صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۴۴۹۹
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۸ - ۰۹ مهر ۱۳۹۸
شورای وزیران عربستان سعودی روز سه شنبه با استقبال از تشکیل کمیته قانون اساسی در سوریه تاکید کرد که ریاض از روند سیاسی برای پایان دادن به بحران در سوریه حمایت می کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

شورای وزیران عربستان سعودی روز سه شنبه با استقبال از تشکیل کمیته قانون اساسی در سوریه تاکید کرد که ریاض از روند سیاسی برای پایان دادن به بحران در سوریه حمایت می کند.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان "واس"، جلسه شورای وزیران این کشور امروز به ریاست "سلمان بن عبدالعزیز" پادشاه در کاخ السلام در جده برگزار شد.

شورای یاد شده در جلسه خود از تشکیل کمیته قانون اساسی در سوریه استقبال کرد.

اعضای کمیته تدوین قانون اساسی سوریه هفته پیش مشخص شدند و قرار است حدود یک ماه دیگر نخستین جلسه آن در ژنو سوئیس برگزار شود.

بر اساس توافق های قبلی ترکیب اعضای این کمیته شامل ۵۰ نماینده دولت سوریه ، ۵۰ نفر از مخالفان و ۵۰ نفر از گروه های جامعه مدنی و مستقلین این کشور هستند .

شورای امنیت سازمان ملل متحد هم ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۴ قطعنامه شماره ۲۲۵۴ را با عنوان "نقشه راه عملیات انتقال سیاسی در سوریه" با اجماع اعضا تصویب کرده بود.

عربستان سعودی در حالی از تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه استقبال کرده که ریاض از اصلی ترین کشورهای مخالف دولت سوریه در سال های اخیر بوده و تلاش زیادی را برای سرنگونی دولت "بشار اسد" کرده بود.

شورای وزیران عربستان در ادامه، محکومیت های بین المللی نسبت به حمله به دو میدان نفتی خریص و بقیق وابسته به تاسیسات نفتی آرامکو را ستود و این حمله را تهدید خطرناکی برای امنیت منطقه و انرژی جهان دانست.

تاسیسات نفتی آرامکو 23 شهریور ماه هدف حملات نیروهای انصار الله قرار گرفت. این حملات، تولید نفت سعودی را به نصف رساند.

شورای وزیران سعودی در بخش دیگری از بیانیه خود با تکرار ادعاهای واهی علیه ایران، از جامعه جهانی خواست که در برابر اقدامات خصمانه نظام ایران یکپارچه بایستد و همه فشارهای لازم را برای تغییر رفتار ایران به کار بگیرد.

مقام های ریاض در حالی ایران را به ناامنی در منطقه متهم می کنند که عربستان در قالب ائتلافی نزدیک به پنج سال جنگی را علیه مردم فقیر یمن تحمیل کرده است. این جنگ، خود باعث ایجاد بحران ها و تنش های دیگر در منطقه شده است.