صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۷۸۸۶۰
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۸ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت از نظر ما و از دیدگاه قوانین بین‌المللی و همچنین از لحاظ منطقی، با توجه به اتفاقات ماههای اخیر، ایران حق داشته است که تعهداتش ذیل برجام را کاهش دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد اقدام اخیر ایران مبنی بر کاهش تعهداتش ذیل برجام اقدامی توجیه‌پذیر بوده و ایرادی به آن وارد نیست.

به گزارش تسنیم، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنج‌‌شنبه در نشست خبری هفتگی خود به خبرنگاران گفت اقدام اخیر ایران مبنی بر کاهش تعهداتش ذیل برجام اقدامی قانونی و منطقی بوده و نمی‌توان از آن ایراد گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص اظهار داشت: «از نظر ما و از دیدگاه قوانین بین‌المللی و همچنین از لحاظ منطقی، با توجه به اتفاقات ماههای اخیر ایران حق داشته است که چنین اقدامی انجام دهد. بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و با استناد به بند 26 برجام این حق برای ایران محفوظ است که در صورت بازگشت تحریم‌ها، اجرای تعهدات خود را به‌صورت جزئی یا کلی متوقف کند. بر اساس مفاد برجام، ایرادی به اقدام اخیر ایران وارد نیست.»

وی همچنین درباره اقدامات تنش‌زای اخیر آمریکایی‌ها علیه ایران نیز اظهار داشت: «آمریکا با اعزام ناو هواپیمابر و هواپیماهای بمب‌افکن به خلیج فارس به تنش‌ها دامن زده است. این اقدام همچنین با اظهارات خصمانه و اتهامات بی‌اساس آمریکایی‌ها علیه ایران همراه شده است. ما از مقامات واشنگتن می‌خواهیم که به عواقب چنین رویکردی بیشتر فکر کنند.»

به‌دنبال خروج دولت آمریکا از برجام و کارشکنی‌های واشنگتن در اجرای آن و همچنین بدعهدی طرف‌های باقی‌مانده در برجام نسبت به اجرای تعهدشان، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی چندی پیش با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام از تعدیل تعهدات ایران ذیل برجام خبر داد.

از طرفی اخیراً ارتش آمریکا با متهم کردن ایران به افزایش تحرکات در منطقه ناوگروه «یواس‌اس آبراهام لینکلن» و چهار بمب‌افکن «بی‌52» را روانه منطقه کرده است. تهران ادعاهای واشنگتن را رد و هدف آمریکا از انتشار چنین اخباری را «جنگ روانی» خوانده است.

برخی از تحلیلگران تحرکات نظامی اخیر آمریکا علیه ایران را در چارچوب تکنیک‌هایی تفسیر می‌کنند که او در عالم تجارت از آنها برای تحت فشار قرار دادن طرف‌های معامله و عقد قراردادهای بهتر استفاده کرده است.