صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۱۷۱۶۳
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۶ - ۱۹ آذر ۱۳۹۸
پژوهشگران آمریکایی دریافتند:
نتایج مطالعات پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد کودکانی که دچار اضافه وزن هستند با مشکل کاهش کارایی مغز رو در رو می شوند. اگرچه این موضوع همگانی نیست اما می تواند بسیار نگران کننده باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نتایج مطالعات پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد کودکانی که دچار اضافه وزن هستند با مشکل کاهش کارایی مغز رو در رو می شوند. اگرچه این موضوع همگانی نیست اما می تواند بسیار نگران کننده باشد.

به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، نتایجی جدید از بزرگترین مطالعه طولانی مدت در مورد رشد مغز و سلامت کودکان ، وضعیت چاقی کودکان فارغ از مشکلات رایج می تواند زمینه ساز مشکلاتی در مغز شود. اکنون پرسش اصلی این است که آیا اضافه وزن بدن به نوعی باعث کاهش عملکرد نواحی خاصی از مغز می شود که برنامه ریزی و کنترل را را تنظیم می کنند؟ آ

مطالعات قبلی این حوزه در کودکان و بزرگسالان نتایج متناقضی داشتند. تحقیقات جدید موضوع را کاملا روشن نمی کند اما زنگ خطر را برای والدینی که کودکانی با اضافه وزن دارند به صدا در می آورد. دکتر الیانا پرین متخصص کودکان و از اعضای فعال این پژوهش می گوید:"ما نمی دانیم كه این پژوهش می تواند تغییری در پژوهشهای پیشین ایجاد کند یا خیر اما به نظر می رسد افراد دارای اضافه وزن به اندازه افراد عادی باهوش نیستند."

این مطالعه ، شامل 3،190 کودک آمریکایی 9 و 10 ساله است و اندازه گیری قد و وزن ، اسکن مغزی MRI و تست های مبتنی بر رایانه از عملکرد ذهنی از جمله حافظه ، زبان ، استدلال و مواردی مشابه را شامل می شود. تقریباً 1000 کودک یعنی تقریباً از هر 3 نفر  یک نفر با مشکلات اضافه وزن مبتنی بر اختلالات ذهنی مواجه بودند.

درواقع محققان تفاوت هایی در اسکن های مغزی کودکان چاق نسبت به کودکانی با وزن بهنجار مشاهده کردند که نشان می داد کودکان چاق حجم کمتری در ناحیه مغز و در پشت پیشانی داشتند. یعنی بخشی که  کنترل آنچه به عنوان وظایف "عملکرد اجرایی" شناخته می شود را بر عهده دارد. این بخش مواردی مانند توانایی برنامه ریزی ، کنترل مشکلات و انجام همزمان چندین کار را بر عهده دارد.

جنیفر لوران ، پژوهشگر چاقی دانشگاه ورمونت ، گفت که ناشناخته است که آیا هیچ کدام از این تفاوت ها تأثیر معنی داری بر عملکرد تحصیلی و عملکرد کودکان داشته است یا خیر. اما باید به این نکته به عنوان یک زنگ خطر نگاه کرد که می توان به شدت خطرناک باشد. تحقیقات در بزرگسالان ، چاقی را با خطرات بیماری قلبی و افت روانی مرتبط می دهند.