صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۱۲۷۶۹
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۲۰ - ۲۴ آبان ۱۳۹۸
در دومین نشست علنی استیضاح ترامپ
سفیرسابق آمریکا در اوکراین در دومین نشست علنی تحقیقات استیضاح دونالد ترامپ گفت همدستی باندهای فساد در کی‌اف و واشنگتن، عامل برکناری او بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ماری یووانوویچ روز جمعه در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا که به ریاست آدام شیف از مخالفان سرسخت ترامپ و طرفدار استیضاح وی برگزار شد، علاوه بر یادآوری خدمت ۳۳ ساله خود در وزارت خارجه آمریکا، افزود: از اوت ۲۰۱۶ ، تا ماه مه ۲۰۱۹ من سفیر آمریکا در اوکراین خدمت کرده است.

وی با بیان اینکه در طول حضور وی در اوکراین بارها شاهد درگیری اوکراین و روسیه بوده است، ادامه داد: صدای توپخانه‌ها را می شنیدم و می دیدم که دلارهای کمک ما چگونه استفاده می شود. من برای پیشبرد سیاست ایالات متحده کار کردم که کاملاً مورد پذیرش دموکرات ها و جمهوریخواهان برای کمک به اوکراین است تا به یک کشور دموکراتیک با ثبات و مستقل با اقتصاد متصل به بازار یکپارچه اروپا تبدیل شود.

سفیر سابق آمریکا در اوکراین اضافه کرد: یک اوکراین امن، دموکراتیک و آزاد در خدمت مردم آمریکایی و اوکراینی است. به همین دلیل، سیاست ما برای کمک به اوکراینی ها در رسیدن به اهدافشان بود که با اهداف ما هم مطابقت دارد.

یوانوویچ با اشاره به اینکه ایالات متحده از زمان آغاز جنگ ۲۰۱۴ بین اوکراین و روسیه، کمک های امنیتی ارائه داده است و دولت ترامپ با تصویب تهیه موشک‌های ضد تانک به اوکراین ، سیاست ما را تقویت کرد. حمایت از اوکراین کار درستی است. این کاری هوشمندانه است که باید انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر اوکراین تحت سلطه روسیه باشد، می‌توان انتظار داشت که شاهد تلاش‌های دیگر روسیه برای گسترش قلمرو و نفوذ آن باشیم. همانطور که جنگ علیه روسیه بسیار مهم است، دموکراسی اوکراین یک چالش مهم دارد که از اتحاد جماهیر شوروی و فساد آن به ارث برده است.

سفیر سابق آمریکا در اوکراین تاکید کرد: این مساله باعث می شود اوکراین و مردم آن را در برابر روسیه آسیب پذیر کند. به همین دلیل آنها خواستار بخشی از اروپا شدند، خواستار این نظام و زندگی تحت حاکمیت قانون بودند. اوکراینی ها می خواستند این قانون به طور یکسان برای همه مردم اعمال شود، خواه فرد مورد نظر رئیس جمهوری باشد یا هر شهروند دیگری.

یوانوویچ با تاکید بر اینکه رهبران فاسد به طور ذاتی اعتماد شدنی نیستند، تصریح کرد: رهبران پاسخگو در اوکراین، آن را برای ایالات متحده، متحد با ارزش تری می سازند. در این شرایط، این کشور با موقعیت استراتژیک، محیطی را ایجاد می کند که در آن تاجران آمریکا بتواند راحت تر تجارت، سرمایه گذاری و سود کسب کنند.

وی افزود: فساد همچنین یک مساله امنیتی است زیرا مقامات فاسد نسبت به مسکو آسیب پذیر هستند. در منافع امنیتی آمریکا، حاکمیت قانون و فساد در اوکراین کنترل می شود.

سفیر سابق آمریکا در اوکراین در چرایی برکناری خود هم گفت وقتی آنها اقدامات ضد فساد مرا دیدند، آنهایی که ترجیح می دادند در زمین بازی قوانین فاسد گذشته فعالیت کنند، به دنبال حذف من برآمدند. آنچه من را شگفت زده می کند این است که آنها آمریکایی‌هایی را پیدا کردند که مایل به همکاری با آنها هستند و با هم همکاری می کنند، ظاهراً آنها موفق به برکناری سفیر ایالات متحده شدند.

یوانوویچ ادامه داد: چنین رفتاری ایالات متحده را تضعیف می کند، دوستان ما را در معرض خطر قرار می دهد و زمین بازی را برای مستبدانی چون رئیس جمهوری پوتین می گستراند.

وی با رد ادعاهای مطرح شده درباره خود که گفته باشد دستور رئیس جمهوری را نادیده بگیرند، گفت: این ادعاها غیرقانونی و غیرمستند هستند که من به کارمندان سفارتخانه یا مقامات اوکراینی گفته باشم که چون قرار است رئیس جمهوری استیضاح شود یا هر دلیل دیگری، باید دستورات رئیس جمهوری نادیده گرفته شود. من این کار را نکرده‌ام و چنین چیزی نگفتم.

