پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی اخیرا در گفت وگویی گفته بود؛«اصلاحات از ابتدا تاکنون رهبری نداشته، نه آقای خاتمی ادعای رهبری کرده و نه جریان اصلاحات بر سر رهبری ایشان با هم به توافق رسیدند.»
او در بخش دیگری از گفت و گوی خود بر لزوم بازسازی در جریان اصلاحات اشاره کرده بود، موضوعی که پیش از این محمدرضا تاجیک نیز تحت عنوان "نو اصلاح طلبی" از آن سخن به میان آورده بود، تاجیک با تاکید بر اینکه اصلاحطلبی موجود دیگر جواب نمیدهد و نمیتواند در جامعه نقشآفرینی داشته باشد تصریح کرده بود: «جریان اصلاحات دیربازی است که بیرون از فضای قدرت نمودی ندارد و دیگر گفتمانساز نیست.»
این موضوعات درحالی از سوی برخی اصلاح طلبان به عنوان ضرورتی انکارناپذیر برای زنده مانده اصلاحات مطرح می شود که گروهی دیگر از اصلاح طلبان بر آن می تازند، مخالفان با تاکید بر اینکه اصلاح طلبی در ذات خود پویایی داشته و نیازی به طرح ایده هایی مانند نو اصلاح طلبی نیست طرح چنین ایده هایی را ایده عبور از خاتمی تفسیر می کنند. اما سوال این است که آیا جریان اصلاحات همانند هر جریان سیاسی دیگر آیا نیازمند بازنگری درونی در سیاست های درونی است؟
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و چهره سیاسی اصلاح طلب درباره اظهارات اخیر دبیر کل حزب کارگزاران مبنی بر اینکه "اصلاحات از ابتدا تاکنون رهبری نداشته" گفت: ببینید اثرگذاری برخی شخصیت ها به دلیل بعد معنوی آنها و شخصیت کاریزماتیکی که دارند بر افکار عمومی، رفتار مردم و ایجاد تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بسیار مشهود و قابل توجه است، فکر می کنم شخصیت آقای خاتمی هم در این زمینه کاملا مشخص است.
وی در پاسخ به اینکه آیا جریان اصلاحات رهبر ندارد، افزود: این برداشت آقای کرباسچی است اما بنده لزوما نظر ایشان را قبول ندارم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره لزوم بازنگری درونی در اصلاحات ادامه داد: هر جریان موثر سیاسی در درون خود نیازمند بازنگری مستمر است تا به روز و زنده مانده و منطبق با اقتضائات و تحولات روز پاسخگوی نیازها باشد، در این راستا جریان اصلاحات هم مانند هر جریان سیاسی اگر بنا دارد برای مردم محلی از إعراب داشته باشد حتما نیازمند اصلاح روش و بازنگری درونی است.
وی در توضیح مصادیقی که در جریان اصلاحات نیازمند تغییر است گفت: اصلاحات در حوزه هایی همچون اجماع سازی، هدف گذاری ها، ائتلاف سازی ها و به طور کلی هر زمینه ای که امروز در ارتباط با مسایل مختلف سیاسی و اجتماعی می بینیم به صورت مستمر نیازمند ارزیابی و بازنگری کنیم تا بتواند موثر واقع شود.
ابتکار درباره نگاه ائتلافی یا مستقل اصلاح طلبان در انتخابات آینده مجلس گفت: فکر می کنم رویکرد ائتلاف قوی بین تمام کسانی که دلسوز آینده ایران هستند باید مدنظر قرار گیرد. تاکید می کنم ائتلاف بین دلسوزان ایران و کسانی که نگران افراط گرایی و حضور کسانی هستند که برای سوءاستفاده یا مقاصد شخصی و حزبی می خواهند آینده ایران را تحت تاثیر قرار دهند بیش از هر زمان دیگری کارساز است.