صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۲۸۷۶
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۹ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
انگلیس چهارشنبه گفت مسئولان در جبل طارق بعد از طی مراحل قانونی تصمیمات لازم را برای آزادسازی اتباع هندی نفتکش حامل نفت ایران که ماه گذشته توقیف شد اتخاذ خواهند کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

انگلیس چهارشنبه گفت مسئولان در جبل طارق بعد از طی مراحل قانونی تصمیمات لازم را برای آزادسازی اتباع هندی نفتکش حامل نفت ایران که ماه گذشته توقیف شد اتخاذ خواهند کرد.

به گزارش فارس، انگلیس چهارشنبه گفت مسئولان در جبل طارق بعد از طی مراحل قانونی تصمیمات لازم را برای آزادسازی اتباع هندی نفتکش حامل نفت ایران که ماه گذشته توقیف شد اتخاذ خواهند کرد.

«دامینیک اسکوئیث» از مقام‌های ارشد وزارت خارجه انگلیس چهارشنبه بار دیگر مدعی شده تفنگداران دریایی انگلیس نفتکش گریس-۱ را به دلیل آنکه حامل محموله نفت ایران به یک کشور مشمول تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا (سوریه) بوده توقیف کرده‌اند.

مقام انگلیسی در پاسخ به این سوال که آیا آزادسازی ۲۴ خدمه کشتی گریس-۱ ارتباطی با اقدام ایران در آزادسازی اتباع هندی نفتکش انگلیسی توقیف‌شده در ایران دارد یا خیر گفت: «صحبت از هیچ نوع مبادله‌ای نیست.»

دولت محلی جبل‌الطارق پنجشنبه هفته گذشته (۱۳ تیرماه) اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران به سوریه بوده توقیف کرده است. ادعا شد که مقصد این نفتکش پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده و به همین دلیل ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است. این منطقه تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد و نیروی دریایی انگلیس هم در توقیف نفتکش حامل نفت ایران مشارکت داشته است.

ایران بهانه انگلیس برای توقیف این نفتکش را رد کرده است. «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران ماه پیش به توقیف این نفتکش واکنش نشان داد. او در توئیتر نوشت: «ایران نه عضو اتحادیه اروپاست و نه مشمول هیچ گونه تحریم نفتی اروپا. آخرین بار که بررسی کردم، اتحادیه اروپا مخالف فراسرزمین‌گرایی بود. رک و راست این که، توقیف غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران توسط بریتانیا به نیابت از «تیم ب»، دزدی دریایی است. این یک بدعت خطرناک است که باید همین الان پایان یابد.»

ناخدای هندی‌تبار نفتکش حامل نفت ایران اخیراً در مصاحبه با یک شبکه انگلیسی گفته که نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا هنگام توقیف این شناور از خشونت استفاده کرده و خدمه آن را هنگامی که اسلحه روی سرهایشان گرفته بودند، به روی زانو روی عرشه نشاندند.