صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۹۹۱۶
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۱ - ۰۹ آبان ۱۳۹۸
چرخه خواب و بیداری هر فرد بر اساس برخی موضوعات مثل تغذیه، ژنتیک و مسائل پزشکی و مواردی دیگر متفاوت است. اما بسیاری از افراد به علت وضعیت شغلی یا شرایط زندگی خود ناچارند در ساعاتی مشخص از خواب بیدار شده یا به خواب بروند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چرخه خواب و بیداری هر فرد بر اساس برخی موضوعات مثل تغذیه، ژنتیک و مسائل پزشکی و مواردی دیگر متفاوت است. اما بسیاری از افراد به علت وضعیت شغلی یا شرایط زندگی خود ناچارند در ساعاتی مشخص از خواب بیدار شده یا به خواب بروند.

به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، اگرچه اغلب افراد عادت دارند در ساعات مشخصی از شب خوابیده و صبحها بیدار شوند، اما چرخه خواب برخی افراد متفاوت است و بی توجهی به این چرخه خواب می تواند بسیار خطرناک باشد.

در دو دهه اخیر پیشرفت های سریعی در زمینه بررسی چرخه خواب انجام شده است، مطالعه ساعتهای بیوشیمیایی و زیستی بدن بسیار مهم است و این موضوع کمک کرده که بسیاری از افراد که با اختلالات و مشکلات خواب مواجهند موفق شوند به مشکلات خود غلبه کنند. جایزه نوبل پزشکی در سال 2017 ، به سه پژوهشگر حوزه ژنتیک آمریکایی به دلیل کشف مکانیسم های مولکولی کنترل ریتم های شبانه روزی اهدا شد.

آنچه از این تحقیق آموخته ایم این است که ریتم های شبانه روزی نه تنها هنگام بیدار شدن و هنگام خوابیدن، بلکه تقریباً در تمام جنبه های زندگی ما تأثیر می گذارد. از جمله مواردی که تحت تاثیر ایت موضوع قرار دارند می توان به دمای بدن ، سیستم های قلبی و عروقی و هضم ، رفتار و فعالیت حرکتی و عملکردهای متابولیکی ، مکانیسمهای شناختی و ایمنی اشاره کرد.

به طور معمول نور خورشید به بیداری منجر می شود و تاریکی و دمای خنک تر مردم را به سمت خواب سوق می دهد. اما گاهی چرخه خواب برخی افراد متفاوت است. برای مثال برخی از افراد در طول شب هشیارتر می شوند و مایلند شب تا صبح را بیدار باشند. برخی دیگر در ساعات عصرگاهی بسیار خواب آلوده می شوند و مایلند حتما چرت بزنند.

عدم تطابق بین چرخه داخلی بدن و ساعات شبانه روز باعث بروز مشکلاتی مثل افسردگی، دیابت ، چاقی و مشکلات قلبی عروقی می شود. افزون بر این سیستم ایمنی بدن ما بر اثر مشکلات چرخه خواب دچار آشفتگی می شود. بسیاری از کارگران شیفت شب نیز مشکلات مشابهی دارند.

اما اگر چرخه خواب ما صبحگاهی باشد و مجبور باشیم به خاطر کارمان صبح بسیار زود بیدار شویم، در نتیجه متابولیسم ما آماده انجام کارهای ساده ای مانند هضم صحیح یک وعده غذایی نیست  این امر همچنین در مورد آزاد شدن کورتیزول ، ملاتونین و سایر هورمونهای ضروری برای چرخه خواب و بیداری صدق می کند.

بی توجهی به چرخه خواب و بیداری منجر به افسردگی می شود و به مرور زمان بدن فرد را دچار حالت خمودگی و فرسودگی بدنی می کند.