پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بین الملل می گوید: دو کشور آلمان و ژاپن در این منطقه سرمایه گذاری های زیادی انجام داده اند که اگر منجر به جنگ شود فضا برای سرمایه گذاری های این کشورها محدود خواهد شد، یعنی خود آلمان و ژاپن هم منافعی در خاورمیانه دارند.
بیگدلی در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب»، درباره سفر وزیر خارجه آلمان به تهران گفت: آلمان این ماموریت را به دست گرفته که برای برقراری یک ضابطه اقتصادی با ایران، وزیر خارجه خود را به ایران بفرستند. در سفری هم که پمپو به آلمان انجام داد، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که همکاری هایی که جنبه بشردوستانه داشته باشند از نظر آمریکا مشکلی ندارد و شبکه های بانکی به روی کمک های انسانی باز است.
او ادامه داد: موضوع دیگر این که با توجه به همزمانی سفر پمپو و ترامپ به اروپا شاید وزیر خارجه آلمان حامل پیام هایی از طرف آمریکا برای شروع مذاکرات و کاهش تنش های موجود بین ایران و آمریکا هم باشد. مدیرکل وزارت خارجه آلمان 10 روز پیش به ایران آمد و هم اکنون هم درایران است؛ فردا هم وزیر خارجه آلمان که اکنون در عراق است، به ایران می آید.
بیگدلی درباره همزمانی سفر وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن به تهران و اینکه آیا این دو سفر مکمل یکدیگر هستند یا خیر،گفت: حتما همینطور است. ما با هر دو کشور ارتباط نزدیکی داشتیم و سوابق و روابطمان با هر دو کشور مخصوصا آلمان قوی تر بوده. منتها ژاپن از یک محبوبیت بین المللی برخوردار است. رابطه این کشور هم با ما خوب بوده و در کشور ما سرمایه گذاری های زیادی مخصوصا در حوزه نفت و گاز انجام داده.
او با بیان اینکه محبوبیت ژاپن می تواند التهاب بین ما و آمریکا را کاهش دهد، ادامه داد: نکته دیگر این که ما می توانیم از آمدن وزیر خارجه آلمان و ژاپن نقطه نظرهای خودمان را بیان کنیم که مثلا شرایط ما برای مذاکره با آمریکا این چنین است. اگرچه کاخ سفید هم تابع سیاست واحدی نیست؛ یعنی از هر جناحی نظری شنیده می شود ولی در همین شرایط هم بهتر این است ما هم پیشنهادهایمان را به این دو مقام برجسته ارائه دهیم .
این تحلیلگر مسائل بین الملل با اشاره به سفر اخیر ظریف به ژاپن گفت: زمانی که آقای ظریف به ژاپن سفر و با وزیر خارجه این کشور دیدار کردند، التهاب جنگ خیلی بالا بود و با توجه به این که سفر ترامپ هم چند روز بعد انجام شد، طبیعی بود که تلاش برای کاهش التهاب جنگ باشد، اما اکنون که التهاب جنگ بسیار کاهش پیدا کرده، قاعدتا تلاش وزیر خارجه ژاپن باید برای مساعد کردن زمینه روابط ایران و آمریکا باشد. همینطور وزیر خارجه آلمان نیز با این نیت سفر خواهد کرد.
بیگدلی همچنین تصریح کرد: دو کشور آلمان و ژاپن در این منطقه سرمایه گذاری های زیادی انجام داده اند که اگر منجر به جنگ شود فضا برای سرمایه گذاری های این کشورها محدود خواهد شد، یعنی خود آلمان و ژاپن هم منافعی در خاورمیانه دارند.
بیگدلی گفت: ترامپ در سیاست خارجه موفق نبوده. از بین کشورهای مهم برای سیاست خارجی آمریکا یعنی کره شمالی، ایران و ونزوئلا، اکنون ایران اهمیت بیشتری دارد. موقعیت استراتژیک ایران و نزدیکی اش به اسراییل برای امریکا بسیار مهم است. اکنون امریکا به این نتیجه رسیده که ادامه تحریم های علیه ایران آنچنان سازنده نیست و موفقیت آمیز نخواهد بود.