پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرپرست وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: تا تدوین و تصویب نظامنامه تعامل آموزش و پرورش با سازمانهای دیگر، هیچ تفاهمنامهای قبل از بررسی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی منعقد نشود.
به گزارش ایسنا، سید جواد حسینی ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و قدردانی از تلاشها و زحمتهای مدیران و کارکنان سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی، با اشاره به جملهای از شهید رجایی، اظهار کرد: حرفها و تصمیمهای ما در آموزش و پرورش بر روی تعداد زیادی از دانش آموزان تأثیر میگذارد لذا در هر مسئولیتی که هستیم باید منشأ اثر باشیم و از تاثیر حرف ها و تصمیم هایمان آگاه باشیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش بابیان اینکه پنج سیاست راهبردی آموزش و پرورش توسط سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی باید انجام شود، گفت: این سیاستها دقیقاً براساس آموزههای سند تحول بنیادین است و اولین سیاست توسعه مشارکتها است.
وی در ادامه اضافه کرد: در ارتباط با توسعه مشارکتها دو کار انجام دادهایم، اول اینکه منشور مشارکت را تدوین کردیم تا از تمام ظرفیتهای درونی و بیرونی سازمان استفاده گردد.
حسینی با اشاره به برنامه دوم در توسعه مشارکتها، خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد مشارکت با دولت و بخش عمومی است که در قالب نظامنامه تعامل آموزش و پرورش با سازمانهای دیگردر حال تدوین است و به تصویب خواهد رسید البته در حال حاضر، تعاملها از طریق تفاهمنامهها صورت میگیرد اما تأکید میکنم هیچ تفاهمنامهای قبل از بررسی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی منعقد نشود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش توسعه مشارکتها را از اصلیترین رموز کیفیت در آموزش و پرورش دانست و گفت: سه نوع مشارکت تزیینی، محدود و واقعی داریم که تقاضا محور بودن، با مردم است نه برای مردم، نظامند و مستمر است و لحظهای و مقطعی نیست؛ سه ویژگی مشارکت واقعی است.
وی در ادامه اضافه کرد: در آموزش و پرورش مشارکت نظاممند در سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی شکل میگیرد و یک جلوه از مشارکت در مدارس غیردولتی، هیئتامنایی، آموزش از راه دور، پیشدبستانی و مراکز اختلالات یادگیری است.
حسینی با اشاره به اینکه در جامعه در مورد مدارس غیردولتی اختلاف فهم وجود دارد، اظهار کرد: درحالیکه تأکید ما این است که با استانداردهای سند تحول بنیادین و داشتن نگاه حاکمیتی، باید اضلاع جامعه را به مشارکت دعوت کنیم اما این اختلاف فهم همچنان وجود دارد.
وی افزود: سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با رویکرد هدایت، حمایت، کفایت و نظارت برنامهها را پیگیری میکند که کار بسیار ارزشمندی است.
حسینی با اشاره به نظارتها، اظهار کرد: نظارت آموزش و پرورش ضریب نفوذ بیشتری پیدا کرده است چراکه هم حضوری و هم سامانهای است و از اول مهرماه نظام یکپارچه مدارس اتفاق خواهد افتاد و باید در نظر داشته باشیم که نظارت باید محتوایی با شاخصهای کمی و کیفیو همچنین بر دریافتیها و شهریهها باشد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به سیاست تمرکززدایی، تصریح کرد: سازمان آموزش و پرورش بهشدت متمرکز و از نظر مدیریتی لایهبندی است و دارای مدیریت بروکراسی و بخشنامهای است درحالیکه مدرسه محوری آموزه درست تمرکززدایی است.
وی افزود: در این سازمان ضرورت تمرکززدایی در قالب مدارس غیردولتی، از راه دور و...از بخشهای دیگر آموزش و پرورش بیشتر است و کاهش تنوع مدارس باید در این سازمان هم پیگیری شودو با طرحی که در شورای عالی آموزش و پرورش خواهیم داشت تنوع مدارس را کاهش میدهیم.
ساماندهی مدارس، افزایش کیفیت و تردد امواج بهجای افراد برای مدیریت بهتر بر منابع است
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به سیاست بهینهسازی منابع و مصارف، اظهارکرد: با قانون خاص، بهینهسازی منابع و مصارف صورت میگیرد و آموزش از راه دور بهینهترین کاری است که در آموزش و پرورش میتوان انجام داد و طرح ساماندهی مدارس، افزایش کیفیت و تردد امواج بهجای تردد افراد برای مدیریت بهتر بر منابع است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به سیاست راهبردی آموزش و پرورش که عدالت آموزشی است، اظهار کرد: مهمترین گام برای عدالت آموزشی در سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی برداشته میشود و توسعه کمی و کیفی با رویکرد هدایت، حمایت، کفایت و نظارت است که گامی درست در مدارس غیردولتی جهت تحقق عدالت آموزشی برداشتهشده است چراکه مشارکت داوطلبانه اولیا را دارند و از اینجهت باعث میشوند تا در بحث منابع، مدارس دولتی و لازم التوجه بیشتر دیده شوند.
اشتباه یک مدرسه غیردولتی را نباید بهپای همه مدارس غیردولتی نوشت
حسینی بابیان اینکه تعداد مجوزهای توقیفی مدارس و مراکز غیردولتی بیشتر از مجوزهای صادرشده است، گفت: متأسفانه یک درصد از مدارس غیردولتی خطایی میکنند که آن خطا برای ٩٩ درصد دیگر مدارس نوشته و تصور میشود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: مدارس غیردولتی را خیران مدرسه داری میدانم که باید از تجارب مدرسه داری آنها استفاده کرد.
وی تأکید کرد: بهترین ساختار برای تمرکززدایی شوراهای آموزش و پرورش است چراکه شورای آموزش و پرورش بهمثابه پارلمان آموزش و پرورش است.
به گزارش معاونت روابط عمومی و اطلاعرسانی آموزش و پرورش، حسینی با اشاره به اینکه مدارس دیگری در قالب مدارس غیردولتی مانند مدارس طبیعت، مسجد محور و ... در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: این مدارس اگر کیفی هستند باید مجوز بگیرند و اگر کیفی نیستند باید تعطیل شوند تنها مرجع تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش است.
شایانذکر است، در این نشست تعدادی ازمدیران و کارشناسان سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی، به بیان پیشنهادها و نظرات خود پرداختند و چالشها و فرصتهای موجود را به گفتوگو گذاشتند.