پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دمیتری پسکوف امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: ما به این اقدام آمریکا نگاه بسیار منفی داریم و معتقدیم که این گونه اولتیماتومها غیرقابل قبول است.
سی ان بی سی به نقل از منابع دیپلماتیک آمریکا گزارش داد: کشورهای عضو ناتو به تجهیزات نظامی که با سامانه ناتو منطبق است نیاز دارند، اما سامانههای روسیه با این معیارها تناسبی ندارد.
در این گزارش خاطرنشان شده است که با پایان مهلت دو هفتهای و در صورتی که ترکیه از قرارداد اس -۴۰۰ صرف نظر نکند، واشنگتن آنکارا را از برنامه مشارکت در ساخت جنگنده اف -۳۵ شرکت لاکهید مارتین کنار میگذارد.
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در ادامه سخنان خود گفت: ما در این مورد اظهارات طرف ترکیهای ازجمله رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه را ملاک عمل قرار میدهیم.
در همین حال ریانووستی به نقل از وزیر دفاع ترکیه خاطرنشان کرد که گروهی از نظامیان این کشور برای فرا گیری بکارگیری اس -۴۰۰ به روسیه اعزام شدهاند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پیشتر گفته بود که موضوع خرید سامانه ضد موشکی اس -۴۰۰ (از روسیه) هیچ خطری برای امنیت ناتو، پروژه جنگندههای اف ۳۵ و آمریکا ندارد، هر کسی که در این حوزه متخصص است به این مساله واقف است.
اردوغان به تازگی این را نیز گفت که ترکیه در آینده با روسیه در طرح ساخت تسلیحات پدافند موشکی اس -۵۰۰ همکاری خواهد کرد.
مجموعههای پدافند موشکی اس ۴۰۰ یا تریومف (در طبقه بندی ناتو اس. ای -۲۱) پیشرفتهترین تسلیحات پدافند موشکی روسیه است که هواپیماها را تا برد ۴۰۰ کیلومتری هدف قرار میدهد و موشکهای تاکتیکی تا شعاع ۶۰ کیلومتری دارد.
مسکو تاکنون تسلیحات اس -۴۰۰ را فقط به چین داده و با هند و ترکیه نیز برای فروش آن قرارداد امضا کرده است.