پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، علیاصغر زارعان شامگاه یکشنبه در آئین افتتاحیه نخستین نمایشگاه هستهای، موشکی و فرهنگی استان کردستان که در ورزشگاه 22 گولان این شهر برپا شده است، با اشاره به اینکه کسانی که در سنگر تولید علم و دانش بهصورت گمنامانه در حال فعالیت هستند، هر روز برگ زرینی را به افتخارات کشور اضافه میکنند، اظهار داشت: امید است جوانان رهرو راه شهیدان باشند.
وی مردم کردستان را مرزداران غیور دانست و افزود: باید تلاش کرد در عرصه علم و فناوری نیز مرزداران خوبی بود.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تولید انرژی پاک از جمله وظایف سازمان انرژی اتمی است، گفت: این سازمان وظایفی از جمله تولید دارو برای یک میلیون نفر، سامانههای پرتودهی، تولید برق و دیگر فعالیتهای مرتبط را عهدهدار است.
وی با اذعان به اینکه تولید انرژی پاک باید با هدف عدم اعتماد به نظام سلطه بهعنوان کشورهای دارندگان این انرژی میطلبد که چرخه سوخت را از صفر تا صد در اختیار داشته باشیم، تصریح کرد: چون اعتماد نیست و اعتمادی هم شکل نگرفته به همین خاطر مسئولان امر به ویژه مقام معظم رهبری حمایتهای همه جانبه را از این صنعت داشتهاند و سازمان اقتدار آفرین انرژی هستهای را هدایت و رهبری میکنند.
زارعان با ذکر اینکه امروزه در این حوزه سری در سرها داریم، خاطرنشان کرد: در راستای دستیابی به این جایگاه تلاشهای زیادی شده، شهدایی تقدیم شد و مدیریت جهادی، تدبیر، هوشمندی و دشمنشناسی لحاظ گردید.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در حوزه فناوریهای هسته انواع و اقسام خرابکاریها را به کار بستند تا مانع پیشرفت ما شوند، ادامه داد: این تلاش در حوزه موشکی نیز به کار گرفته شده اما در مقابل مدیریت جهادی و اقتداری مسکوت مانده است.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با گریز به اینکه سازمان انرژی اتمی از سرریز دانش در صنایع مختلفی اثرگذار است، اعلام کرد: در آذر 89 به دلیل اینکه فعالیتهای سازمان انرژی اتمی کند نشود، مبادرت به این شد که از طریق ژئوفیزیک هوابرد کل کشور را اسکن کرده تا مواد اولیه که همان سنگ اورانیوم است را شناسایی و استخراج نماید.
وی با اشاره به اینکه دشمنانی که انرژی هستهای را حق مسلم نمیدانستند امروز شرمنده هستند، اظهار کرد: با تلاشهای شبانهروزی این پروژه آغاز شد و با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و برخی مراکز دو هلیکوپتر از 20 کشور عبور داده شدند و در حال حاضر کار میکنند.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با اعلام اینکه نیاز سازمان انرژی هستهای تأمین و در زمینههای طلا، نقره و آب تا عمق 4 هزار متر را اسکن کرده و عناصر نادر خاکی نیز شناسایی شده است، گفت: 85 درصد کشور اسکن، تعریف و تفسیر شده و سالانه 50 تن اورانیوم یا کیک زرد را از دل زمین استخراج میکنیم.
وی با ذکر اینکه این اقدام در سال 89 کلید خورده و در طول این دهه یک دوراندیشی مثبت و عملیاتی است که امروزه ثمره آن را میبینیم، تصریح کرد: سانتریفیوژ کاربردهای بسیار متنوع داشته و در عرصههای مختلف از جمله در حوزه درمان استفاده میشود.
زارعان دیگر ظرفیت استفاده از سانتریفیوژ را در حوزه پژوهش صنعت نفت دانست و افزود: سازمان انتقال خون ایران نیز سفارش 50 عدد سانتریفیوژ بانک خون را داده که برای فرآوردههای خون استفاده میشود.
وی با تأکید بر اینکه دستیابی به این دستاوردها در سایه خودباوری و اقتدار کسب شده است، ادامه داد: شعار کافی است و بایستی همگی با انسجام، همدلی، درایت و عملگرا وارد عرصه شد و با مقاومت فعال، نظام سلطه را شکست داد.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با اذعان به اینکه به وسیله عمل میتوان نسبت به ادامه روند فعالیتهای علمی کشور و فتح قلههای علمی اقدام کرد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی برای تمام اهداف خود، برنامهریزی داشته و با اقتدار عمل میکند.
وی با اشاره به اینکه عدم اعتماد به نظام سلطه، خارجی و بیگانه به معنای تأمین شرایط برحسب نیاز بدون وابستگی به عوامل خارجی است، گفت: در تمام دنیا 10 نسل سانتریفیوژ ساخته شده که جمهوری اسلامی هفت نسل آن را عملیاتی کرده و این بهمعنای تولید علم و تبدیل آن به فناوری و به خدمت گرفتن فناوری برای زندگی است.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با ذکر اینکه ایستادگی و مقاومت فعال با تلاش و کار محقق میشود، خاطرنشان کرد: امسال 114 دستاورد ممیزی شده رونمایی شده است که با تلاش و کار تمام ارگانها محقق شد.
وی با اشاره به اینکه طی دوسال اخیر در برخی موارد شتاب گرفته و با قوت و قدرت بیشتری به پیش رفتهایم، گفت: 14 گزارش مبنی بر فعالیتهای صلحآمیز صنعت هستهای بهعنوان یک مرجع بینالمللی شناخته میشود.
زارعان با تأکید بر لزوم دشمنشناسی، بصریت و تبدیل علم به فناوری ادامه داد: قبل از مذاکرات 720 سانتریفیوژ در فوردو داشتیم که امروز این تعداد به یک هزار و 44 عدد سانتریفیوژ رسیده است.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه ما دوازدهمین کشور دارای تکنولوژی هستیم، تصریح کرد: در زمینه کوانتوم نیز حرکاتی آغاز شده تا بتوان این فناوری و دانش را در کشور با بهره از متخصصین جوان ایرانی عملیاتی ساخت.