صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۴۰۲۸
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۶ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
وزیر فرهنگ و ‌ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و ‌رسانه، گفت: امروز نیاز است نگاه ها به حقوق اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تقویت شود؛ حقوق این اقشار به اندازه سایر قشرها در کشور پیشرفت نداشته است، مدل‌های حقوقی و ترمیم‌های حقوقی تا به حال برای این قشرها به خوبی انجام نشده و باید جریان‌ حقوقی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را تقویت کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

وزیر فرهنگ و ‌ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و ‌رسانه، گفت: امروز نیاز است نگاه ها به حقوق اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تقویت شود؛ حقوق این اقشار به اندازه سایر قشرها در کشور پیشرفت نداشته است، مدل‌های حقوقی و ترمیم‌های حقوقی تا به حال برای این قشرها به خوبی انجام نشده و باید جریان‌ حقوقی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را تقویت کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز (سه‌شنبه ۱۵ مرداد ماه) در آئین گشایش مجتمع شماره ۳۵ شورای حل اختلاف تهران (ویژه فرهنگ، هنر و رسانه) با گرامیداشت یاد شهید صارمی و تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: حوزه فرهنگ، هنر و رسانه حوزه خاصی از حوزه‌های اجتماعی هرکشور است به ویژه برای ایران که یک جامعه خاصی است و بعد از انقلاب این موضوع بیش از پیش شرایط را خاص‌تر کرده است.

او ادامه داد: نوع نگاه به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تمایزات و مزیت‌هایی را پیدا می‌کند، تاثیرگذاری حوزه فرهنگ، هنر و رسانه صرفا محدود به حیطه خودش نیست و تمام جامعه از محصولات آن تاثیر می‌پذیرند، حوزه‌هایی چون امنیت، سلامت، رفاه، آموزش و... به نحوی ارتباط با محصولات فرهنگی دارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: حوزه فرهنگ نباید ضلعی از زندگی باشد بلکه این حوزه با تمام اجزای زندگی اجتماعی در هم آمیخته است و اگر این حوزه پُرتوان، آرام و خلاق باشد، قطعا در سایر بخش‌های زندگی اثرات خود را خواهد گذاشت.

صالحی با اشاره به گشایش شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، یادآور شد: برای گشایش این شورا از سال‌های گذشته گفت‌وگوهای مختلفی با همکاران قوه قضائیه داشته‌ایم تا ساختارسازی‌ها و مناسبت‌های اهالی فرهنگ و قوه قضائیه صریح‌تر شود.

او با بیان اینکه «در مورد مسائل قضایی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه چند نکته مدنظر است»، افزود: اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه از منظر شخصیتی و منزلتی روحیات خاصی دارند، برخی اقشار جامعه ممکن است در روابط کاری و نظام ارتباطی خود با قوه قضائیه و پلیس سر و کار داشته باشند و جامعه نسبت به آنها واکنشی ندارد، اما در مورد این قشر حساسیت‌ها بیشتر است و حضور آنها در برخی مکان‌ها ممکن است سوءبرداشت‌ها را پدید بیاورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مسیر دادرسی ما در نهاد قضایی به دلایل مختلف طولانی است و این مسیر موجب می‌شود که در برخی حوزه‌ها به‌ویژه حوزه فرهنگ، هنر و رسانه کارها در همان ابتدا رها شود و یا مسیر آن پر هزینه باشد، همین امر اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را گرفتار اختلالات وسیعی می‌کند، برای نمونه در حوزه قاچاق کتاب و محصولات هنری گاهی مولف حس می‌کند اگر بخواهد به مسیر طولانی دادرسی وارد شود زمان بر است یا هزینه آن زیاد است.

صالحی با اشاره به تخصصی شدن حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، افزود: حوزه فرهنگ، هنر و رسانه با شاخه‌های وسیع و گسترده‌ای همراه است، این تکثر باعث تخصصی‌تر شدن و عمیق شدن این حوزه‌ها شده است، از منظر دامنه و عمق درونی، این گستردگی نظام عدالت قضایی را به سمت این تکثر و گستردگی می‌برد، بنابراین ما حتما به مسیرهای تخصصی‌تر نیاز داریم که شأن و منزلت اهالی فرهنگ، هنر و رسانه حفظ شود.

او ادامه داد: ساختار شورای حل اختلاف می‌تواند به کمک این گستردگی بیاید، گزارشات ریاست محترم قوه قضائیه نشان می‌دهد که ۳۰درصد پرونده‌های قضایی در شورای حل اختلاف مرتفع می‌شود و این بسیار خوب است، بنابراین با تعامل هرچه بهتر اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه و شوراهای حل اختلاف جای امید است که مشکلات سریع مرتفع شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در حوزه صنوف و وزارت فرهنگ و ‌ارشاد اسلامی به ترمیم‌هایی در دستورالعمل‌ها و قوانین نیاز داریم، خلاء در این مسائل باعث اختلافات می‌شود؛ بنابراین نگاه درست به این موضوعات میتواند با شفافیت اختلافات را برطرف کند، در واقع قوانین درست باعث می‌شود اختلافات کم شود و قوانین به درستی برای طرفین تنظیم شود، دستورالعمل‌های صنفی اگر اصلاح شود می‌تواند به کاهش اختلافات بینجامد.

صالحی افزود: امروز نیاز است نگاه‌ها به حقوق اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تقویت شود، در واقع حقوق این اقشار به اندازه سایر قشرها در کشور پیشرفت نداشته است، مدل‌های حقوقی و ترمیم‌های حقوقی تا به حال برای این قشرها به خوبی انجام نشده و باید جریان‌ حقوقی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را تقویت کرد.

او در پایان یادآور شد: حتما نظام ارتباطی اصحاب فرهنگ هنر و رسانه در کنار روابط عاطفی باید به دور از سوءتفاهم باشد، بنابراین باید به طرف پیش کارشناسی موضوعات رفت و براساس سه ضلع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قوه قضائیه و صنوف فرهنگ، هنر و رسانه می‌توان داوری عادلانه را رقم زد، هرمقدار که در نظام کارشناسی صنوف فرهنگ، هنر و رسانه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نظام قضایی در پست کارشناسی درست عمل کنیم به عدالت نزدیک‌تر خواهیم شد.