صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۱۲۲۰
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۰ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
کارلس پوجدمون که دو سال پیش در بحبوحه رفراندوم استقلال کاتالونیا تشنه توجه رسانه‌ها بود، تاکید دارد این تحولات حاصل ۳۰ سال فعالیت‌ کاتالان‌هایی بود که تمام گزینه‌ها را آزموده بودند و همزمان تلاش داشتند با مادرید گفت‌وگوهای واقعی داشته باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کارلس پوجدمون، رئیس پیشین دولت خودمختار کاتالونیا در حاشیه فستیوال فرهنگی در شهر لوگانو سوئیس نظراتی در خصوص اروپا، روابط با روسیه و استقلال کاتالونیا مطرح کرد.

این سیاستمدار اهل اسپانیا ابراز امیدواری کرد حکم دادگاه اتحادیه اروپا که به‌زودی اعلام می‌شود، به نفع او، کاتالان‌ها و دموکراسی اروپایی باشد. او می‌گوید، گرچه با رای مردم در پارلمان اروپایی انتخاب شده است اما مقام‌های اسپانیا به سختی تقلا می‌کنند تا جلوی او را برای نمایندگی در بروکسل بگیرند. پوجدمون به عنوان عضو انتخاب شده است اما نمی‌تواند در جلسات پارلمان اروپایی شرکت کند. به گفته پوجدمون، دولت مرکزی مادرید از او می‌خواهد تا بازگردد و به قانون اساسی اسپانیا قسم یاد کند. رهبر سابق کاتالونیا، این امر را مغایر با قانون اروپایی می‌داند و امیدوار است تا دادگاه اتحادیه اروپا به نفع او رای دهد.

رهبر پیشین دولت خودمختار کاتالونیا تاکید کرد: اروپای ما اروپایی است که صدای مردم بیش از چیزهای دیگر در آن اهمیت دارد. کاتالونیا ملتی است که قدمتی دیرینه در اروپا دارد. پارلمان ما، نهادهای ما و قانون اساسی ما ریشه در قرون وسطی دارد و در سال ۱۷۱۴ که دودمان بوربون پادشاهی اسپانیا را در کشورمان برپا کرد، ما آن‌ها را از دست دادیم. ما همچنان یک ملت هستیم و اگر مردم بخواهند، حق این را داریم که استقلال‌خواهی کنیم.

خبرنگار اسپوتنیک در واکنش به سخنان پوجدمون گفت: شما باور دارید که اروپا روی ملت‌ها بنیان گذاشته شده است؟ به نظر می‌رسد بسیاری از جنبش‌های پوپولیست هم چنین ایده‌ای داشته باشند.

کارلس پوجدمون اما گفت: بر عکس، به اصطلاح پوپولیسم یکی از اصولی است که حقوق بشر روی آن بنا شده است. ماده ۲۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر تصریح می‌کند "اراده مردم باید مبنای حاکمیت دولت باشد." طبق این اصل معتقدم که اروپا می‌تواند متحدتر باشد و این در صورتی است که اجازه حفظ تفاوت‌ها به آن داده شود. اما چه چیزی ضامن حفظ این تفاوت‌هاست؟ اروپایی با حفظ تفاوت‌ها، به ایده‌آل‌های دموکراسی و حقوق بشر ما نزدیک‌تر است.

رئیس پیشین کاتالونیا گفت: من پوپولیست نیستم اما به ملت‌ها اعتقاد دارم چون به دموکراسی باور دارم. من با درک ناسیونالیستی از دموکراسی مخالفم چون به دیکته تمام جنبه‌های زندگی ما از سوی حاکم تاکید دارد و آن رهبر را می‌توان هر چهار سال یک‌ بار انتخاب کرد. سوئیس یک کشور مدل است. البته همه چیز در آنجا عالی نیست اما دموکراسی در آن کشور کارآمد است چون کنفدراسیون‌ها با تکیه بر اختلاف‌هاست. اگر اتحادیه اروپا را یک سوئیس بزرگ در نظر بگیریم، می‌توانیم برای مشکلات آتی خودمان بهتر آماده شویم. سوئیس به دیگر کشورها نشان داده است که چطور می‌شود کشوری را به‌رغم تمام این اختلاف‌ها با موفقیت اداره کرد.

این سیاستمدار اسپانیایی همچنین درباره رویکردش در قبال روسیه، تحریم‌های ضد روسیه و بحران در اوکراین گفت: لازم است روسیه و اتحادیه اروپا روابطشان را ارتقا دهند. بسیار تمسخرآمیز است که مشکلات ما با روسیه بسیار بیشتر از شوروی است. باید آینده را بر اساس گفت‌وگو و همکاری میان شرق و غرب شکل داد. ارتقای روابط به نفع روسیه و اتحادیه اروپاست. سال‌ها از اجرای این تحریم‌ها گذشته است و دیده‌ام که چه نتایجی داشته‌اند. زمان تغییر آن فرا رسیده است. این می‌تواند اولین گام اروپا برای حل بحران اوکراین باشد.

خبرنگار اسپوتنیک همچنین به آینده مبهم اتحادیه اروپا خصوصا وضعیت بریگزیت اشاره کرد و این سوال را پرسید که آیا کاتالونیا مایل است بخشی جدا شده از اروپا باشد؟ پوجدمون اما گفت: ما خواستار ماندن در اروپا هستیم و قبلا هم گفتم که فرهنگ ما بخشی از فرهنگ اروپایی است و می‌خواهیم تا یکی از مراکز فرهنگی اروپایی باشیم. ما کاتالونیا را خارج از اروپا تصور نمی‌کنیم. بنابراین نگران تبعات احتمالی بریگزیت و اثرات آن نه فقط روی بریتانیا بلکه تمام اروپا هستیم. ممکن است با بریگزیت ما یکی از قدیمی‌ترین دموکراسی‌ها را از دست بدهیم.

کارلوس پوجدمون همچنین با اشاره به وضعیت کاتالونیا و تلاش برای استقلال‌طلبی گفت: پس از ۳۰ سال زمان گذاشتن روی تمام راهکارهای ممکن، گفت‌وگو با اسپانیا، همکاری با تمام دولت‌های اسپانیا، هم چپ و هم راست، استقلال به تنها جایگزین نهایی تبدیل شد. ما برای ارتقای دموکراسی در اسپانیا تلاش کردیم، ما وضعیت خودمختاری خودمان را تجدید کردیم و حمایت مردمی به دست آوردیم. ما تمام گزینه‌ها را امتحان کردیم اما در جواب فقط "نه" شنیدیم. مردم در مواجهه با چنین رویکردی، یا آن را تحمل می‌کنند یا علیه بی‌عدالتی قیام می‌کنند. در این مورد، کاتالان‌ها از طریق ابزارهای دموکراتیک بسیج شدند و امیدوار بودند تا صدایشان شنیده شود.

او در پاسخ به اینکه آیا مایل به همکاری با مادرید در صورت آمادگی آن‌ها برای مذاکره است، گفت: در گذشته این کار را کردیم و اصلا پاسخی نگرفتیم. اگر دولت اسپانیا نوعی پروژه برای حل مساله کاتالونیا ارائه کند، آن را بررسی می‌کنیم. اما تا به امروز چنین پیشنهادی وجود نداشته است. در عوض، ما با استناد به ماده ۱۵۵ قانون اساسی اسپانیا از گفت‌وگو اجتناب می‌کنیم.