صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۱۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۰ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه درباره وتو قطعنامه ضد سوری در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت این قطعنامه بدون اصلاحات پیشنهادی روسیه یک جانبه بوده و‌ چنانچه تصویب می شد به سوریه آسیب می زد. لاوروف گفت او روز جمعه اصلاحات مورد نظر روسیه درباره پیش نویس قطعنامه سوریه را برای هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل ارسال کرد بنابراین همه اعضای شورای امنیت از مفاد اصلاحات مسکو آگاه بودند. وزیر امور خارجه روسیه گفت: « هیچ کس نباید در عقلانیت و عینی بودن این اصلاحات شک کند.

» به گزارش خبرگزاری ریانووستی از مسکو ، برخی کشورهای غربی تلاش کردند مسکو را به حمایت از قطعنامه ای ترغیب کنند که در آن به استفاده از عملیات نظامی اشاره شده بود اما روسیه بارها تأکید کرد تلاش غربی ها برای سرکوب شدید تر در سوریه در واقع آماده شدن برای سناریویی شبیه « سناریوی لیبی » است.

گرچه دیپلمات های شورای امنیت در اقدامی آشکار برای جلوگیری از مخالفت روسیه ، موضع خود را درباره پیش نویس اخیر تعدیل کردند اما لاوروف گفت طرح پیشنهادی مغرب « یکجانبه » بود. سرگئی لاوروف گفت باید با گروه های تندرو که به خشونت ها در سوریه دامن می زنند به شیوه مناسبی برخورد کرد که تاکنون این کار انجام نشده است. او افزود در این قطعنامه به اندازه کافی به گروههای مسلح ضد دولتی اشاره نشده بود و روسیه در این باره که این مسئله گفتگوی سیاسی ملی سوریه را به خطر می اندازه ،‌نگران است. لاوروف از سوی دیگر گفت در پیش نویس این قطعنامه آمده بود همه نیروهای اسد باید از شهرهای بزرگ و کوچک عقب نشینی کنند.

او گفت: « این عبارت بدون اشاره به پایان همزمان خشونت ها از سوی گروه های تندروی مسلح مطمئنا تحریک آمیز است زیرا بر اساس آن رئیس جمهورسوریه باید موافقت کند بدون مقاومت مناطق مسکونی را به تندروهای مسلح واگذار کند.» لاوروف گفت مشکل دیگر این قطعنامه آن بود که در آن از بشار اسد خواسته شده بود استعفا کند. وزیر امور خارجه روسیه گفت: « ما بارها تکرار کردیم که از اسد حمایت نمی کنیم اما از قوانین بین المللی حمایت می کنیم.

شورای امنیت سازمان ملل متحد حق ندارد در امور داخلی کشورها مداخله کند.

» روسیه و چین - دو تن از اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد - روز شنبه پیش نویس قطعنامه بر ضد سوریه را که از سوی مغرب پیشنهاد شده بود وتو کردند. سیزده عضو از پانزده عضو شورای امنیت به این قطعنامه رأی مثبت دادند که مورد حمایت اتحادیه عرب و کشورهای غربی بود