صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۷۶۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۲ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
یک متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم پرهیز روزه داران دیابتی از مصرف غذاهای قندی، بر مصرف غذاها و سبزیجات آب پز تاکید کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم پرهیز روزه داران دیابتی از مصرف غذاهای قندی، بر مصرف غذاها و سبزیجات آب پز تاکید کرد.

محمد کشاورز، متخصص تغذیه در خصوص تغذیه سالم در ایام ماه مبارک رمضان و لزوم مصرف وعده سحری گفت: برای وعده سحر دو گستره از افراد را داریم، دسته اول افرادی هستند که در طول روز ضعف کرده و بسیار گرسنه می‌شوند؛ این افراد باید در سحری به جای مصرف مواد قندی بیشتر از مواد پروتئینی از جمله گوشت، مرغ و ماهی مصرف کنند.

وی افزود: اما افرادی که بیشتر در طول روز تشنه می‌شوند باید به جای مواد پروتئینی از چربی‌ها و نشاسته‌ها مانند نان، برنج و ماکارونی استفاده کنند.

کشاورز با بیان اینکه وعده سحری باید یک وعده کامل باشد اظهار داشت: این تصور که برخی روزه را بدون سحر گرفته یا چندین لقمه نان و خرما، می‌خورند، اشتباه است زیرا وجود سحری باید یک وعده کامل غذایی که تمام مواد مورد نیاز بدن را تأمین کند، باشد.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: روزه داران حتماً موادی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، نشاسته، سبزی، سالاد بدون سس، میوه، سیب زمینی و تخم مرغ در این وعده سحری جای دهند.

وی در خصوص برنامه غذایی افراد دیابتی در ایام ماه رمضان نیز توضیح داد: این افراد ابتدا باید به پزشک مراجعه کرده و در صورت عدم وجود مشکل برای روزه گرفتن، اولاً مصرف داروهای خود را تنظیم کرده و سپس در مصرف مواد قندی بسیار دقت کنند.

کشاورز تصریح کرد: استفاده از مواد شیرین و قندی برای روزه داران دیابتی بسیار مضر است. به همین منظور توصیه می‌شود تا این افراد در وعده افطار از خرما که دارای مناسب‌ترین قند است استفاده کرده و از مصرف دیگر مواد شیرین ازجمله قند، شکر، حلوا، شله‌زرد و به ویژه زولبیا و بامیه پرهیز کنند. به علاوه استفاده از شربت‌ها در هنگام افطار برای این افراد توصیه نمی‌شود.

وی افزود: هم چنین روزه داران دیابتی می‌توانند به جای مصرف قندهای مصنوعی از کشمش یا توت نیز استفاده کنند اما به طور کل باید در این ایام همواره قند خود را اندازه‌گیری کرده تا دچار مشکل نشوند.

کشاورز درباره کنترل قند خون بیماران دیابتی در ایام ماه رمضان، اظهار داشت: روزه داران دیابتی به منظور تنظیم قند خود خود در این ایام، در وعده سحر و افطار، به جای مصرف غذاهای چرب یا سرخ کردنی حتماً غذاهای آب پز که به کنترل قند خون کمک می‌کند، استفاده کنند. همچنین استفاده از سبزیجات آب پز به ویژه کدو آب پز به این بیماران توصیه می‌شود.

منبع: مهر