صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۲۷۲۴
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۹ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
گروهی از پژوهشگران شرکت گوگل نوعی رایانه طراحی کرده اند که می تواند محاسباتی خیره کننده را در کوتاهترین زمان سر و سامان دهد. این رایانه در نوع خود بی نظیر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

گروهی از پژوهشگران شرکت گوگل نوعی رایانه طراحی کرده اند که می تواند محاسباتی خیره کننده را در کوتاهترین زمان سر و سامان دهد. این رایانه در نوع خود بی نظیر است.

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، محاسباتی که در کامپیوتر معمولی 10 هزار سال طول می کشد ، در این کامپیوتر در عرض چهار دقیقه حل می شود.

دانشمندان می گویند که این نشانگر دستیابی به چیزی به نام "برتری کوانتومی" است. برتری کوانتومی در شرایطی ایجاد می شود که یک دستگاه ویژه ، به نام یک کامپیوتر کوانتومی ، می تواند یک محاسبه واحد را انجام دهد که هیچ رایانه معمولی قادر نخواهد بود در یک زمان معقول انجامش دهد. طبق گزارش فایننشال تایمز ، رایانه کوانتومی موسوم به "Sycamore" مشخص می کند که آیا یک الگوریتم دنباله ای از اعداد واقعاً تصادفی تولید کرده است یا خیر.

برای رسیدن به چنین پاسخی تنها سه دقیقه و 20 ثانیه زمان لازم است و این چیزی  است که برای قدرتمندترین رایانه تجاری مرسوم در حدود 10 هزار سال زمان لازم است. کامپیوترهای کوانتومی برای استفاده از یک اصل در فیزیک کوانتومی طراحی شده اند که در سطح زیر اتمی در حالتهای محدود وجود ندارد. در همین حال ، رایانه های متعارف ، اطلاعات را به حالت دیجیتالی با تمام اعداد متشکل از یک مجموعه 0 و 1s - تجزیه می کنند.

از آنجا که رایانه های کوانتومی محدود به طرح هایی نیستند که به دو حالت احتیاج دارند ، می توانند در هنگام مواجهه با برخی مشکلات بسیار سریعتر عمل کنند. از نظر تئوری ، وقتی که نیازی به 0 و 1 نباشد ، می توان اطلاعات را سریعتر پردازش کرد. مشکل این است که برخی از کامپیوترهای کوانتومی برای عملکرد بهتر به شرایط خاصی احتیاج دارند ، مانند درجه حرارت پایین تر از دمای موجود در فضا.

ساتیا نادلا ، مدیرعامل مایکروسافت ، می گوید محاسبات کوانتومی یکی از سه فناوری نوظهور است که به شکلی بنیادی در جهان ، به همراه هوش مصنوعی و واقعیت افزوده ، دوباره تغییر شکل می دهد.کارشناسان می گویند توسعه دهندگان کوانتومی جهش های اساسی را در زمینه هایی مانند هوش مصنوعی ، علوم مواد ، کشاورزی و داروها انجام می دهند.