صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۶۰۹۴
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۴ - ۱۷ مهر ۱۳۹۸
سرطان دهانه رحم ناشی از HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) است. واکسن HPV به شکل موفقیت آمیزی از این بیماری پیشگیری و CDC (مرکز پیشگیری و کنترل بیماری) تزریق این واکسن را برای همه افراد پیش از نوجوانی توصیه می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرطان دهانه رحم ناشی از HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) است. واکسن HPV به شکل موفقیت آمیزی از این بیماری پیشگیری و CDC (مرکز پیشگیری و کنترل بیماری) تزریق این واکسن را برای همه افراد پیش از نوجوانی توصیه می‌کند.

در مراحل اولیه سرطان سرویکس، فرد متوجه هیچ علامتی نمی شود بنابراین زنان باید به طور مرتب آزمایش یا پاپ اسمیر سالانه را انجام دهند.شایع‌ترین علایم سرطان دهان رحم*خون ریزی میان دوره‌های قاعدگی*خون ریزی بعد از رابطه جنسی* خون ریزی در زنان یائسه*ناراحتی در طول رابطه جنسی* ترشحات بد بوی واژن* ترشحات آغشته به خون واژن*درد لگناین علایم همگی می‌تواند بر اثر عوامل دیگری نیز ایجاد شده باشد، مانند عفونت.در صورتی که یک فرد هر کدام از این عوامل را تجربه می‌کند باید فوری به پزشک مراجعه کند.

عوامل خطر ابتلا به HPV*

سیگار کشیدن: این عامل خطر می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان سرویکس و سرطان‌های دیگر را افزایش دهد.

سیستم ایمنی ضعیف: در افراد مبتلا به HIV یا ایدز خطر ابتلا به این بیماری بیشتر است.

قرص‌های ضد بارداری: استفاده طولانی مدت از برخی قرص‌های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا را می‌تواند تا حدودی افزایش دهد.

بیماری‌های آمیزشی (STD): کلامیدیا، گنوره و سیفلیس خطر سرطان دهانه رحم را افزایش می‌دهد.

درمان سرطان دهانه رحم

معمولا زمانی که سرطان سرویکس شناسایی شد، انجام جراحی توصیه می‌شود. رادیوتراپی می‌تواند پس از جراحی انجام شود البته اگر پزشک بر این باور باشد که همچنان سلول‌های سرطانی در بدن وجود دارد.به گزارش فرارو،رادیوتراپی می‌تواند برای کاهش عود (خطر بازگشت سرطان) انجام شود.

در صورتی که جراح بخواهد تومور را منقبض کند تا عمل آسان‌تر انجام شود، شخص ممکن است شیمی درمانی نیز انجام دهد اگر چه این یک روش خیلی معمول نیست.هنگامی که سرطان فراتر از دهانه رحم گسترده می‌شود، جراحی معمولا یک انتخاب مناسب نیست.

پزشکان همچنان سرطان پیشرفته را به عنوان سرطان مهاجم می‌شناسند، زیرا ممکن است به دیگر اندام‌های بدن حمله کند. این نوع سرطان نیاز به درمان گسترده تری دارد که معمولا شامل رادیوتراپی یا ترکیب رادیوتراپی و شیمی درمانی می‌شود.

روزنامه خراسان