صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۰۲۳۰
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۱ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
العربی الجدید:
در حالی که مسئولان ایرانی از جمله حسن روحانی از ادامه برنامه‌های هسته‌ای خود صحبت می‌کنند و دولت اسرائیل به مخفی کردن تاسیسات هسته‌ای اش ادامه می‌دهد و وارد باشگاه هسته‌ای شده، رئیس جمهور ترکیه در یک کنفرانس اقتصادی تصریح کرد: «برخی دولت‌ها موشک‌های اتمی دارند، یک یا دو دولت هم نیستند..، اما می‌گویند ترکیه نباید موشک اتمی داشته باشد.. من این را نمی‌پذیرم.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمود الریماوی در العربی الجدید نوشت: در حالی که مسئولان ایرانی از جمله حسن روحانی از ادامه برنامه‌های هسته‌ای خود صحبت می‌کنند و دولت اسرائیل به مخفی کردن تاسیسات هسته‌ای اش ادامه می‌دهد و وارد باشگاه  هسته‌ای شده است، رئیس جمهور ترکیه در یک کنفرانس اقتصادی تصریح کرد: «برخی دولت‌ها موشک‌های اتمی دارند، یک یا دو دولت هم نیستند..، اما می‌گویند ترکیه نباید موشک اتمی داشته باشد.. من این را نمی‌پذیرم.»

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اردوغان مستقیما به دولت‌هایی که به در اختیار داشتن موشک‌های اتمی نزدیکند، اشاره نکرد، اما با توجه به بحران اعتمادی که بین ترکیه و غرب وجود دارد، قطعا منظور اردوغان، دولت‌های غربی بوده است.

رئیس جمهور ترکیه همچنین تاکید کرد که اسرائیل که نزدیک به مرز‌های ترکیه است، موشک‌های اتمی دارد و این باعث نگرانی است. این اشاره اردوغان، باعث نارضایتی برخی دولت‌های غربی و آمریکا شد. این در حالی است که اردوغان اشاره‌ای به برنامه‌های هسته‌ای ایران نکرد.

واقعیت آن است که بی اثر شدن توافق هسته‌ای ایران با غرب، افزایش لحن تهدید در تهران و تلاش اروپا برای میانجی گری بین ایران و آمریکا، باعث گسترش برنامه‌های هسته‌ای در این جا و آنجا شده است؛ بویژه آنکه هرج و مرج شدیدی نظام بین المللی را فراگرفته است. پیش از این، سرپوش گذاشتن غرب بر تاسیسات هسته‌ای اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد مسابقه هسته‌ای احتمالی در خاورمیانه برانگیخته بود و این، راز توجه اسرائیل به ایران هسته‌ای است؛ اسرائیلی که می‌خواهد تنها دولتی در منطقه باشد که از سلاح اتمی برخوردار است.

ترکیه برای پیوستن به باشگاه دولت‌های هسته ای، به کمک روسیه چشم دوخته است؛ همانطور که هزینه‌های هنگفتی را برای خرید سلاح‌های نظامی از روسها، اختصاص داد. در این شرایط، انتظار می‌رود که دهه آینده، شاهد مسابقه‌ای بین دولت‌های منطقه باشیم، که در ضمن آن تلاش می‌کنند تحت عناوین مختلف، تاسیسات هسته‌ای داشته باشند.

در این میان، عربستان سعودی که خطر ایران را احساس می‌کند نیز در زمینه برنامه‌های هسته ای، دست به دامن ایالات متحده و دولت ترامپ شده است، تا از این قافله عقب نماند.