صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۸۴۲۱۸
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۲۰ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۸
روزنامه گاردین روز چهارشنبه نوشت، دولت انگلیس تنها با ارائه تسلیحات نظامی به عربستان در جنگ یمن حضور ندارد بلکه با نقض قوانین داخلی و اعزام کارشناسان دفاعی به ریاض در ادامه جنگ خونین نقش بزرگی ایفا می‌کند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه گاردین روز چهارشنبه نوشت، دولت انگلیس تنها با ارائه تسلیحات نظامی به عربستان در جنگ یمن حضور ندارد بلکه با نقض قوانین داخلی و اعزام کارشناسان دفاعی به ریاض در ادامه جنگ خونین نقش بزرگی ایفا می‌کند.

به گزارش ایرنا به نقل از این روزنامه انگلیسی، بیش از چهار سال است که عربستان با جنگنده های هوایی و بمباران به یمن حمله کرده است که این جنگ تا کنون منجر به کشته و زخمی شدن هزاران نفر و آواره کردن میلیون‌ها شهروند یمنی شده است.

عربستان در حالی با حمله به یمن بدترین بحران انسانی در جهان را ایجاد کرده است که تسلیحات ساخت کشور انگلیس نقش زیادی در این کشتار ایفا کرده‌اند.

به گزارش گاردین، مردم یمن هر روز با بمب‌های ساخت انگلیس مورد حمله قرار می‌گیرند، انگلیس در کنار ارسال تسلیحات نظامی با اعزام پیمانکاران نظامی، خلبانان و هواپیماهای سعودی را برای آماده شدن حملات جدید در یمن مورد حمایت قرار می‌دهد.

بر اساس گزارش سازمان ملل، ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان، غیرنظامیان و مراکز عمومی مانند بیمارستان، مدارس و مراسم کفن و دفن را مورد حمله قرار می‌دهند.

بخش عظیمی از تسلیحاتی که عربستان برای حمله به یمن استفاده می کنند، ساخت آمریکا و انگلیس هستند.

دولت انگلیس همچنین با اعزام کارشناسان نظامی نیروی هوایی رویال به سعودی بسیاری از خلبانان نیروی هوایی عربستان را برای بمباران بهتر یمن آموزش داده‌اند.

از طرف دیگر شرکت هوا فضای انگلیس "بی ای ایی" (B A E) بزرگ‌ترین تولید کننده تسلیحات هوایی لندن در حمایت از مهندسان و ارائه خدمات اطلاعاتی به عربستان سنگ تمام گذاشته است.

«ان دورل» عضو پیشین وزارت دفاع و وابسته دفاعی انگلیس در عربستان و یمن می‌گوید: سعودی‌ها نمی‌توانستند بدون انگلیس جنگ علیه یمن را آغاز کنند.

یک مسئول در شرکت بی ای‌ ایی انگلیس نیز در گفت‌وگو با شبکه چهار تلویزیون این کشور بر این موضوع تأکید کرده است که اگر ما آنجا نبودیم، در عرض یک تا دو هفته، دیگر هیچ جنگنده‌ای از عربستان نمی‌توانست پرواز کند.

طبق قانون انگلیس، صدور مجوز صادرات سلاح در صورتی که این سلاح‌ها علیه غیرنظامیان استفاده شوند، غیرقانونی خواهد بود. این در حالی است که شواهد قطعی وجود دارد که نشان می‌دهد عربستان آشکارا این قوانین و مقررات را نقض می‌کند.

عربستان بزرگترین مشتری انگلیس در زمینهٔ تجهیزات و ادوات نظامی به شمار می‌رود، طوری که ارزش قراردادهای تسلیحاتی و تجهیزات نظامی میان آنها از زمان آغاز جنگ علیه یمن در سال ۲۰۱۵ تاکنون به ۳.۳ میلیارد پوند (چهار میلیارد دلار) رسیده است.

از جمله مهمترین سلاح‌های انگلیسی فروخته شده به عربستان از زمان آغاز جنگ علیه یمن تاکنون جنگنده‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین به ارزش ۲.۲ میلیارد پوند، مهمات، موشک و بمب به ارزش ۱.۱ میلیارد پوند و همچنین خودروی زرهی و تانک به ارزش ۴۳۰ میلیون پوند است.

عربستان به همراه امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده‌خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

تجاوز عربستان به یمن تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۱۶ هزار یمنی بی‌گناه و ویرانی زیرساخت‌های این کشور شده است.