صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۷۷۷۲۴
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۰۹ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
وزیران خارجه شورای اروپا به توافقی در این باره دست یافتند تا راهی را برای بازگشت روسیه به این شورا باز کنند. این توافق در پی اقدامات از سوی فرانسه و آلمان برای یافتن سازش در میان ۴۷ کشور عضو این گروه صورت گرفته و به این معناست که روسیه احتمالاً در نشست مجمع پارلمانی این شورا در ژوئن حضور خواهد یافت و در آنجا تصمیمات کلیدی جدید گرفته می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیران خارجه شورای اروپا به توافقی در این باره دست یافتند تا راهی را برای بازگشت روسیه به این شورا باز کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، وزرای خارجه عضو شورای اروپا، ناظر ارشد حقوق بشر قاره اروپا با این توافق به حل مناقشه‌ای با روسیه که پس از اشغال شبه جزیره کریمه توسط این کشور در سال ۲۰۱۴ به وجود آمده، کمک می‌کنند.

این توافق در پی اقدامات از سوی فرانسه و آلمان برای یافتن سازش در میان ۴۷ کشور عضو این گروه صورت گرفته و به این معناست که روسیه احتمالاً در نشست مجمع پارلمانی این شورا در ژوئن حضور خواهد یافت و در آنجا تصمیمات کلیدی جدید گرفته می‌شود.

روسیه گفته است که حق عضویتش را در صورت حضور در این شورا پرداخت می‌کند. روسیه دو سال قبل و پس از آنکه حق رأی دادنش در این شورا در پی الحاق شبه جزیره کریمه متوقف شد، پرداخت‌هایش را متوقف کرد.

اوکراین تلاشی ناکام در بلوکه کردن این توافق داشت چون این توافق با اکثریت آرای اعضای به تصویب رسیده است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با استقبال از این توافق در هلسینکی، فنلاند گفت: ما تمایلی برای خروج از شورا نداریم اگرچه برخی افراد تلاش کردند تا این کار را انجام دهند. ما از انجام الزامات شامل پرداخت‌های حق عضویت سر باز نمی‌زنیم.

فنلاند در حال حاضر ریاست دوره‌ای این شورا را برعهده دارد.

فرانسه و آلمان تمایلی برای حفظ روسیه در این شورا داشته و گفته‌اند که اگر این کشور خارج شود، پیگیری نقض‌های حقوق بشر سخت‌تر می‌شود.

وزیر خارجه اوکراین نشست روز جمعه این شورا را بایکوت کرد. مقام‌های شورا گفتند که آنها نگرانی کی‌یف را می‌دانند اما شورا جایی برای حل مساله کریمه نیست.

دیپلمات‌های گرجستان، استونی، لتونی، لیتوانی و ارمنستان در کنار کی‌یف قرار گرفتند در حالی که ۳۹ کشور دیگر عضو شورا از توافق مذکور حمایت کردند.