صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۱۲۳۷
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۴ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ماجرای توقیف غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران توسط انگلیس در تنگه جبل‌الطارق، گفت: اقدام متقابل ایران که ناشی از اقتدار بود، پایانی بر امپراتوری انگلیس بر دریاها است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در شرایط فعلی دشمن ناچار است به ریسمان مذاکره متمسک شود، گفت: مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی اسم رمز فتنه و برای کشور یک سم است.

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی طی سخنانی در همایش مدیران کل پدافند غیرعامل استانداران کشور با بیان اینکه در سال ۹۸ عرصه جدیدی از تهدیدات را تجربه می‌کنیم، گفت: شاید بتوان گفت بعد از دوران دفاع مقدس هیچگاه کشور چنین شرایطی را تجربه نکرده است.

وی با بیان اینکه ما در پنج لایه با آمریکایی‌ها درگیر هستیم، گفت: در لایه سیاسی آمریکایی‌ها با خروج از برجام و نقش‌دادن به اروپایی‌ها تلاش کردند تا کشور را به گوشه رینگ بفرستند اما با سیاست‌گذاری مدبرانه نظام و آغاز پلکانی کاهش تعهداتف امروز دشمن است که دچار انفعال شده است.

جلالی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی دشمن ناچار است که متمسک به ریسمان مذاکره شود، گفت: مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی اسم رمز فتنه و برای کشور یک سم است.

وی با بیان اینکه در لایه نظامی هم آمریکایی‌ها اسیر ابتکار ایران شده‌اند، گفت: آنان تلاش کرده‌اند با ایجاد هراسِ جنگ علیه ایران و برخی تحرکات نظامی در منطقه مثل اعزام ناوهای هواپیمابر، کشور را وادار به مذاکره کند اما اقدام غافلگیرانه ایران در انهدام یک پهپادِ رادارگریز متجاوز آمریکایی در ارتفاع بسیار بالا، آن‌ هم با یک سلاح بومی و داخلی، تمام معادلات را برهم زد و همین مسئله سبب شد دشمن عقب‌نشینی کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه حربه جنگ تنها یک مسئله روانی است، ادامه داد: آمریکایی‌ها برای انجام عملیات نظامی دارای شروط خاصی هستند، مانند اینکه مطمئن باشند پیروز می‌شوند و این جنگ دارای اجماع جهانی باشد اما در خصوص ایران تمام شروط‌شان پاسخ منفی می‌گیرد و همین عامل نیز باعث شده تا مراجع حاکمیتی آمریکا محدودیت‌هایی برای ترامپ در خصوص آغاز جنگ علیه ایران ایجاد کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ماجرای توقیف غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران توسط انگلیس در تنگه جبل‌الطارق، گفت: اقدام متقابل ایران که ناشی از اقتدار بود، پایانی بر امپراتوری انگلیس بر دریاها است.

جلالی با اشاره به لایه اقتصادی فشارهای آمریکا علیه ایران، گفت: ما درگیر پیچیده‌ترین جنگ اقتصادی هستیم که بسیار مدرن است و آنان در این جنگ تمام ابزارهای اقتصادی، سیاسی، دیپلماسی، رسانه‌ای را به کار گرفته‌اند.

وی به لایه چهارم درگیری ایران با آمریکا که امنیتی است، اشاره کرد و گفت: آنان از تمام ظرفیت‌های خود در منطقه برای ایجاد ناامنی در ایران استفاده کرده‌اند اما به لطف خدا امنیت کشور پایدار است و اقدامات ضدامنیتی به نوعی در کنترل کامل است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل به موضوع جنگ و تهدیدات سایبری به عنوان لایه پنجم فشار آمریکایی‌ها بر ایران اشاره کرد و گفت: آنان صراحتاً اعلام می‌کنند که علیه ما جنگ سایبری به راه انداخته‌اند و بنابراین ضروری است ما توان بازدارندگی سایبری خود را هرچه بیشتر تقویت کنیم؛ هرچند که خود آمریکایی‌ها اذعان می‌کنند ایران از نظر توان دفاع سایبری در جایگاه بالایی قرار دارد.

جلالی همچنین ادامه داد: آمریکایی‌ها به دلیل میزان وابستگی بالای زیرساخت‌های‌شان به فضای سایبری آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به دیگر کشورها از بستر تهدیدات سایبری دارند و همین عامل باعث شده است تا نگرانی‌هایی در خصوص رفتار تهاجمی آمریکا در فضای سایبری در محافل تخصصی این کشور پدید بیاید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه جنگ بیشتر در لایه‌های غیرنظامی فعال است، افزود: ما باید مدل این جنگ و ابزارهای آن را بشناسیم؛ برای مثال امروز شبکه‌های اجتماعی به ابزاری برای فشارهای دشمنان تبدیل شده است.

جلالی سیاست‌های تحمیلی به اصطلاح بین‌المللی مانند پیروی از دستورالعمل‌های FATF را از دیگر ابزارهای اعمال فشار دشمن قلمداد کرد و گفت: ما در سازمان پدافند غیرعامل کشور به دنبال شناخت مولفه‌های تهدیدات جنگی در مدل‌های جدید و ارائه استراتژی دفاعی متناسب هستیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به رهنمودهای اخیر رهبری مبنی بر اینکه دشمن در فضای مجازی، اقتصاد و سیاست آرایش جنگی گرفته است، گفت: در برابر این آرایش جنگی باید آرایش دفاعی مناسب در تمامی سطوح اتخاذ شود که این مهم نیازمند هماهنگی بین بخش‌های نظامی و غیرنظامی است و سازمان پدافند غیرعامل کشور حسب وظایف ذاتی خود، تلاش دارد برنامه این هماهنگی‌ها را تدوین کند.

وی به مسئله الزامات آرایش دفاعی اشاره کرد و اتخاذ رویکرد جهادی و بسیجی را اساس این آرایش دانست و گفت: ما باید بدانیم که در میدان نبرد حق علیه باطل قرار داریم و دفاع در برابر دشمن، دفاع از اسلام، ارزش‌های الهی و عدالت است.

جلالی در پایان با تاکید بر اینکه ما باید استراتژی مقاومت فعال را در دستور کار خود قرار دهیم، اظهار کرد: این راهبرد اهدافی همچون تداوم امنیت کشور، تداوم تامین چرخه نیازمندی‌های عمومی مردم، پاسخ به تهدید، تاب‌آورکردن کشور را در برمی‌گیرد.