پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروهی از پژوهشگران کالج لندن موفق به طراحی نوعی ربات شده اند که از درون آب به بیرون می جهد و تا ارتفاع 26 متری در هوا پرواز می کند. این ربات پرنده کاربردهای علمی متعددی خواهد داشت.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، شاید طراحی ربات پرنده به نظر حاصل ایده ای نمایشی باشد اما درواقع ایده اصلی طراحی این ربات کمک به زیست بوم داخل اقیانوس ها است.
درواقع گروه پژوهشگران اعلام کرده اند که هدفشان از طراحی این ربات تسهیل جمع آوری نمونههای آبی از محیط هایی بوده که انسان ها و غواصان از پس آن بر نمی آمده اند. جالب است بدانید بخش حرکتی این ربات پمپ کوچکی است که آب را از محیط دریاچه یا اقیانوس که ربات در آن قرار دارد، دریافت میکند و سپس به 0/2 گرم پودر کاربید کلسیم در یک محفظه احتراق نیاز دارد.
در مرحله بعدی آب و پودر کاربید کلسیم در یک محفظه واکنش با هم ترکیب میشوند و یک گاز استیلن قابل اشتعال تولید میکنند. گاز منبسط شده ، مانندجت به آب فشار میآورد و باعث میشود ربات از آب خارج شود و بپرد. بر اساس توضیحات دکتر میرکو کوواچ، مدیر آزمایشگاه رباتیک هوایی کالج لندن روند فعالیت این ربات چندان پیچیده نیست. او می گوید: "انتقال از آب به هوا نیازمند اعمال نیروی زیادی بود و انجام آن در یک ربات پرنده سبک با مقیاس کوچک بسیار سخت بود به همین خاطر تیم ما از مواد شیمیایی واکنش پذیر در آب برای کاهش مقدار موادی که ربات حمل می کند استفاده کردیم. "
محققان جزئیات این ربات را روز چهارشنبه در مجله Science Robotics منتشر کردند. این ربات قبلاً در دو آزمایشگاه و در محیط های مختلف آزمایش شده است. رافائل زفیری ، نویسنده اصلی این مقاله گفت: "این نوع ربات های کم فشار می توانند در محیط هایی که معمولاً از نظر زمان و از نظر منابع مهم هستند ، بسیار مفید باشند ، از جمله بعد از فجایعی مانند سیل یا حوادث هسته ای."