۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۱۵۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۱ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸
رئیس مرکز عربی مطالعات ایران تاکید کرد: معاون رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار با سران عشایر در عین‌الاسد تاکید کرد که اقلیم سنی باید به دور از ایران باشد. در واقع آمریکایی‌ها، با ایجاد این اقلیم می‌خواهند به ایران ضربه زده و آن را به پایگاهی علیه تهران تبدیل کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«محمد صالح صدقیان» با اشاره به سفر مایک پنس معاون رییس‌جمهور آمریکا به عراق گفت: سفر مایک پنس اولین سفری نیست که یک مقام عالی‌رتبه آمریکایی به عراق می‌رود اما برخلاف پروتکل‌های تشریفاتی به بغداد نمی‌رود و دیداری با مقامات عالی‌رتبه دولت مرکزی انجام نمی‌دهد.

وی ادامه داد: پیش از این، هم دونالد ترامپ و هم مایک پمپئو، رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا نیز هر کدام به صورت جداگانه به عراق رفته بودند و تنها از پایگاه نظامی عین‌الاسد دیدار کرده بودند. پنس هم در سفر اخیر همین کار را تکرار کرد و پس از بازدید از عین‌الاسد به منظور دیدار با مقامات اقلیم کردستان عراق، به اربیل رفت که برای دولت مرکزی عراق سنگین بود.

آمریکا به دنبال ایجاد یک اقلیم سنی‌نشین در عراق است

این رونامه‌نگار با بیان اینکه هم سیاستمداران و هم مردم عراق به اقدام پنس در عدم سفر به بغداد واکنش منفی نشان دادند، اظهار داشت: پنس در عین‌الاسد علاوه بر دیدار با سربازان آمریکایی، با سران عشایر و سیاسیون الرمادی و استان الانبار که استان سنی‌نشین است، دیدار کرد و به سران عشایر و سیاستمداران آن منطقه گفت آمریکا با شماست و از مطالبات شما برای ایجاد یک اقلیم اهل سنت دفاع می‌کند.

صدقیان با بیان اینکه پنس در آن دیدار تاکید کرده ایالات متحده از ایجاد اقلیم سنی‌نشین حمایت می‌کند تا استقلال پیدا کند، تصریح کرد: این سخن به معنای تشکیل یک اقلیم خودمختار است که از شمال و غرب به ترکیه و از جنوب تا مرزهای عربستان ادامه دارد. در واقع، این طرح دقیقاً همان پروژه‌ای است که اسرائیل و آمریکا از سال‌ها قبل به دنبال عملیاتی کردن‌آن هستند.

اسرائیل و آمریکا طرح خاورمیانه جدید را کنار نگذاشته‌اند

وی با بیان اینکه صحبت‌های مایک پنس تا حدودی نقشه آمریکا را برای عراق روشن کرد، خاطرنشان کرد: طرح تشکیل اقلیم جدید بخشی از پروژه اسرائیل و آمریکا برای ایجاد خاورمیانه جدید است و نشان می‌دهد آنها طرح خاورمیانه جدید را کنار نگذاشته‌اند. بر این اساس، اسرائیل و آمریکا برای ایجاد خاورمیانه جدید می‌خواهند کشورها تجزیه و به دولت‌های مستقل و کوچک‌تر تبدیل شوند.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: علاوه بر عراق، آمریکا حتی تقسیم و تجزیه عربستان و لبنان را هم دنبال می‌کند و معتقد است که این دو کشور هم باید کوچکتر شوند. در چارچوب این طرح، می‌توان اعتراضات اخیر در عراق و لبنان را هم تحلیل کرد و فهمید آنها برنامه مشخصی برای عراق و لبنان دارند.

صدقیان با بیان اینکه سفر پنس هم در چارچوب ایجاد یک اقلیم سنی‌نشین به اربیل انجام شد، ابراز داشت: کردها از ایجاد اقلیم خودمختار اهل سنت در عراق حمایت می‌کنند. آنها معتقدند اگر اقلیم‌های مستقل توسط سنی‌ها تشکیل شود به موجودیت و ماهیت استقلال اقلیم کردستان کمک می‌شود.

وی درباره واکنش دولت مرکزی عراق نسبت به این مسئله بیان کرد: دولت عراق در بدترین وضعیت خود تا به امروز قرار دارد و آمریکایی‌ها نیز از این شرایط حداکثر استفاده را می‌کنند. بسیاری از گروه‌های عراقی خواهان استعفای دولت هستند و دولت پایگاه قوی‌ای در داخل عراق ندارد. عادل عبدالمهدی هم تا به امروز نتوانسته با صلابت و قدرت در مقابل آمریکا قرار گیرد.

آمریکا می‌خواهد با ایجاد اقلیم جدید در عراق با ایران مقابله کند

این کارشناس مسائل عراق بخشی از هدف سفر مایک پنس به عراق را هم برای ارزیابی مقابله با ایران در عراق دانست و یادآور شد: مقامات آمریکایی به ویژه ترامپ بارها گفته‌اند سربازان آمریکایی در عراق برای مقابله با فعالیت‌های ایران در عراق حضور دارند و از سوی دیگر، سفارت آمریکا در عراق هم پایگاه فرماندهی مقابله با ایران در منطقه است و تلاش می‌کند از نفوذ ایران کاسته و مراودات تهران و بغداد به صورت ویژه‌ای کاهش یابد.

صدقیان اضافه کرد: پنس در گفت‌وگوی تلفنی‌ای که با عادل عبدالمهدی انجام داد و هم در سفر به اربیل، خواستار مقابله با ایران و کاهش مراودات با ایران شد. معاون رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار با سران عشایر در عین‌الاسد تاکید کرد که اقلیم سنی باید به دور از ایران باشد. در واقع آمریکایی‌ها، با ایجاد این اقلیم می‌خواهند به ایران ضربه زده و آن را به پایگاهی علیه ایران تبدیل کنند.

وی در رابطه با پاسخ مقامات اقلیم کردستان عراق به خواسته‌های آمریکا عنوان کرد: آمریکا ضامن ماهیت و استقلال اقلیم کردستان عراق است. آنها آمریکا را متحد خود می‌دانند و به همین خاطر انتظار می رود با آن‌ها همراه باشند. اما از سوی دیگر، از قدرت و توان ایران آگاه هستند بنابراین اقدامی نخواهند کرد تا موجب نارضایتی و دلخوری ایران شود چراکه این مسئله ممکن است به ضرر آنها تمام شود.

منبع: ایرنا