با رهبران مهم از جمله دونالد ترامپ، ولادمیر پوتین و عبدل فتاح السیسی را به رآی دهندگان یادآوری کنیم. جامعه ما احمق نیستند و جنگ علیه نهادهای مجری قانون عاقبت خوبی به دنبال نخواهد داشت».

نتانیاهو مثل همیشه در دقایق پایانی در مورد استراتژی خود تصمیم گیری خواهد کرد. حتی ممکن است او چندین بار رویکرد خود را در طول کمپین انتخاباتی تغییر دهد. نخست وزیر اسرائیل همچنین می تواند یک استراتژی دو لایه را دنبال کند : از یک طرف نزدیکان او کمپین آبرومندانه و متعارفی را در پیشگاه مردم دنبال کنند. از طرف دیگر، هوادران نخست وزیر هم زمان         می توانند با کمک رسانه های اجتماعی به ترویج شایعات و تئوری های توطئه در مورد مقامات مجری قانون بپردازند. در واقع در هفته های اخیر شواهدی در مورد اتخاذ این استراتژی دو لایه را مشاهده کرده ایم. نتانیاهو در روزهای اخیر تلاش کرد که حملات علنی خود علیه دادگاه عالی اسرائیل را محدود کند. اما هم زمان، پوستری از نتانیاهو با عنوان زیر در شبکه های اجتماعی منتشر شده است : «آن ها در حال پیگرد قضایی من نیستند. آن ها در واقع به دنبال پیگرد شما هستند و من فقط سر راهشان قرار دارم». به عبارت دیگر، نتانیاهو نهدهای مجری قانون را متهم می کند که در حال پیگرد قانونی شهروندان اسرائیل هستند و او صرفا اولین مانع در سر راه دادستان های اسرائیل است. نخست وزیر اسرائیل از این طریق می تواند خود را به عنوان یک رهبر قابل احترام در بین مردم جلوه دهد و هم زمان انواع مختلفی از شایعات و تئوری های توطئه از جمله وجود یک دولت سایه در اسرائیل را به هواداران خود تلقین کند.

نتانیاهو در تاریخ 26 دسامبر با اولین مانع خود در مسیر دشوار پیش رو مواجه خواهد شد. او و دیگر رقبایش در حزب لیکود باید در انتخابات درون حزبی مشارکت کنند. در این انتخابات کاندیدای حزب برای انتخابات سراسری در ماه مارس انتخاب خواهد شد. پیش بینی میشود که او به سادگی رقیب اصلی خود را شکست دهد. اما در تاریخ 31 دسامبر دادگاه عالی اسرائیل باید در مورد مسئله بسیار حساسی تصمیم گیری کند : آیا یک مقام تحت پیگرد میتواند دولت بعدی اسرائیل را رهبری کند. بیشتر تحلیلگران قانونی معتقدند که قانون اساسی اسرائیل مانعی در مقابل نتانیاهو ایجاد نمی کند. به عبارت دیگر، نتانیاهو هم زمان با برگزاری دادگاه محاکمه خود    می تواند به عنوان نخست وزیر بعدی انجام وظیفه کند. برای مشخص شدن آینده اسرائیل باید تا هفته آینده صبر کنیم.