صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۳۶۰۱
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۶ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۸
در گفت و گو با «انتخاب» مطرح شد؛
حمید دیهیم استادیار اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به سابقه حذف صفرها از پول ملی در سایر کشورها گفت: نتایج اجرای این سیاست در برخی کشورها مثبت و در برخی منفی بوده است؛ لذا نوع اجرا و وضعیت اقتصادی کشورها بر نتایج این سیاست تاثیرگذار است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

استادیار اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به سابقه حذف صفرها از پول ملی در سایر کشورها گفت: نتایج اجرای این سیاست در برخی کشورها مثبت و در برخی منفی بوده است؛ لذا نوع اجرا و وضعیت اقتصادی کشورها بر نتایج این سیاست تاثیرگذار است.

حمید دیهیم در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب» با بیان اینکه چون جزییات این اقدام هنوز تشریح نشده است نمی توان در خصوص آثار آن نظر قطعی داد گفت: به طور کلی اگر در اجرای این سیاست تدبیر مناسبی برای واحدهای خرد پولی اندیشیده شود موجب افزایش تورم نخواهد شد.

این کارشناس اقتصادی افزود: با توجه به اینکه عملا ریال از مبادلات روزانه مردم حذف شده لذا حذف صفرها و جایگزینی تومان باعث تسهیل مراودات مالی روزانه مردم خواهد شد. همچنین این اقدام تاثیر مثبتی روی گزارشگری مالی و عملیات حسابداری داشته و موجب آرامش روانی جامعه می شود.

دیهیم با اشاره به هزینه بالای چاپ و نگهداری و امحای اسکناس و مسکوک در شرایط فعلی گفت: با حذف صفرها از پول ملی این هزینه نیز کاهش می یابد.

وی تصریح کرد: همچنین اگر بانک مرکزی موفق به استمرار ثبات ارزی و کنترل نرخ تورم شود و تا زمان اجرای این طرح اقدامات اصلاحی و ساختاری مناسبی در حوزه پولی کشور انجام دهد، حذف صفرها هم مکمل خوبی در راستای رفع مشکلات اقتصادی کشور ارزیابی می شود.

دیهیم همچنین با ذکر خاطره ای از دوران تحصیل خود گفت: در روزهای نخست اساتید از دانشجویان می خواستند که واحدهای پولی کشور خود و ارزش آن در برابر سایر ارزها را معرفی کنند. برخی از واحدهای پولی صفرهای زیاد و در برابر سایر اسعار قدرت کم داشتند و برخی بالعکس بودند. لذا حذف صفرها از پول ملی به صورت اسمی موجب تقویت ارزش پول ملی ما در برابر ارزهای خارجی می شود.