صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۴۳۹۸
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۲ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۸
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: بروکراسی اداری پیچیده‌ای در بخش صنعت وجود دارد و باید دستگاه‌های اجرایی که در پاسخ به صنعتگران تعلل می‌کنند، بازخواست شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: بروکراسی اداری پیچیده‌ای در بخش صنعت وجود دارد و باید دستگاه‌های اجرایی که در پاسخ به صنعتگران تعلل می‌کنند، بازخواست شوند.

به گزارش ایسنا، عزیز اکبریان در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در محل اتاق بازرگانی، اظهار کرد: لایحه‌ای که دولت در خصوص مالیات بر ارزش افزوده برای بخش تولید به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده نیازمند اصلاحاتی است و لازم بود تشکل‌های بخش خصوصی حضور پررنگ‌تری در ارائه نظرات داشته باشند، اما این امر محقق نشد و لایحه با اصلاحاتی به صحن علنی مجلس ارسال شد.

وی افزود: برخی از بخشنامه‌هایی که توسط بانک مرکزی برای حوزه صادرات ابلاغ می‌شود متناقض با یکدیگر هستند، بنابراین بانک مرکزی باید تامل بیشتری در بخشنامه‌ها داشته باشد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی دیگر از مباحث مطرح شده در مجلس که بهتر است اتاق بازرگانی نیز به این موضوع وارد شود، تسهیلات صندوق توسعه ملی و حساب توسعه ارزی و سود زیاد آن‌هاست، این نرخ سود به نفع تولیدکنندگان نیست و باید فرمول جدیدی برای احتساب سود تسهیلات تدوین شود.

اکبریان خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۷ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صنعت در کشور پرداخت شد، اما از این میزان تنها ۱۱ تا ۱۲ درصد آن مربوط به دوره جدید از پرداخت تسهیلات بود و مابقی آن به سال‌های گذشته مربوط می‌شود.

همچنین اصلاح قوانین در حوزه مالیات در کمیسیون ویژه توسعه ملی مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است که امیدواریم این مهم با حضور پررنگ رئیس اتاق بازرگانی ایران و وزیر صمت به نتیجه مطلوب برسد.

وی اضافه کرد: بروکراسی اداری پیچیده‌ای در بخش صنعت وجود دارد و باید دستگاه‌های اجرایی که در پاسخ به صنعتگران تعلل می‌کنند، بازخواست شوند.

در ادامه جلسه رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که سرمایه‌گذاران ما برای دریافت مجوز در پیچ و خم ادارات گیر افتاده‌اند و دستان مدیران برای اخذ مجوز می‌لرزد، اظهار کرد: بازرس باید زمانی بیاید که اتفاقی رخ داده، نه اینکه هر زمان که خودشان می‌خواهند وارد مراکز تولیدی و صنعتی شوند. بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال نقدینگی در خراسان رضوی وجود دارد که باید در داخل استان و نه خارج از آن هزینه شود.

وی بیان کرد: باید برای سه کشور هم مرز ما، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان، کمیته برای صادرات تشکیل شود. همچنین بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال نقدینگی در خراسان رضوی وجود دارد که باید در داخل استان هزینه شود.

در ادامه سعید باستانی، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: به نظر بنده ما در مجلس دو کوتاهی، دولت دو کوتاهی و حاکمیت نیز یک کوتاهی انجام داده بوده و کوتاهی ما در بحث مالیات و اصلاحیه نظام بانکی کشور است.

متأسفانه وزارت صنعت فاقد استراتژی توسعه صنعت بوده و در صورتی که دارای این استراتژی بودیم، موارد پلمیری و ورق خودرو را در کشور تولید می‌کردیم.

در بخش دیگری از این نشست، ولی ملکی، نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما فرهنگ صنعتی شدن را در کشور نداریم، اروپا در سال ۱۷۶۰ به سمت صنعتی شدن حرکت کرد و این روند یک قرن به‌طول انجامید.

ما به‌تحقیق و توسعه کمترین توجه را داریم و در صنایع بزرگ کیفیت را فدای کمیت می‌کنیم، به همین خاطر صنعتی نمی‌شویم، چراکه نگاه‌ها صنعتی نیست و به‌علوم جدید توجه نمی‌کنیم. صنایع ما از سال ۵۴ تاکنون هیچ دانشی نداشته و باید بر کیفیت، دانش‌بنیان کردن و نگاه صنعتی داشتن توجه کرد.

مهدی مقدسی، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه گفت: اگر می‌خواهید در اقتصاد تحولی ایجاد شود، هیچ بخشنامه‌ای را بدون اذن اتاق نگیرید. بخشنامه بالا به پایین، دستوری و بدون حضور فعالان اقتصادی سم است و دخالت دولت در این بخش باید کم شود.