صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۱۸۸۵
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۰۹ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
عربستان اعلام کرد که تصمیم گرفته است به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس که با ادعای تأمین امنیت عبور و مرور کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز و خلیج فارس ایجاد شد، بپیوندد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

عربستان اعلام کرد که تصمیم گرفته است به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس که با ادعای تأمین امنیت عبور و مرور کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز و خلیج فارس ایجاد شد، بپیوندد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، یک منبع مسئول در وزارت دفاع عربستان تصریح کرد که دولت سعودی تصمیم گرفت تا به ائتلاف منطقه ای دریایی آمریکا پیوندد.

این ائتلاف دریایی به ادعای خود قصد دارد تا امنیت دریانوردی را در تنگه هرمز، باب المندب ، دریای عمان و خلیج فارس تامین کند.

آمریکا چند روز بعد از آنکه ایران یک فروند پهپاد آمریکا را بعد از تجاوز به حریم سرزمینی ایران در نزدیکی تنگه هرمز ساقط کرد تصمیم خود برای تشکیل یک ائتلاف دریایی را اعلام کرد .

در این راستا پنتاگون از ۶۰ کشور جهان برای شرکت در این ائتلاف دعوت به عمل آورد اما تنها بحرین ، استرالیا ، انگلیس و رژیم صهیونیستی آمادگی خود را برای پیوستن به آن اعلام کردند.

کشورهای مهمی اروپایی از مله آلمان مستقیماً دعوت آمریکا برای پیوستن به این ائتلاف را رد کرد.

کارشناسان سیاسی این طرح آمریکا را در کلیت خود اقدامی شتابزده و ماجراجویی خطرناکی ارزیابی می کنند که با اندکی تدقیق در فضای سیاسی و امنیتی حاکم بر خلیج فارس، ضعف جنبه منطقی، عقلانی و کارشناسی این طرح بیش از پیش نمایان می‌شود.

گستره وسیع عرصه آبی از تنگه هرمز تا باب‌المندب و دریای سرخ و همچنین ترافیک سنگین عبور و مرور شناورها از این پهنه آبی، ادعای تأمین امنیت کامل حمل و نقل دریایی و نیز فراهم آوردن ناوگان لازم برای گشت‌زنی، کنترل و اسکورت شناورها را به ساده‌ترین شکل ممکن به چالش خواهد کشید. از طرفی، هزینه بالای تشکیل و تجهیز مادی و انسانی ائتلاف مزبور، کارآیی پایین آن در تأمین اهداف اعلانی، کاندیداهای حضور در ائتلاف را بی توجه به هیجانات پمپاژ شده از سوی ایالات متحده آمریکا، به سمت مطالعه و محاسبه دقیق سود زیان آن سوق خواهد داد.

الزام کاندیداهای حضور در ائتلاف به تأمین نیروی نظامی، کشتی‌های گشت‌زنی، کنترل و اسکورت شناورها از یکسو و افزایش ده برابری هزینه بیمه کشتی‌ها و نفتکش‌های عبوری از خلیج فارس در دو ماه اخیر و مخالفت کشورهای صاحب پرچم با نصب تجهیزات نظامی و استفاده از گارد مسلح بر روی شناورها در کنار تعهد ناپذیری شرکت‌های بیمه‌ای در قبال آسیب‌های ناشی از زور و جنگ، حضور کشورها در این ائتلاف را فاقد صرفه اقتصادی و متضمن هزینه‌های سنگین و غیر قابل پیش‌بینی ساخته است.

منبع: ایرنا