صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۴۰۰۹
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۴ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اقدامات ضدایرانی واشنگتن علیه ایران تأکید کرد که تحریم‌های آمریکا علیه ایران ناکارآمد است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اقدامات ضدایرانی واشنگتن علیه ایران تأکید کرد که تحریم‌های آمریکا علیه ایران ناکارآمد است و کمکی به صلح نمی‌کند.

به گزارش فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در یازدهمین کنفرانس سفرای ترکیه در آنکارا به مسائل مربوط به سیاست خارجی پرداخت و تحریم‌های آمریکا علیه ایران را «ناکارآمد» خواند.

بنا به گزارش خبرنگار روزنامه «دیلی صاباح» ترکیه، اردوغان در خصوص تحریم‌های آمریکا علیه ایران تأکید کرد: «تحریم‌های آمریکا علیه ایران در خدمت (برقراری) صلح نیست».

روز گذشته (دوشنبه) نیز «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه تأکید کرده بود که تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران در حال آسیب زدن به تمام منطقه خاورمیانه است.

بیش از یک سال پیش، هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ ، دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» از توافق بین‌المللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شد و تمام تحریم‌های هسته‌ای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه (مرداد و آبان 1397) مجددا اعمال کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس‌جهور ترکیه همچنین هشدار داد که «خیلی زود» عملیاتی را علیه کردهای سوریه انجام خواهد داد و در ارتباط با منطقه امن در شمال سوریه گفت: «ما از آمریکا و همپیمان ناتو و شریک راهبردی خود انتظار داریم تا گام‌هایی را که شایسته یک متحد واقعی است، اتخاذ کند».

خبرگزاری رویترز نیز در این خصوص گزارش کرد، اردوغان همچنین ادامه داد که اگر ترکیه امروز اقدامات لازم را در شمال سوریه انجام ندهد، ترکیه مجبور می‌شود، هزینه بالاتری در آینده بپردازد.

طبق این گزارش، ترکیه پیش از این دو عملیات در شمال سوریه انجام داده است که اردوغان در مقابل سفرای ترکیه تأکید کرد که «این فرایند، به امید خدا، به زودی، وارد مرحله جدیدی خواهد شد».

پیش از این نیز، دولت ترکیه از اقدام واشنگتن در حمایت از یگان‌های مدافع خلق (وای‌پی‌جی) انتقاد کرده و این گروه را تروریستی معرفی کرده بود.

چاووش‌اوغلو نیز به این موضوع اشاره کرده و بود و گفت: آمریکا باید به صورت مثبت به درخواست ما برای پایان مشارکت با وای‌پی‌جی (YPG) در سوریه پاسخ دهد.

ترکیه می‌خواهد با هماهنگی با ایالات متحده، منطقه 19 تا 25 مایلی در عمق خاک سوریه و شرق رود فرات را کنترل کند و هیچ نیروهای کردی در آنجا حضور نداشته باشد. دولت ترکیه کردهای شبه نظامی سوریه را تروریست‌هایی می‌داند که با «پ‌ک‌ک» در ارتباط هستند.

شورای دفاع ملی ترکیه چند روز قبل اعلام کرده بود که آنکارا قصد دارد در طول مرزهای خود با سوریه منطقه امن ایجاد کند.

اردوغان همچنین در بخشی از سخنان خود به مرگ «محمد مرسی» رئیس‌جمهور پیشین مصر و همچنین قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول اشاره کرد و گفت: «شیوه‌ مرگ مرسی و قتل خاشقچی، آزمونی برای جامعه بین‌الملل بوده است و ما در هر دو پرونده به دنبال اجرای عدالت هستیم».

اردوغان در سخنرانی خود در خصوص سیاست خارجی به بحث تیراندازی‌های اخیر در ایالات تگزاس، اوهایو که دهها کشته برجای گذاشت، اشار ه کرد و گفت: «حملات گسترده در آمریکا بار دیگر چهره خونین تروریسم نژادپرستانه به نمایش درآورد. نمی‌توان به واسطه قومیت، رنگ پوست و زبان، از تروریست‌ها چشم‌پوشی کرد. مسئولیت ما در قبال شهروندانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند این است که از حملات نژادپرستانه جلوگیری کنیم و عاملان آن را پیدا کنیم».

اواخر خردادماه، مرسی در حین جلسه دادگاه که به اتهام جاسوسی محاکمه می‌شد، از هوش رفت و درگذشت که پس از آن اردوغان با شهید خواندن مُرسی گفت که «اعتقادی به مرگ طبیعی وی ندارم. اروپا نیز مانند رویدادهای پس از کودتای مصر در قبال شهادت مرسی سکوت کرده است».

در پرونده قتل خاشقچی، طبق ارزیابی‌های ترکیه و سازمان سیا و کنگره آمریکا و همچنین بازرس حقوق بشر سازمان ملل، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان مستقیماً در قتل این روزنامه‌نگار منتقد عربستانی دست داشته است.