صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۸۲۷۱
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۲ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۸
وزیر امور خارجه درباره مذاکرات بیاریتز گفت: ما مذاکراتی گسترده همراه با همکارانم از وزارت نفت و بانک مرکزی ایران با وزیر امور خارجه و وزیر دارایی فرانسه داشتیم و سپس با رئیس جمهور مکرون دیدار کردیم. من این شرط را داشتم که آن‌جا را [زود] ترک کنم تا بتوانم برای دیدار با وانگ یی، وزیر خارجه چین به موقع در پکن حاضر باشم. بنابراین بیاریتز را پس از چهار ساعت ترک کردم. از فرودگاه به محل نشستمان و از محل نشست به فرودگاه رفتم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی چینی به تشریح مواضع ایران درباره موضوعات مختلفی از جمله برجام، تحریم‌های ایران، مسئله هنگ‌کنگ و سوریه پرداخت.

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه سی.سی.تی.وی. چین درباره سفر غیر منتظره‌ چند روز پیش خود به فرانسه گفت که پس از مذاکراتش با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در روز جمعه، وی روز شنبه با تماسی تلفنی مکرون برای مذاکرات بیشتر درباره مسائل فنی به بیاریتز، محل برگزاری نشست جی‌۷ دعوت شد.

ظریف در این باره گفت: ما مذاکراتی گسترده همراه با همکارانم از وزارت نفت و بانک مرکزی ایران با وزیر امور خارجه و وزیر دارایی فرانسه داشتیم و سپس با رئیس جمهور مکرون دیدار کردیم. من این شرط را داشتم که آن‌جا را [زود] ترک کنم تا بتوانم برای دیدار با وانگ یی، وزیر خارجه چین به موقع در پکن حاضر باشم. بنابراین بیاریتز را پس از چهار ساعت ترک کردم. از فرودگاه به محل نشستمان و از محل نشست به فرودگاه رفتم.

وی درباره مذاکرات بیاریتز هم گفت: مذاکرات خوبی بود که بر چگونگی پایبندی اروپا به تعهداتش معطوف بود. توافق هسته‌ای بر اساس دو پارامتر استوار است. اول این است که ایران برنامه‌ هسته‌ای‌اش را صلح‌آمیز نگه دارد و دوم اینکه بقیه روابط اقتصادی ما را عادی‌سازی کنند. متاسفانه رئیس جمهور ترامپ، جلوگیری از عادی‌سازی روابط اقتصادی با ایران و دست داشتن در تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران و جنگ اقتصادی علیه مردم ایران -چنانکه خودش به آن می‌گوید- را در اولویت قرار داده است.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه گفت که دو انتخاب موجود است و اولی آن است که رئیس جمهور آمریکا این رویکرد را کنار بگذارد اما بیشتر تمرکز بر روی انتخاب دوم می‌‎باشد که خواسته رئیس جمهور فرانسه نیز هست و آن بازگرداندن آمریکا به پایبندی به توافق هسته‌ای است؛ به مکرون گفته شد که ملزومات تحقق این امر این است که آمریکا برای سایر کشورها به خاطر روابط اقتصادی عادی با ایران، ایجاد مشکل نکند.

ظریف سپس در توضیح ابراز تمایل رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با رئیس جمهور ایران و احتمال هرگونه مذاکره با اشاره به این که برای به دست آمدن توافق هسته‌ای مذاکرتی طولانی انجام گرفته و آمریکا از این توافق خارج شد، گفت که آن‌ها برای مذاکره باید عضوی از توافق هسته‌ای باشند.

وی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این که آیا در صورت تداوم تعلل اروپایی‌ها در عمل کردن به تعهداتشان و انجام نشدن اقدامی مثبت از سوی آمریکا، ایران از این از توافق هسته‌ای خارج می‌شود یا نه گفت: نیازی نیست که ما از توافق هسته‌ای خارج شویم. مذاکرات این توافق به ویژه میان آمریکا و ایران بر اساس عدم اعتماد دوجانبه انجام شده است و به همین دلیل است ما در توافق، مکانیسم‌های دربرگیرنده تخطی‌ها و همچنین دربرگیرنده راه چاره‌ای برای تخطی‌های انجام شده از سوی طرف مقابل داریم. یکی از این راه‌ها برای ایران، کاهش تعهداتش است و این همان کاری است که ما انجام دادیم؛ ۱۵ماه پس از خروج آمریکا از توافق و عدم دریافت منفعت اقتصادی توافق برای مردم ایران صبر کردیم، دوازده ماه و سپس ۳ ماه پیش از اجرایی شدن گام اول [کاهش تعهدات ایران] و انجام دادن هر اقدامی به اروپا فرصت دادیم. این اقدامات در قالب برجام بوده و به معنی خروج از برجام نیستند. گام بعدی در ششم ماه سپتامبر خواهد بود.

وزیر امور خارجه ایران درباره این که با توجه به شرایط موجود، چه نگاهی به آینده دارد گفت که تنها به یک دلیل نگاهش به آینده خوش‌بینانه است، این که ایران هیچ‌گاه برای پیشرفت، موفقیت‌ و بقایش به خارج وابسته نبوده و تنها به مردم خود تکیه داشته است که مردمی فعال و جدی در زمنیه پیشرفت کردن هستند.

وی علاوه بر این گفت: ما در طی سال گذشته موفق بوده‌ایم اقتصادمان را بازپروری کنیم که ضربه سنگینی را متحمل شده بود و توانستیم حداقل یک سوم ارزش پول جاری کشورمان را احیا کنیم. ایران روابط خوبی با روسیه و همسایگانش دارد. ایران نه‌تنها دوام خواهد آورد بلکه پیشرفت خواهد کرد چرا که ما این کار را به مدت چهل سال است که انجام داده‌ایم.