صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۷۶۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
یک متخصص تغذیه گفت: دانش آموزان مصرف مواد غذایی کافیین دار را در ایام امتحانات محدود کنند هر چند در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس می شود، اما مصرف زیاد آن در بلند مدت، سبب برهم زدن تمرکز حواس و حتی کاهش یادگیری، افزایش استرس و اضطراب می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک متخصص تغذیه گفت: دانش آموزان مصرف مواد غذایی کافیین دار را در ایام امتحانات محدود کنند هر چند در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس می شود، اما مصرف زیاد آن در بلند مدت، سبب برهم زدن تمرکز حواس و حتی کاهش یادگیری، افزایش استرس و اضطراب می شود.

 

مینا معتمد افزود: تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد، در زمان امتحانات معمولا دانش آموزان دچار اضطراب و استرس می شوند زیرا میزان ترشح هورمون آدرنالین وکورتیزول دربدن افزایش می یابد که به بدن کمک می کند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط استرس داشته باشد.
وی گفت: چای، قهوه و حتی برخی شکلات ها دارای کافئین است، آب میوه های صنعتی نیز به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی مناسب نیستند، به این دلیل که انرژی زیادی را یک جا تخلیه و آزاد می‌کنند، استرس زا هستند و باید مصرف آنها در ایام امتحانات کمتر و مصرف آب میوه طبیعی و تازه که در منزل تهیه می شود مناسب است.

* شیر بنوشید
معتمد ادامه داد: مصرف روزانه دو تا سه واحد از گروه شیر و مواد لبنی (ماست و پنیر) که حاوی ویتامین های گروه b بخصوص ویتامین b2 و b12 هستند و هم چنین مصرف روزانه سه تا پنج واحد از سبزی ها و دو تا چهار واحد از گروه میوه ها به نشاط دانش آموز کمک می کند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف آب، شیر و لبنیات تسکین بخش هستند و می‌توانند در کاهش استرس دانش آموزان موثر باشند، گفت: دانش آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس از غذاهای سبک و زود هضم و غذاهایی که انرژی‌شان به مرور آزاد می‌شود، استفاده کنند، غلات و موادی حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده که حاوی فیبر بیشتری از جمله نان های سبوس دار مثل نان سنگک و نان جو هستند سبب کاهش استرس در افراد می‌شود.
معتمد تصریح کرد: در ایام امتحانات نباید وعده‌های غذایی را حذف کرد به خصوص صبحانه در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب کنترل استرس می‌شود.

 

وی به دانش آموزان توصیه کرد: در ایام امتحانات از مصرف غذاهای چرب وشور بخصوص فست فودها خودداری شود، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می‌شوند و در شرایط استرس‌زا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش اختلالاتی مانند سوءهاضمه و تهوع ایجاد می کنند.

*غذاهای چرب باعث خواب آلودگی می شود
معتمد تاکید کرد: خوردن غذای چرب و سنگین قبل از امتحان موجب خواب آلودگی در جلسه امتحان می شود.
به گفته وی، مصرف انواع مغزها از جمله بادام، گردو و فندق بدلیل اینکه حاوی اسید های چرب ضروری امگا 3 وامگا 6 و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن وروی هستند به یاد گیری و تمرکز حواس کمک می کنند و باید به عنوان میان وعده در ایا م امتحانات استفاده شود.

 

 

منبع: ایرنا