صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۱۸۴۹۹
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۰۸ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمدعلی بهمنی قاجار: دیروز برای خرید ملک به بنگاهی مراجعه کردم و پس از تاکید موکد در مورد این که اسناد و مدارک مورد معامله کامل باشد جلسه نشست برای خرید ملک تنظیم گردید درزمان جلسه متوجه شدم که فروشنده ، خود مالک نیست بلکه ادعای وکالت از سوی مالک را دارد ، وکالتنامه وی را ملاحظه کردم ، وکالتنامه عادی بدون حق فروش ملک بود ، متاسفانه مدیر بنگاه معاملات املاک علی رغم تاکیدات قبلی من و با وجود این که به او گفته بودم وکیل دادگستریام و قاعدتا باید حداقل ملاحظه معامله با وکیل دادگستری را می نمود اما وی در نهایت اعتماد به نفس ، ابراز می کرد که وکالتنامه مشکلی ندارد و بیایید مبایعه نامه را بنویسیم طبیعتا به وی گفتم این معامله امکان پذیر نیست و خداحافظی کرده و این ماجرا بدین ترتیب ختم شد ، اما لحظه ای با خود اندیشیدم که ممکن است افراد عامی مردم بدون ملاحظه و با اعتماد به مشاور املاک و نیز وکیل عادی مالک که پیر مرد بازنشسته بانک بود ، بدون دقت و مطالعه و خواندن وکالتنامه معامله نمایند و چنین معامله چه فجایعی در پی خواهد داشت ، چه بسا کسی کل سرمایه و زندگی خود را از دست بدهد به خاک سیاه بنشیند و حتی از شدت فشار روحی و روانی ، بیمار گردد ، فردایش با اتحادیه مشاوران املاک تماس گرفتم و درخواست کردم از بنگاه مربوطه بازرسی نمایند و به آن ها برای پیشگیری از تکرار چنین وقایعی تذکر بدهند که متاسفانه اتحادیه اعلام گرد چنین کاری در صلاحیت ما نیست ، با توجه به این وضعیت ، بر خود دیدم حداقل ، مواردی را به مخاطبان برای رعایت نکات ایمنی حقوقی در هنگام معاملات مالی مهم به ویژه معاملات ملکی یادآور شوم :
۱. در صورتی که وکیل فروشنده حضور دارد ، حتما اصل وکالتنامه رسمی رویت گردد ،این وکالت باید وکالت فروش بوده و در آن پلاک ثبتی ملک مورد تصریح قرار گرفته باشد و یا اختیارات کامل برای فروش هر ملک موکل قید شده باشد .
۲. وکیل باید افزون بر حق فروش ، حق اخذ ثمن نیز داشته باشد و این موضوع باید مورد تصریح قرار گرفته باشد .
۳. وکیل باید حق اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن را داشته باشد .
۴. وکیل باید اجازه داشته باشد مورد وکالت را با هر قیمت به هرکس بفروشد .
۵. ضرورتی ندارد وکالت بلاعزل باشد ولی بایدبا استعلام از مرجع صادر کننده وکالتنامه از اعتبار وکالتنامه و عدم عزل وکیل مطمین گردید .
۶. باید از زنده بودن موکل و نیز عدم حجر وی مطمین گردید .
۷. در هر حال توجه داشته باشید که وکیل مکلف به رعایت مصلحت موکل است بنابراین از معامله با قیمت بسیار ارزان با وکیل خودداری نمایید.
8. از ممنوع المعامله نبودن مالک مطمین گردید .
۹. حتما در مورد ملک از اداره ثبت اسناد ، استعلام بگیرید .
۱۰.کد رهگیری اخذ کنید .
۱۱. دقت کنید مبایعه نامه در فرم های رایج در بنگاه های مشاوراملاک ، تنظیم گردد.
۱۲ . در صورت تعدد مالکان ، دقت کنید که همگی آنان حضور دارند فروشندگان نیز در زمان معامله دقت کنند که همه خریداران حاضر باشند .
۱۳. به مشاور املاک اعتماد مطلق نکنید و خودتان حتما مدارک را کنترل کافی نمایید .
۱۴. حتی الامکان یک وکیل دادگستری همراه خود داشته باشید .

 

وکیل پایه یک دادگستری