پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرمانده ناجا با بيان اينكه رسانههاي خارجي در آستانه انتخابات بر ايجاد ناامني اقتصادي تمركز دارند، گفت:رسانههاي خارجي با تمركز بر روي ارز و سكه به دنبال ترويج آثار تحريم هستند.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، سردار اسماعيل احمديمقدم در حاشيه همايش سيزدهمين يادواره شهداي بهداشت و درمان نيروي انتظامي در مورد تمهيدات نيروي انتظامي در آستانه انتخابات مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه جلسات مشتركي با احزاب شركتكننده در انتخابات داشتهايم، گفت: پليس امنيت رايزنيهايي را با ائتلافها و احزاب انتخاباتي در آستانه هفته تبليغات مجلس ميگذارد تا خطوط قرمز را توجيه كند و ضمن توجيه نمايندگان با آنان اتمام حجتي داشته باشد.
وي با بيان اينكه انتخابات مجلس بيشتر بر سطح محلي است تا ملي، گفت: نمايندگان، گروهها و ائتلافها كه مايل به شركت در انتخابات مجلس هستند بايد براي شروع تبليغات تا اعلام نهايي تعيين صلاحيتها صبركنند.
احمديمقدم همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر درخواست سازمان پزشكي كشور از نيروي انتظامي و ديگر سازمانها براي جداسازي مجرمان رواني گفت: تاكنون نيروي انتظامي را در جريان اين پيشنهاد خود قرار ندادهاند اما نيروي انتظامي از هر گام مثبتي كه در راستاي ساماندهي مجرمان و آمارها كه منجر به بازدارندگي شود حمايت ميكند اما تاكنون طرح خاصي از سوي سازمان پزشكي قانوني ارائه نشده است.
فرمانده نيروي انتظامي در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر افزايش يا كاهش پديده زورگيري و جرايم خشن در كشور گفت: آمارها نشان ميدهد جرايم خشن و زورگيري از ابتداي سال جاري تاكنون نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايشي نداشته است و حتي شاهد كاهشي از 10 تا 70 درصد در برخي از جرايم بودهايم.
وي با بيان اينكه اين كاهش 10 تا70 درصدي جرايم خشن در كشور تابع عملكرد سه قوه قضاييه در رسيدگي سريع و قاطع به جرايم و همچنين ايجاد و استقرار طرحهاي ارتقاء امنيت در پليس بوده است گفت: به نظرم يكي از دلايل اصلي زورگيري افزايش پول نقد، سكه و دلار در دستان مردم است.
وي با بيان اينكه مردم علاقه زيادي به خريدن اشياء قيمتي، دلار و سكه پيدا كردهاند، گفت: بر اساس آمارهاي موجود سرقت منازل در اين مدت تا حدودي رشد داشته است كه به نظر ميرسد سارقان در منازل به دنبال پول نقد هستند.
فرمانده ناجا با اشاره به جلسه اخير خود با رييس بانك مركزي گفت: دو روز پيش جلسهاي با رييس بانك مركزي داشتهام كه از او خواستم تمهيداتي در مورد سپرده طلا در نظر گيرد تا ضمن ايجاد گردش اقتصادي مناسب امنيت نيز افزايش يابد كه رييس بانك مركزي در اين مورد قول مساعد دادهاند و به نظر ميرسد در مورد سپرده طلا شاهد اتفاقي هستيم.
وي همچنين يكي از دلايل افزايش زورگيري را نوع فرهنگ و تربيت افراد عنوان كرد و گفت: برخي جوانان تصور ميكنند كه با پذيرش ريسك و خطر ميتوانند مشكلات خود را رفع كنند.
به گفته فرمانده ناجا، نيروي انتظامي سعي دارد در آستانه نوروز معابر، گذرگاهها، بازار و اطراف بانكها را پوشش انتظامي بيشتري دهد.
احمديمقدم همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد اظهارات سردار مومني در مورد تمهيدات پليس راهور براي جلوگيري از تردد خودروهاي ناايمن در جادههاي كشور گفت: برخي از خودروها به دليل ارتقاء ساختار و استانداردها ناايمن اعلام ميشوند كه پليس نميتواند به دليل ارتقاء استانداردها از تردد اين خودروها جلوگيري كنند چرا كه نه قانوني و نه شدني است.
وي همچنين با بيان اينكه پليس در صدد است عمر خودروها را تا حداكثر به 15 سال كاهش دهد گفت: البته سليقه مردم نيز در سالهاي اخير تغيير كرده است و مردم مايل نيستند خودروهاي مدل قديمي استفاده كنند.
احمديمقدم با بيان اينكه در گذشته شاهد بودهايم كه مردم علاقه زيادي به پيكان مدل 48 داشتند گفت: امروزه با تغيير شيوه زندگي و همچنين فرهنگ مردم پس از مدتي خودرو خود را فروخته و خودرويي مدل بالاتر با استانداردهاي بهتر ميخرند.
فرمانده ناجا همچنين درباره عمليات روزگذشته ماموران پليس آگاهي نيروي انتظامي براي ساماندهي بازار فروش ارز گفت: ماموران پليس ابتدا كارهاي اطلاعاتي را انجام داده و بعد وارد عمل شدند و اين بدين معنا نيست كه پليس در برابر بازار غير رسمي ارز ساكت و بيتفاوت باشد.
وي با اشاره به هماهنگيهاي انجام شده مابين پليس و مسئولان بانك مركزي گفت: بانك مركزي مقدار ارز را براي دانشجويان، بيماران، مسافران و غيره مشخص كرده است و مردم بايد اين قوانين را رعايت كنند.
احمديمقدم با اشاره به جريانسازي برخي نشريات كه تحت عنوان دلار رسمي و غيررسمي اقدام به تيترزني ميكنند، گفت: دلار غيررسمي و رسمي كه نشريات مينويسند معنا ندارد و اين ترويج قاچاق است.
وي با بيان اينكه با دلارفروشان، قاچاقچيان و سفتهبازاني كه با دست به دست كردن دلار و سفته قيمتها را افزايش ميدهند، برخورد ميكنيم، گفت: عمده تمركز رسانههاي خارجي بر روي ارز و سكه است و آنان با تهيه گزارشاتي اين تغيير قيمت را به آثار تحريم ربط ميدهند.
احمديمقدم با بيان اينكه رسانههاي خارجي به دنبال آن هستند كه آرام آرام به مردم تلقين كنند كه نان هم در بازار وجود ندارد، گفت: آنان مردم را به ذخيرهسازي و مغازهداران را به احتكار دعوت ميكنند.
وي با بيان اينكه اين حرفها زشت است و تامينكننده اهداف دشمن است، گفت: اين رسانهها در آستانه انتخابات بر ايجاد ناامني اقتصادي تمركز دارند.