مقامات اوباما درخواستی علیه ترامپ نداشتند

سفیر سابق آمریکا که خود را قربانی کانال غیررسمی سیاست خارجی مورد هدایت رودی جولیانی وکیل شخصی ترامپ می بیند، ادامه داد: چنین اظهاراتی با آموزش من به عنوان یک افسر خدمات خارجی و نقش من به عنوان سفیر مغایرت دارد.

یوانوویچ اضافه کرد: مقامات اوباما هیچ گاه از من درخواست نکردند که به کارزار انتخاباتی کلینتون کمک کنم یا به کارزار ترامپ آسیب برسانم. مشارکت در این نوع اقدامات با  نقش یک افسر خدمات خارجی، سازگار نیست.

وی درباره هانتر بایدن فرزند جو بایدن معاون اول اوباما و رقیب انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۰ هم گفت: من هرگز هانتر بایدن را ملاقات نکرده‌ام و هیچ مکالمه مستقیم یا غیرمستقیمی با او نداشته‌ام. گرچه من طی چندین سال خدمت در دولت، چندین بار با بایدن معاون رئیس جمهوری سابق ملاقات کرده‌ام ، اما او و دولت قبلی هرگز مساله بوریسما یا هانتر بایدن را با من مطرح نکرده‌اند.

ارتباط افراد مساله دار اوکراینی با جولیانی

سفیر سابق آمریکا در اوکراین افزود: من انگیزه‌های جولیانی را برای حمله به خود نمی فهمم و درباره اینکه او به کدام یک از این ادعاها درباره من اعتقاد داشت، نظری ندارم اما آنچه می توانم بگویم این است که جولیانی باید می دانست این ادعاها که از سوی افرادی خاصی با انگیزه های سوال برانگیز به طور مکرر مطرح می شد، مشکوک بودند چرا که جاه طلبی‌های سیاسی و مالی آنها توسط آنها توسط سیاست ضد فساد ما در اوکراین متوقف می شد.

یوانوویچ ادامه داد: پس از اینکه در اوایل ماه مارس، از معاون وزیر امور خارجه برای امور سیاسی خواسته شد تا ماموریتم را تا سال ۲۰۲۰ تمدید کند، کارزار تبلیغاتی علیه من در آمریکا وارد مرحله جدیدی شد. در پی فشار منفی، مقامات وزارت خارجه پیشنهاد عزیمت زودتر دادند و ما در ژوئیه ۲۰۱۹ توافق کردیم.

وی با یادآوری اینکه در زمان عزیمت وی، اوکراین انتخابات ریاست جمهوری داشت و رئیس جمهوری جدید به قدرت رسیده بود، اضافه کرد: جان سالیوان معاون وزیر خارجه آمریکا به من گفت کارزار هماهنگی علیه من انجام شده است که رئیس جمهوری دیگر تمایلی برای خدمت شما در اوکراین ندارد که در واقع، رئیس جمهوری تحت فشار قرار گرفته بود.

نقش باندهای فاسد

سفیر سابق آمریکا در اوکراین خاطرنشان کرد: هیچ کسی درباره دلایل نگرانی‌های رئیس جمهوری نسبت به ادامه فعالیت من در اوکراین توضیحی نداد.

یوانوویچ تصریح کرد: ما هنوز این موضوع را درک نمی کنیم که منافع افراد خارجی و شخصی توانسته‌اند منافع ایالات متحده را از این طریق تضعیف کنند. افرادی که ظاهراً از تلاش‌های ما برای ارتقای سیاست‌های آمریکا در برابر فساد احساس خطر می کنند، می توانند با استفاده از کانال های غیررسمی پشت پرده، ماموریت خود را با موفقیت انجام دهند.

وی یادآور شد: شاهدان مختلف بازگو کرده اند که برخی ها ادعاهای بی اساسی با رئیس جمهوری به اشتراک گذاشتند و وی را متقاعد کردند که سفیر خود را برکنار کند، با وجود این که وزارت خارجه کاملاً فهمیده بود که این ادعاها نادرست است و منابع، بسیار مظنون هستند. این وقایع باید همه افراد در این اتاق را نگران کند. سفیران نماد ایالات متحده در خارج از کشور هستند. آنها نماینده شخص رئیس جمهوری هستند.

این دیپلمات پیشین آمریکا با تشریح اهمیت دیپلماسی و جایگاه آن در مقایسه با نهادهای نظامی و هزینه‌های سرسام‌آور آن، تاکید کرد: کنگره وظیفه دارد تا دوباره در دیپلماسی ما سرمایه گذاری کند. این یک سرمایه گذاری در امنیت ملی ما است. این یک سرمایه گذاری در آینده ما و فرزندان ما است.

یوانوویچ با این ادعا که دیپلمات‌ها فارغ از گرایش‌های حزبی و شخصی، سیاست‌های رئیس جمهوری را دنبال می کنند، به خطراتی که دیپلمات ها با آن مواجه بوده اند اشاره کرد که در آن به ماجرای تسخیر لانه جاسوسی و بازداشت دیپلمات‌های آمریکایی در تهران، مشکلاتی که برای دیپلمات‌های آمریکایی در کوبا و همچنین چین با آن روبرو بوده اند، اشاره کرد.

منبع: ایرنا